Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Johannis, trimis la Parchet de ANI pentru un contract de 2.250 de euro

Pentru faptul că Primăria condusă de Klaus Johannis a semnat un contract de prestări servicii cu SC Tipografia Honterus SRL (firmă deținută de FDGR) și a aprobat plata a trei facturi în baza acestui contract, Agenția Națională de Integritate anunță faptul că a dispus sesizarea Parchetului. ”Cu privire la posibila săvârşire de către Klaus-Werner Iohannis a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 din Codul Penal al României”, se arată într-un comunicat al ANI, dat publicității în această dimineață.
ANI suspectează un conflict de interese pe motiv că Johannis era și președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, funcție pe care a părăsit-o anul acesta.

Contract de 2.250 de euro

Contractul la care face referire ANI a fost atribuit prin licitație publică în decembrie 2010, are drept obiect realizarea serviciilor de informare și publicitate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, iar valoarea estimată a acestuia era,  înainte de atribuire, de 16.800 de lei, fără TVA. În urma licitației la care au fost depuse trei oferte, a fost aleasă cea a Tipografiei Honterus, care a ofertat 9.939,2 lei, fără TVA. ”Obiectul contractului semnat cu încălcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ și penal de către Klaus-Werner Iohannis constituie servicii de informare și publicitate în vederea implementării Proiectului (cod SMIS: 4915) finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Programul Operațional: Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013 (POS CCE), Axa Prioritară 3 «Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru sectoarele privat și public». De asemenea, Klaus-Werner Iohannis a aprobat, în perioada ianuarie – iunie 2011, un număr de trei facturi fiscale în vederea efectuării plăților către prestator (S.C. Tipografia Honterus S.R.L.)”, se mai arată în comunicatul ANI. Agenția invocă faptul că primarul a încălcat Legea privind Statutul aleșilor locali. ”Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: b) orice persoană fizică sau juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia f) o asociaţie sau fundaţie din care fac parte”, este citatul din Lege invocat de ANI.

Primarul: e exces de zel

Klaus Johannis spune că, înainte de a semna acest contract, s-a consultat cu juriștii Primăriei, potrivit cărora nu e vorba de niciun conflict de interese. Contractul a fost atribuit prin licitație, iar Johannis nu a deținut nicio funcție în cadrul SC Tipografia Honterus SRL.
”Nu e niciun conflict de interese după legea din această republică”, a fost primul răspuns al primarului întrebat de anunțul făcut de ANI. ”Nu mă surprinde. Este o interpretare excesivă a legislației. Sigur că am fost președinte al Forumului, dar nu am fost nici măcar reprezentant în AGA la societatea Honterus. Ca și președinte al FDGR am avut cu totul alte atribuții decât de a mă ocupa de Honterus. Ca și primar am semnat actele în baza unor documente care au rezultat din licitații publice”.

Eu aș defini-o ca și un exces de zel. Nu pot să afirm (că este o acțiune comandată – n.r.) pentru că nu am niciun fel de dovezi, dar nici contrariul nu l-aș afirma”, Klaus Johannis, despre acțiunea ANI


Care e beneficiul?

Reprezentanții ANI invocă și Codul Penal în legătură cu acest contract, invocând faptul că  primarul Sibiului a realizat, direct sau indirect, un beneficiu material. Johannis atacă și acest lucru. ”Să nu vorbim de faptul că legea ANI nici nu prevede această speță, iar conflictul de interese ar fi putut să apară în măsura în care aș fi putut avea un beneficiu din acest contract. Or, nici nu poate fi vorba de așa ceva pentru că nici nu am fost implicat în activitatea societății Honterus. Deci, o nouă speță discutabilă. Sunt în perfectă legalitate”.

Honterus este o societate româno-germană înfiinţată în 1991 de Honterus Druckerei Beteiligungs GmbH Germania (60%) și Forumul Democrat al Germanilor din România (40%). Din octombrie 2009, societatea este integral în administrarea FDGR”, se arată pe site-ul tipografiei Honterus


Al doilea ”meci” ANI vs. Johannis din acest an

Este a doua oară în acest an când Agenția Națională de Integritate anunță faptul că a finalizat o cercetare în ceea ce îl privește pe primarul Sibiului. Acum câteva luni, aceeași Agenție ”decreta” starea de incompatibilitate a primarului pentru faptul că face parte din AGA societății Apă-Canal SA, operator regional deținut, în bună parte, și de Consiliul Local Sibiu.
Primarul Sibiului spune, însă, că nu se simte hărțuit de ANI. ”Vor tot căuta (o găselniță – n.r.) în speranța că tot vor găsi ceva. Care e miza lor să îi întrebați pe cei de la ANI. Miza mea este să arăt că au greșit”, a adăugat primarul Sibiului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

52 comentarii

unu\'

Acum 10 ani

Desi nu-l simpatizez,cred ca Iohannis a cam devenit victima nu a excesului de zel al ANI ci mai degraba a incompetentei Directiei Juridice a Primariei si a Secretarului CL.E a doua \'\'teapa\'\' majora incasata de Klaus in ultima luna,dupa cea de la Curtea de Apel Alba.Se cam aduna..
Raspunde

doi fără sfert

Acum 10 ani

Deși îl simpatizez pe Johannis, cred că ANI chiar se bagă în seamă. La 9000 de lei contract ce beneficiu poți să ai? Cei de la ANI ar trebui să înțeleagă că dacă ăsta e motiv ca Johannis să nu mai poată candida, atunci eu chiar mă mut în altă parte. Din alt punct de vedere, toate contractele care se dau aiurea, la tot soiul de firme care află în treabă, firme care răsar deodată cu politicieni și numiți lor pe funcții, asta chiar nu se vede... Hai că suntem caraghioși...
Raspunde

in ritm

Acum 10 ani

din ce in ce mai alert institutiile obediente Cotroceniului incearca sa faca vid in jurul Miscarii Populare dupa modelul \"\"singurica ,singurica? \"Canicula e trecatoare si electoratul poate se va trezi la ratiune! Alzara.
Raspunde

AMATORI

Acum 10 ani

se dovedeste (cel putin) amatorismul serviciului juridic din primaria sibiu. sunt foarte multe acte normative, inclusiv hotarari de consiliu local care incalca grav legislatia. despre miza politica a demersului, invocata la comentariul 3, e de remarcat ca nici macar primarul nu a folosit aceasta scuza pentru a nu se compromite. totusi, nu e la nivelul lui Becali.
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 10 ani

obedienta serviciului juridic din Primaria Sibiu si disponibilitatea lui Iohannis de a face activitati la limita legii si a ...ridicolului. Pacat...
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 10 ani

Revin si spun ca Johannis este un amestec perfect intre CURVA si FATA MARE! Nicicum nu poti fii concomitent si una si alta decat daca faci SEX ORAL!
Raspunde

desigur @4

Acum 10 ani

este o coincidenta. Atata pricapem, atata scriem ; doar ironia da pe afara. Azr.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

TALIDA, perfect punctat!
Raspunde

@6

Acum 10 ani

bai ce vocabular porcos ai ,pe tine nu te mai cenzureaza nimeni??unde e pudibondul de t. deleanu ?doarme?in privinta comm-ului tau nu zic nimic poate ai dreptate dar vorbeste si tu mai”codificat”sau iti place sa canti la taragot cu gusa?...hai ca am glumit...zii mai departe ca zici bine...
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

aici miroase a sabotaj. Cineva il sapa pe domnul primar. Trebuie lasat in pace chiar a facut ceva pt sibiu! Si va face si pentru regiunea centru
Raspunde

CAS13

Acum 10 ani

Este doar inceputul desecretizarii a multor nereguli facute de fata mare johannis Klaus verner. URMEAZA RETROCEDARILE calitatea incompatibila in care a retrocedat bunurile catre organizatia fascista consistoriu evanghelic reprezentat de forumul german al carui presedinte a fost in perioada retrocedarilor. Recunoasterea de catre primarie a calitatii de proprietar a bunurilor confiscate prin ordin regal a organizatiei fasciste desfiintata prin acelas ordin regal si recunoasterea implicita a faptului ca forumul german este urmasul unei organizatii fasciste. Retrocedarea cladirilor scolilor si liceelor la care s-au facut investitii din banii publici ai primariei stiindu_se ca fac obiectul cererilor de retrocedare de catre acelasi consistoriu al carui conducator era. Licitatiile lucrate in scopul adjudearii catre Geiger-max bogl-strabach. Suplimentarea ofertei in mod illegal cu 3 mil euro la amenajarea pietii mari pe motiv ca adduce piatra cubic din china. Desfiintarea energie termica sa si vanzarea pe bucati a bunurilor catre clientela din jurul sau ( carabulea, gradinaru,ciolan, tusineanu. Sunt doar o parte din dosarele distruse dar nu disparate din fericire cu complicitatea comisarului cocos. ALO DNA !
Raspunde

QuadroQ

Acum 10 ani

Trebuie trecut un pic pe la mititica sa se mai gandeasca un pic cum sta treaba cu legile... Si apoi poate sa vina sa faca ce vrea pentru Sibiu :)
Raspunde

dan

Acum 10 ani

DE UNDE ARE PRIMARUL IOHANIS 8 CASE SI CONDUCE O MASINA DE 100000 DE EURO . DE UNDE ? A FOST TOATA VIATA LUI UN BUGETAR PROFESOR SI MAI APOI PRIMAR . SIBIENI TREZITI-VA PE ACEST OM IL DOARE IN BASCA DE SIBIU NU IL INTERESEAZA DECAT PROPRIUL LUI CIOLAN . UN BUGETAR CINSTIT NU POATE SA-SI CUMPERE 8 CASE IN 8 VIETI . ACEST OM A ACHIZITIONAT 8 CASE IN 8 ANI . ESTE UN SAS BALCANIZAT CARE FUGE IMEDIAT DUPA CIOLAN
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

Se strange latul... si pe capone l-au legat pentru evaziune fiscala, nu pentru adevaratele mari probleme...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Mda, au inceput sa dea târcoale vulturii necrofagi...<br> Eu privesc cu mare amărăciune chestia asta, mă îngrijorează viitorul, dacă sentinţa va fi una defavorabilă primarului. Nu găsesc niciun motiv de a jubila, şi sunt convins că legea trebuie să fie mai presus decât orice om. Şi mai ştiu că Iohannis e doar un biet om cu calităţi dar şi păcate. <br> Traiesc însă cu convingerea, chiar dacă va fi găsit incompatibil, că am avut cel mai performant primar din ţară, care a ridicat ştacheta destul de sus, vai celui care urmează.
Raspunde

ha ha

Acum 10 ani

sa icneapa sa i vada averea lui johhi,gradinaru,ariton si asa maid eparte...totzi amaratzi de bugetari cu milioane de euro in conturi....sarmanii de ei ce mila mie
Raspunde

gura

Acum 10 ani

Sa crapati toti imputiti care il judeca pe sas majoritari olteni si cativa brasoveni si sa ii trageti besinile pe nas de imputiti , toata lumea vb de el , dar ce a facut el pt Sibiu nu a facut nimeni niciodata
Raspunde

ovidiu

Acum 10 ani

Marinarul invarte case, terenuri de sute de mii de euro, mai are si pe rol un dosar privind dizolvarea flotei si ANI are treaba cu Johannis si un contract de 9000 RON. Ba mai mult pe aceeasi linie se afla un grup de primari din judetul Sibiu cum ca sunt in consiliul de administratie al SC Apa Canal. Bine a spus unul dintre ei ca nu pot fi reprezentate interesele comunei de catre femeia de servici sau zic eu badea Gheorghe de la coasa. Ultima comuna la granita cu Alba are gaz si apa curenta, trageti voi concluziile despre munca celor in cauza.
Raspunde

dan

Acum 10 ani

transportul in comun este varza in sibiu , sunt strazi de pamant inca in sibiu , maidanezi cat cuprinde . IN ACELASI TIMP IN BRASOV TRANSPORTUL IN COMUN ESTE CEAS , IN BRASOV ZERO STRAZI DE PAMANT IAR ILUMINATUL STRADAL EXISTA SI IN SPATELE BLOCULUI , MAIDANEZI MAI SUNT CATIVA SI ACEEA MONITORIZATI PRIN GPS , FIRELE AERIENE IN TOT BRASOVUL NU MAI SUNT DE 3 ANI IN SIBIU IOHANNIS ABIA ACUM SE APUCA SA ACCESEZE FONDURI PENTRU ASTA . SI VA ROG NU MAI SPUNETI CA VA FURA BRASOVUL CA ESTE PERIMATA PLACA ASTA .
Raspunde

sibiu

Acum 10 ani

IN BRASOV ESTE FOAME SI SUNTETI NISTE BELITI ASISTATI DE STAT SI NISTE SLUGI LA BUCURESTENI SI IN TOT JUDETUL BV NU EXISTA UN SINGUR SITE DE STIRI , VENITI LA NOI PE SAITURI CA MILOGII SI LA NOI IN ORAS LA MUNCA CA SLUGILE
Raspunde

sibiu

Acum 10 ani

IN BRASOV NU SUNT MAIDANEZI SU URI HAHA CE PENIBILI SUNTETI
Raspunde

@20@21

Acum 10 ani

BRASOVUL CONTRIBUIE TARII CAT SIBIUL SI MURESUL LA UN LOC . PE VOI VA TINE IN SPATE MEDIASUL ACOLO SUNT TRANTORII CU CELE MAI NESIMTITE SALARII DIN ARDEAL
Raspunde

@20

Acum 10 ani

SLUGA ESTI TU CU TACTU LA ASA ZISII OAMENI DE AFACERI SASI CARE SE IMBOGATESC IN SIBIU PE SEAMA UNOR SERVITORI PROSTI CA VOI
Raspunde

bulica

Acum 10 ani

Nici in gluma nu poti compara Brasovul,Aradul, Clujul cu Sibiul. In niciunul din aceste orase nu mai sunt strazi de pamant; in schimb in Sibiu sunt 30% strazi de pamant. Nu stiu ce s-ar mai putea spune? In ritmul in care se lucreaza in Sibiu, la infrastructura, in urmatorii 30 de ani nu vom putea ajunge aceste orase enumerate mai sus...in schimb aruncam milioane de Euro pe te miri ce festivale prostesti...
Raspunde

pt23

Acum 10 ani

judetul sibiu are 300 mii locuitori si judetul bv 600 mii si pulele voastre produc cu 5 la suta mai mult decat sibienii
Raspunde

suca

Acum 10 ani

sariti, muica, ni-l luara pe neica! ani de zile ne-am chinuit sa-l infiltram pe cirlan ionascu din bailesti in sibiu, i-am schimbat numele in klaus iohannis, ca sa aflam ca si asa e pocit, nu-i nemtesc 100%, l-am dat la cursuri intensive de germana , l-am invatat hop-sasa! si cand credeam ca am reusit infiltrarea totala, acuma l-au prins cu ocaua mica!!!!
Raspunde

anticircotasu

Acum 10 ani

sariti ,muica se trezira si mobilizara securistii,se dau olteni,sasi si alte nationalitati si ataca cel mai bun primar din tara asta anacronica-stim noi de ce
Raspunde

@anticircotasu (IP 109.166.143.85)

Acum 10 ani

Johi are rozeta sparta ?
Raspunde

@28

Acum 10 ani

scoala securista de denigrare-te-ai trezit lacheule.A-ti vindut Sibiul,lichelelor
Raspunde

catelusi desteptarea

Acum 10 ani

BA JIVINELOR CITA URA aveti in voi ,ba pe johannis nu la prins cu cascavalu sub masa ca pe ai vostri primari olteni si moldoveni vezi gutau ,solomon ,apostu pepene si mul.ti alti sperantele voastre sunt desarte ,voi sunteti grupu de puponcuristi a lui cindrea ,in legatura cu afirmatile comparabile cu nisste orase ca arad tg mures ,iasov etc au o infrastuctura varza nu mai dezinforma sibiul e pe departe cel mai frumos oras din romania si asta datorita lui johannis ba a creat 20 000 locuri noi de munca ,sibiul mai ghioplbane are 250 000 de locuitori ,si aia cu strazi de pamint cred ca voi ori aveti ochelari de cal s-au umblati prin padure ba si aleile din cimitir le-a asfaltat si nu te ingrijora de soarta lui johannis ,ba pe aia de la ani ii deranjaza ascensiunea lui vice -presedinte pnl s-a vezi cind ajunge prim ministru jale pe la sefi vostri ,ba ticalosule daca johannis facea numai 2 la suta din cei puneti voi in circa era legat de mult si aia cu 7 case s-a inspirat de la mentoru vostru spiritual nastase 9 case si una la jilava bai astia de la ani faceti o deplasare la primaria cluj si iasov s-a vedeti acolo incopatibilitati si jaf la bani publici arena cluj si patinoaru iasov ,ba orcum nu aveti nici o speranta la primaria sibiu cit ma este bruma de sasi in acministratie ,ba ofticatilor sti de ce este atacat johannis pentru ca s-a implicat ca sibiul s-a devina capitala regionala ,sefu de la ani este unu din iasov si asta spune totul ,apucativa de marile proiecte si de alea 11 000 locuri noi de munca ,deja trebuie s-a mai adaugati 100 dinalea care le-a-ti vindut odata cu cedarea anaf vezi de vinzatori vostri ,ba si daca tot critici sibiul dute ba la gunoiul de unde te tragi si nu masi fa umbra sibiului inadatorule DACOSS VA ASTEAPTA MARS LA VOI
Raspunde

$

Acum 10 ani

Stiti cand s-a facut licitatia pentru Targul de Craciun?
Raspunde

@joseph@talida

Acum 10 ani

Sau anal!!!??
Raspunde

@30

Acum 10 ani

Bai habar nu am daca Johannis doar a gresit sau e chiar cu bube..dar tu esti bolnav psihic ..asta e clar...am crezut ca esti doar agramat si prost ca un sibian adevarat....m am inselat, tu esti de fapt bolnav psihic..asa ca poti sa spui ce vrei
Raspunde

Honterus

Acum 10 ani

Bravo Johannis... mach weiter so!!! esti cel mai tare. lasa javrele sa latre.
Raspunde

$

Acum 10 ani

justitiarul.ro/ce-nu-stie-ani-despre-klaus-iohannis-2/
Raspunde

xerox sb

Acum 10 ani

e foarte simplu. ANI e condusa de un iasovean penal horia georgescu, care are tot interesul , din punct de vedere al regionalizarii, sa-l mpuna pe Klaus pe linie moarta ! Acest lucru vine ca o manusa si lui bashescu , care- i da unda verde.
Raspunde

Jawohl!

Acum 10 ani

La tipografia „Honterus” se tipăresc, la preţuri exorbitante, toate materialele Primăriei Sibiu, ale Consiliului Judeţean Sibiu (timp de două mandate, când preşedinte era Martin Bottesch de la FDGR) şi ale societăţilor anexe (cum ar fi muzeul Brukenthal), deşi nu am auzit sau citit pe undeva despre licitaţii, conform impunerilor legale, organizate de instituţiile în cauză pentru servicii tipografice, unde să participe mai multe firme concurente, fiecare cu oferta sa, din care să fie aleasă cea mai avantajoasă, deoarece plăţile se fac din bani publici! Toate materialele difuzate cu ocazia evenimentului „Sibiu – Capitală culturală a Europei” din anul 2007 au fost tipărite la „Honterus”. Nu a fost o problemă, cu Klaus Iohannis primar şi preşedintele acţionarului unic al tipografiei (F.D.G.R.) şi cu Helmut Mathes consilier local şi director executiv la „Honterus”. Tipografia germană are permanent de lucru, câştigă foarte bine şi nu-şi bate capul cu alergatul după clienţi. Banii cei mulţi vin de la statul român, chiar dacă-i dă primarul Klaus Iohannis, iar acesta nu se târguieşte şi plăteşte ca un paşă.
Raspunde

@36

Acum 10 ani

Devfapt e mult mai complicat, Iohannis a fost pus la primarie de brasoveni ..acum noua ani. Este o cartita sub acoperire, care vrea sa ocupe Sibiul..coraborat cu ultimile date statistice care arata o crestere cu 15 procente a exporturilor judetului Brasov , precum si cu preluarea de catre cel mai mare operator logistic din lume a depozitelor de la Feldioara...ioahannis tradatorul sub acoperire s a autodenuntat, ca sa infunde Sibiul, Exista un plan ascuns de ocupare a Sibiului..plan a carui detalii au fost puse la Geoagiu de catre Alba, Mures, Brasov....ca urmare a neutralitatii lor Covasna si Harghita vor primi dreptul la o autonomie largita. Tradatorul autodenuntat Johannis are deja o casa retrocedata in Poiana Brasov unde va locui impreuna cu familia. Sibieni fi ti vigilenti..dusmanul din Brasov asculta
Raspunde

Jawohl!

Acum 10 ani

Deoarece „are balta peşte”, tot la „Honterus” a fost plasat „în adormire”, ca angajat (coordonator editură) şi fostul consilier local, din parte F.D.G.R., Benjamin Jozsa, „germanul” cu nume unguresc. După cum vedeţi, puţinii saşi care au mai rămas în Sibiu sunt toţi consilieri, care pe la municipiu, care pe la judeţ. Fiindcă ştiau că nu au ei oameni câţi pot să voteze sibienii, saşii au suplimentat listele de candidaţi şi cu unguri din familii mixte maghiaro-germane. Jozsa nu a mai putut candida la alegerile din anul 2008, deoarece are cazier, fiind condamnat penal în urma plângerii depuse de victima atrocităţilor sale. Este vorba de ziarista timişoreancă Ramona Băluţescu, fostă concubină a consilierului cu porniri psihopate, bătută bestial de acesta în repetate rânduri. O astfel de încăierare s-a soldat cu ruperea unei mâini a ziaristei. A primit pentru loialitatea dovedită în Consiliul Local Sibiu o sinecură la „tipografia germană”, care prosperă pe bani publici românești. Aşa că, să tot trăieşti la firma „Honterus”! Trai neneacă, pe banii statului român, acest „fraier la permanenţă”! Statul face pe prostul doar în faţa marilor şmecherii, fiindcă, în rest, este foarte vigilent şi intransigent cu cetăţenii amărâţi pe care-i taxează necontenit fără milă.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Băi, terminaţi cu can-canurile astea! Oricine ar fi primar îşi va aduce întotdeauna oameni pe care îi cunoaşte cât de cât, va încerca să-şi formeze echipa pe altfel de criterii decât cele de competenţă, pentru că aşa funcţionează firea umană, un boss vrea să aibe sub el un om controlabil nu unul independent şi bun profesionist, care-i poate locul oricând. Asta e, dacă nu ştiţi lucrurile astea, sunteţi naivi şi mai bine comentaţi la Arici Pogonici. <br>Acuma, ce pot eu spune, şi asta se vede din prima, că aşa cum e el Iohannis, corupt, împreună cu echipa lui cea nevrednică, a fost şi încă rămâne cea mai bună variantă pentru Sibiu. Nu văd o alta in viitorul imediat. Iar la nivel naţional suntem departe de oprescu, mazare, nichita & comp. <br>Fiţi raţionali când vă apucaţi de dat cu barda, că sunt toate şansele să sărim din lac în puţ(ă).
Raspunde

Jawohl!

Acum 10 ani

„Financiarul” publica articolul intitulat „E.On Gaz face afaceri de partid cu Forumul Germanilor din România”. Nu este nici o eroare, milioane de euro se scurg pe căi de achiziţii cu faţă legală către Forumul German şi către unii membri ai acestei organizaţii a minorităţii germane din România, deveniţi peste noapte mari afacerişti în calitate de fini sau prieteni apropiaţi ai primarului Iohannis. Articolul citat sintetizează scurt şi la obiect acestă situaţie: „E.On Gaz România, deţinută de investitori germani, a achiziţionat recent un lot de autoturisme în valoare de două milioane de euro de la compania Autohaus Huber din Sibiu deţinută de Andreas Huber, finul preşedintelui Forumului Democrat al Germanilor din România, Klaus Johannis. E.On Gaz, unde statul roman mai deţine un pachet de 36%, iar Fondul Proprietatea 12%, îşi tipăreşte ziarul intern la o tipografie a Forumului Democrat al Germanilor din Romania.
Raspunde

roman

Acum 10 ani

stimate domnule sibian ce le acorzi prezumtia de vinovati celor care stau pe strazi de pamant desi altcineva trebuie sa le reabiliteze iti recomand sa vizitezi strazileRulmentului, Arcului, Lebedei, Toamnei, Varga, urmare de santurile de pe Coanda, Otelarilor. Asa ca exista strazi de pamant nu trebuie sa ascunzi ceva ca iese mai usor la iveala. problema este de ce dupa ce se schimba canalizarea nu continuii si cu alte lucrari si sa o definitivezi ca de toti suntem contribuabili, nu numai unii toti vrem civilizatie.
Raspunde

Jawohl!

Acum 10 ani

Andreas Huber s-a născut în Cristian şi a părăsit România emigrând în Germania, în 1985. În 1990 s-a întors şi s-a apucat de afaceri. Afaceri care, potriveală ori nu, după alegerea lui Klaus Iohannis în calitate de primar al Sibiului în anul 2000, au început să se dezvolte. Asfel se înfinţează firma Autohaus Huber, în 28 noiembrie 2000. Din chiar site-ul firmei aflăm că, în 2000 – Autohaus Huber semneaza cu Opel precontractul de reprezentanţă a acestuia pentru zonele Sibiu, Alba si Hunedoara. Domnul Huber, membru de comitet al Clubului Economic German din Sibiu, are şansa să livreze şi în anii următori autoturisme către grupul de monopol al distribuţiei private de gaze naturale, asigurându-şi comenzi sigure de la « uriaşul » şi « bănosul » E.ON Gaz. Este de-a dreptul strigător la cer – cum zice românul – că aceste firme majoritar nemţeşti să se sprijine între ele financiar pe linie de partid german, pe banii contribuabililor români, care pentru a-şi plăti factura de gaz din ce în ce mai costisitoare fac cozi de ore în şir, afară în frig de 0 grade şi sub 0 grade sau pe caniculă de 38-40 de grade – cum se întâmplă la casieriile deschise de E.On Gaz din Sibiu pe str.Justiţiei şi în Vasile Aaron, pentru că bogata societate nu e în stare să ofere în condiţii civilizate de preluare a banilor clienţilor într-un spaţiu decent.
Raspunde

@40

Acum 10 ani

na ca am mai auzit o perla mai joseph,cum adica pe alte criterii decatcele de competenta?explica mai clar,si asta ca asa functioneaza firea umana este o prostie cat tine de mare,nu generaliza,poate e valabil aici la Romanica,asta e altceva.uita-te la alte tari din fostul bloc comunist(Slovacia,Polonia si chiar Bulgaria)care au pus osul la treaba si incet incet au iesit din mlastina,nu ca la noi care ne afundam tot mai mult din cauza unor mentalitati gresite la care subscrii tu ,cat priveste partea cu Iohannis tind sa-ti dau dreptate,nici eu nu prea vad alta solutie la primaria Sibiu inafara de sas (a se vedea perioada trista cand la conducere era betivul condurat care chiar ca nu a facut nimic pt oras,excluzand faptul ca era carat beat manga cu roaba de la o bomba la alta!!)
Raspunde

Anwalt

Acum 10 ani

Jawohl esti un exemplu clasic de manipulator bolsevic, manat de ura si pretexte partinitoare. In caz ca te-a indemnat constiinta indoctrinata de vrajba sa-mi raspunzi, fa un pustiu de bine si abtine-te. Iti cunosc pornirile isterice si perspectivele rudimentare, considera ca mi le-am insusit.
Raspunde

QuadroQ

Acum 10 ani

Niste exercitii de tinut sapunul in mana nu i-ar strica :)
Raspunde

măi, avocatule!

Acum 10 ani

Adevărul supără, nu-i aşa pupenklausule? Nu-mi aparţin textele, ci sunt doar extrase din presa naţională, că în aia locală nu găseşti decât osanale la adresa iubitului conducător. Toate ziarele locale au contracte de publicitate cu Primăria Sibiu sau firmele subordonate (Apă Canal, Tursib, DPC, Urbana). Mie, unul, mi se pare corect tot ceea ce am citat şi foarte temeinic argumentat. Bolşevismul de care spui în Germania a fost creat şi exportat apoi în Rusia. Şi în propaganda asta scelerată pe care o promovaţi voi, tot Germania a excelat prin Goebbels, şeful propagandei hitleriste.
Raspunde

Pupenklauss-ul

Acum 10 ani

The nazi argument, asa cum ma asteptam... (***en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law)
Raspunde

xerox sb @ jawohl

Acum 10 ani

Anwalt are dreptate... stilul si continutul seamana bine de tot cu albin nebun`u si alcoolicu` marinescu..... sau vre-unul din ciracii sai. Si astia au motive de ura deoarece Klaus le -a luat de sub nas, tocmai cand sa puna mana.., spatiul de langa Pacea.
Raspunde

xerox sb

Acum 10 ani

si pe urma ce vroiati ma ? E-on a luat opel de la Sibiu .. Ce vroiati ma? sa ia VW de la tess brasov?
Raspunde

ha ha

Acum 10 ani

Sai pupati in***pe escu dk nu va place un sas....Mai deschideti ochii lichelelor...Daca va uitati putin in ograda proprie, realizati ca Bucuresti-ul a fost un targ oriental pana la venirea regelui Carol care l-a transformat in micul Paris. Daca dati o tura prin Sibiu, Brasov, Sighisoara, Cluj, etc. si va mai opriti si pe la Peles si Pelisor, realizati din plin contributia germana la europenizarea Romaniei. Nu vad de ce atata rautate la contributiile \"altora\" chiar in \"ograda\" proprie. Sau trebuie sa nu dezmintim: \"Capra moare de raioasa, dar tot cu coada sus\"....\"Prostul nu-i destul, daca nu-i si fudul\".....\"Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia\" ?! Rahatzi de vlahi ,rusinea europei....asta sunteti.
Raspunde

da

Acum 10 ani

auzi la autor!art 2531 din Codul penal.Ce penal e!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus