X

Verde-n fata cu Imparatul Iulian: "Prerogativele lui Cioaba sunt in comisie"

Rivalitatea dintre autointitulatul rege al rromilor, Florin Cioabă și autointitulatul Împărat al rromilor, Iulian Rădulescu, este veche și arhicunoscută. În urmă cu câțiva ani, cei doi au declarat că s-au împăcat și că au lăsat în urmă divergențele din trecut. Au devenit mai înțelepți, odată cu vârsta, s-au gândit supușii. Împăratul Iulian a fost și el internat în spital, pentru probleme cardiace, acum 2 ani. Acum, Florin Cioabă se află în stare destul de gravă, în Turcia. Însă nici nu au ajuns bine veștile despre boala regelui la Sibiu, că Împăratul a și convocat Consiliul de Coroană.

Rep.: Ați auzit ce s-a întâmplat cu domnul Cioabă?
Î.I.: De ce-mi puneți întrebarea asta… “ați auzit?” Suntem aici, lângă el, am constituit Consiliul de Coroană ieri, am ales oameni care trebuie să rămână în locul lui până se face bine… Deja Casa Imperială și Casa Regală conlucrează normal. Nu avem probleme în ceea ce privește conducerea acestor instituții.

Rep.: Dar de ce credeți că s-a întâmplat ce s-a întâmplat?
Î.I.: El nu s-a simțit bine mergând în Antalya. În Antalya știți și dvs. că e o căldură insuportabilă pentru oameni de-ai noștri, de aici, care pleacă de aici, din ținuturile noastre. Și acolo e tot timpul căldură, că se apropie de o parte a Indiei, în partea ailaltă… Și nu prea era, pentru el, permis să meargă acolo. Dar pentru că eu am fost plecat, n-am știut că merge acolo, pentru că puteam să-i spun să nu meargă, deja fapta s-a petrecut.

Rep.: Dvs. puteți face ceva pentru el?
Î.I.: Am ordonat să-l aducă în România de acolo, pentru că acolo medicii-s mai dificili, mai pe plată multă, pe bani mulți și, plus de asta, nu sunt atâția specialiști acolo. Specialiștii sunt în Anglia, în SUA, în Franța, dar nu acolo. Și am ordonat să-l aducă, să poată să-l aducă cu un avion, la Timișoara. Să vedem ce se mai poate face.

Rep.: Doar căldura să fi fost o cauză a infarctului domnului Cioabă?
Î.I.: Nu știu ce să spun, e de neam cam așa. Și tac-su a murit tot de infarct, și mama lui ta-su tot infarct a avut, când a murit.

Rep.: Ați vorbit cu cei de acolo, cu Dorin…?
Î.I.: Suntem tot din 10 în 10 minute la telefon, transmisiuni directe de acolo, de la spital. Se așteaptă rezultatul comisiei de medici. Zic eu că e penibilă situația, după părerea mea. M-am lovit de mai multe ori de asemenea accidente vasculare. Și, mai ales, un accident vascular la 40-50 de grade, vă dați seama că organismul nu mai funcționează normal. Eu am două săptămâni de când nu ies afară din casă. Și eu sunt cardiac. El s-a încrezut în sine, în puterea lui, pentru că e tânăr, are 58 de ani.

Rep.: Care e starea de spirit în rândul comunității rrome?
Î.I.: Toți suntem în stare de alertă. Toată țara e în stare de alertă.

Rep.: Cine a preluat prerogativele regelui?
Î.I.: E comisie, acuma. Prerogativele sunt în comisie.

Rep.: Și cine se ocupă de problemele rromilor, acum?
Î.I.: Problemele rromilor sunt conduse de un anume Miuțescu, din județul Dolj, de la Boilești și el e lângă toți rromii din țară acuma.

Rep.: Vă temeți pentru viața lui Florin Cioabă?
Î.I.: Sigur că mă tem. Un  înlocuitor ca el nu am la îndemână. El era un om foarte bine pregătit, foarte bine instruit, știa în ziua de mâine ce vine, știa ce trebuie să facă. Și mai ales acum, că plimbă problemele rromilor de colo-colo, alandala. Guvernele nu sunt la locul lor niciunul din lume…

Rep.: Cu soția dânsului ați vorbit?
Î.I.: Ea-i femeie, noi nu prea stăm de vorbă cu femeile. Noi, conducerea noastră, femeile… nu prea. La noi, femeile sunt o problemă dumnezeiască, nu suntem atâta de apropiați cu femeile.

Rep.: Dar cine trebuie să decidă dacă va fi preluat de un elicopter și adus în țară?
Î.I.: Noi avem cu ce, avem bani de ajuns, avem cu ce… să vină. Ce să cerem de la Guvern, bani pe care nu-i au nici ei?

Rep.: Mulțumesc!

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  \’că se apropie de o parte a Indiei, în partea ailaltă\’ , \’casa regala si casa imperiala\’ institutii in Romania, cum puteti sa publicati asemenea articole. Ai ajuns stimate jurnalist presul tiganilor, al hotilor de fier vechi. Rusine!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  unu\'

  Domnilor,nu vedeti partea sublima a lucrurilor:Dupa marea inpacare Franco-Germana,concilierea dintre cele doua Case poate fi evenimentul mileniului.Si,in plus,acest eveniment se petrece sub ochii nostrii,in micul nostru burg!Ce NBC,ce CNN?Turnul Sfatului e in ceaunul evenimentelor!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  D

  \”avem bani de ajuns, avem cu ce… să vină\” …Daca aveti bani de ce nu faceti nimic pentru tiganii saraci fara loc de munca care traiesc in mizerie in toata Europa ?

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dd

  Rep.: Cu soția dânsului ați vorbit?
  Î.I.: Ea-i femeie, noi nu prea stăm de vorbă cu femeile. Noi, conducerea noastră, femeile… nu prea. La noi, femeile sunt o problemă dumnezeiască, nu suntem atâta de apropiați cu femeile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact