Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Zece milioane de lei pentru scurtarea unui drum cu mai bine de 15 km

Consiliul Județean Sibiu a lansat licitația de atribuire a lucrărilor de reabilitare a DJ 142J, adică drumul județean de 7,8 km care face legătura între Șeica Mare, Șeica Mică și, de aici, mai departe, cu DN14B (Copșa Mică – Blaj).
Drumul există mai mult pe hartă: primii aproape patru km dintre Șeica Mare și Șeica Mică sunt acoperiți cu tot ceea ce s-a scurs de pe dealurile din apropiere, astfel încât doar cei cu căruțe se mai pot încumeta pe acest tronson. Următorul kilometru de drum, ultimul înainte de Șeica Mică, are ceva piatră spartă pe traseu. Iar între Șeica Mică și DN14B mai există ceva urme de asfalt. În aceste condiții, singura variantă accesibilă mașinilor în prezent este Șeica Mare – Copșa Mică – Șeica Mică, adică un drum de peste 22 de km.
Potrivit documentației de licitație, viitoarea legătură între Șeica Mare și DN14 va fi făcută printr-un drum nou, cu o parte carosabilă ce va avea o lățime cuprinsă între 5,5 și șase metri. Un pod cu o lungime de 8,8 metri aflat pe traseu trebuie înlocuit total, iar pentru cel cu o lungime de 24 de metri, construit în jurul lui 1980, trebuie efectuate lucrări atât la placa de suprabetonare, cât și la hidroizolație, sistemul rutier, parapete și scările de acces.
Valoarea lucrărilor înainte de atribuire în urma licitației este aproximată la 10,7 milioane de lei, fără TVA. Durata de finalizare a contractului este de 19 luni de la semnarea acestuia, după cum se arată în documentația licitației.

Foto: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus