Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Initiativa civica rurala "Ne opunem explorarii si exploatarii gazelor de sist in sudul Transilvaniei"

Un grup numeros, alcătuit din ONG-uri, sibieni şi firme private lansează un manifest împotriva exploatării gazelor de șist în zona Transilvaniei, manifest precedat de o serie de acţiuni realizate în acelaşi scop.

„Noi, inițiativa civică rurală, ne opunem încălcării dreptului de proprietate și exploatării gazelor de șist. Inițiativa este alcătuită din numeroși cetățeni, firme private și ONG-uri. Zona noastră de acțiune este Podișul Hârtibaciului și regiunea Târnavelor, așa numită „țară sasească“ din Transilvania de Sud dintre Sibiu, Brașov și Sighișoara. De câteva săptămâni observam cu îngrijorare începerea explorărilor cărora ne opunem. Vom folosi toate mijloacelele legale pe care le avem la dispoziție ca cetațeni români și europeni pentru a stopa ire¬vocabil aceasta activitate”, spun organizatorii.

Printre semnatarii manifestului se numără şi episcopul Bisericii Evanghelice C. A. din România, Reinhart Guib, și directoarea Fundației Mihai Eminescu Trust, Caroline Fernolend. Cele trei Grupuri de Acțiune Locală din zona afectată de explorări au aderat și ele la manifestul.

„Inițiatorii manifestului solicită în mod ferm oprirea explorării și anularea avizelor existente. Ne aliem protestelor din alte zone ale țării impotriva explorării și exploatării gazelor de șist precum și impotriva legii privind Roșia Montană”, mai spun organizatorii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus