X

Doua proiectii speciale la Cinemateca de vara Astra Film

Proiecţiile speciale revin în plin sezon estival la Cinemateca Astra Film.

Joi, 1 august, de la ora 18:00, va fi proiectat filmul „Noosfera” din selecţia oficială AFF 2012, răsplătit cu Premiul „Realităţi Româneşti”. Ileana Stănculescu şi Artchil Khetagouri suprind portretul excentricului profesor de sociologie, Nicolae Dumitru, care crede că dragostea adevărată este posibilă. Teoria lui se bazează pe cercetare ştiinţifică şi pe propriile predicţii asupra viitorului. Personajul este urmărit pe puntea fragilă dintre profesie şi familie, iar teoria pe care o susţine în faţa studenţilor săi este contrazisă de eşecul căsniciei sale.

Joi, 8 august, tot de la ora 18:00, din selecţia oficială AFF 2011, va fi proiectat documentarul „Singur acasă – o tragedie românească”. Filmul spune povestea a peste 350.000 de copii români, rămaşi singuri acasă, după ce unul dintre părinţi sau chiar ambii au plecat la muncă în străinătate. Această realitate sensibilă a României a stârnit interesul multor documentarişti, în ultimii ani fiind realizate tot mai multe filme pe această temă. Ionuţ Cărpătorea se apropie de zona cea mai trepidantă a subiectului şi urmăreşte cazul a trei copii care s-au sinucis după ce părinţii au plecat în Occident după venituri mai mari şi mai rapide. Înăbuşiţi de tragedia care s-a aruncat asupra lor, părinţii celor trei copii îşi deschid sufletul în faţa camerei de filmat.

Proiecţiile au loc la Astra Film, sala Mansardă (Piaţa Huet, nr. 12). Preţul unui bilet este de 6 lei.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact