X

Seful Serviciului de informatii al Politiei a ajuns politist rural. In Selimbar

Cel care până nu demult conducea Serviciul de protecție internă al județului Sibiu, comisarul șef Ioan Mustață, lucrează de o săptămână la Poliția rurală Șelimbăr. Fostul șef de la ”doi ș'un sfert” a ajuns aici după ce a fost în centrul unui scandal cu dovezi distruse din clădirea Poliției. Oficial, însă, nimeni nu face legătura între cele două aspecte.

În 2009, Ioan Mustață era subcomisar de poliție și adjunct al Poliției Municipiului Sibiu. Încet, Mustață a avansat, a ajuns comisar de poliție și șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă al Poliției județului Sibiu. De lunea trecută, după o perioadă de concediu, lucrează la Secția 1 Poliție Rurală Șelimbăr. L-am căutat vinerea trecută, în jurul orei 11:00, la birou. ”Ăăăă, este plecat”, l-a scuzat unul dintre noii colegi ai fostului mare șef. ”Deci, este ok, mulțumesc de telefon. N-am ce…”, a refuzat să comenteze situația Ioan Mustață, contactat telefonic.

A fost ”pus la dispoziție”

”În conformitate cu ordinul ministrului Afacerilor Interne, domnul comisar şef de poliţie Mustaţă Ioan a fost pus la dispoziţia Direcţiei Generale Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru perioada 25.06.2013 – 24.09.2013, urmând ca acesta să-şi desfăşoare activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu. În acest context, comanda inspectoratului a dispus ca ofiţerul să-şi desfăşoare activitatea la Secţia 1 Poliţie Rurală Şelimbăr, îndeplinind sarcinile şi atribuţiile stabilite de şeful  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu”, este răspunsul dat de IPJ Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.
Am cerut informații și Departamentului de informații și protecție internă de la București. N-au răspuns. Nici măcar la telefon.

Șef de serviciu secret, fără informații secrete

Nume vehiculat, la un moment dat, ca posibil candidat pentru șefia poliției județului Sibiu, comisarul șef Ioan Mustață ”a fost pus la dispoziție” și după ce i-a fost retras certificatul ORNISS, care asigură accesul la informațiile secrete, au declarat pentru Turnul Sfatului surse oficiale, dar care nu au dorit să fie făcute publice. Lipsa acestui certificat îi restrânge mult posibilitățile lui Mustață de încadrare în structurile poliției.

”Coada” de anul trecut

Trimiterea lui Mustață la Șelimbăr poate fi pusă și în contextul anchetei ale cărei câteva detalii au fost deja publicate de Turnul Sfatului, anul trecut. Este vorba de investigația făcută de Direcția generală anticorupție, care verifica în ce condiții a fost distrus un suport de stocare a imaginilor surprinse pe camerele de tip radar, din dotarea IPJ Sibiu. Pe respectivul suport de stocare erau înregistrate tocmai imaginile din martie 2012, când un echipaj de polițiști sibieni a oprit în trafic mașina unui prieten al lui Ioan Mustață, pentru că circula cu o viteză mult peste limita legală. Scenariul pe baza căruia au fost alertați cei de la DGA era că la volanul mașinii era prietenul lui Ioan Mustață, Virgil Orlandea. Și că, în urma intervenției șefului SIPI, polițiștii au suspendat carnetul mamei lui Virgil Orlandea.
De verificat imaginile surprinse de radar în martie 2012 nu se mai poate acum, deoarece suportul pe care acestea erau înregistrate este distrus, fiind scăpat ”din greșeală” pe jos. Virgil Orlandea este fostul consilier al fostului ministru Ion Ariton, fost consilier al fostului ministru Dan Nica, fost membru al mai multor consilii de administrație ale unor importante societăți de stat. Nici Ioan Mustață și nici Virgil Orlandea nu recunosc scenariul descris mai sus.

Salariu de 6.000 de lei

Cea mai recentă declarație de avere semnată de Ioan Mustață este datată mai 2011. Șeful SIPI declara venituri anuale de 80.000 de lei în calitate de ofițer de poliție (peste 6.600 de lei pe lună). Comisarul șef conduce un Jeep Grand Cheroke din 2007, cumpărat în leasing, și declara în 2011 o datorie de 40.000 de euro către SC Iohann 94 Com SRL. Firma deținută de soția sa și al cărei obiect principal de activitate este vânzarea cu amănuntul a produselor alimentare, băuturilor și tutunului. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de aproape un milion de lei, generând pierderi de 12.000 de lei.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pavel

  Poate faceti un articol serios despre lipsa gazului, a iluminatului public, despre starea medievala a unor drumuri, despre tratamentul ostil care il afiseaza asa zisele autoritati fata de tot ce este nou, de acel primar nemuritor care din atatia bani nu se vede nimic in urma lui, faze de astea cu politistii pus sa pazeasca secretele tarii sunt mai mult scenarii de comedii, in Romania se lucra doar dupa ureche!!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Anchete
 • Contact