Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Festivalul "de Bun Gust" – primul festival culinar international al Sibiului

Opt bucătării din întreaga lume, maeștri culinari, concurenți din cadrul Masterchef, o scenă pe care se desfășoară demonstrații culinare, concursuri, muzică și dans. Sunt câteva din detaliile primei ediții a Festivalului ”de Bun Gust”, ce va avea loc în zilele de 4, 5 și 6 octombrie în chiar Piața Mare a Sibiului.

Printr-un concept inedit, în cadrul generos al Pieței Mari a Sibiului, Festivalul ”de Bun Gust” va aduce în fața sibienilor și spre deliciul propriu-zis al acestora reprezentanții a opt bucătării internaționale (chineză, italiană, turcească, greacă, germană etc,). Fiecare astfel de bucătărie va fi reprezentantă de un stand de la care sibienii vor putea cumpăra (la prețuri reduse față de cele din restaurante) mâncăruri gătite, specifice țărilor invitate în cadrul Festivalului ”de Bun Gust”. Fiecare stand va fi întreținut de maeștrii-bucătari ai unor restaurante cu specific din Sibiu. Sibienii care vor dori să se bucure de savoarea mâncărurilor tradiționale din lumea întreagă vor putea face acest lucru la mesele puse la dispoziție în cadrul festivalului .

Demonstrații culinare, muzică și dans

Pe scena ce va fi amenajată în cadrul Festivalului, maeștrii culinari care vor reprezenta, fiecare, câte una din bucătăriile internaționale promovate în cadrul ”de Bun Gust” vor fi actorii principali ai unor cooking-show-uri. Aceste ”demonstrații de gătit” vor fi transmise cu ajutorul unui ecran de mari dimensiuni. În fiecare din cele trei zile ale festivalului vor fi programate câte cinci-șase astfel de demonstrații culinare. Pe lângă cele susținute de maeștrii bucătari, în cadrul primei ediții ”de Bun Gust” vor urca pe scenă și trei dintre concurenții Masterchef - Bogdan Roman, Vlad Mureșan și Alexandru Constantin Hora - , care vor găti diferite preparate specifice unor bucătării din alte țări.
Pe scena ”de Bun Gust”, între demonstrațiile culinare sunt programate și o serie de momente artistice. Sibienii vor putea urmări dansuri specifice țărilor prezente în cadrul Festivalului, precum și mai multe concerte de muzică. Printre numele deja confirmate sunt Junii Sibiului, Pavel Stratan și The Renegades.
Sibienii vor putea participa și ei în mod activ la acest Festival. Organizatorii au pregătit o serie de concursuri care li se adresează în mod direct.

Eveniment inedit, pe agenda culturală a Sibiului

”În Sibiu nu există, în acest moment, un eveniment dedicat mâncărurilor ”culte”, specifice unor culturi diferite de cea românească și treptat ne pierdem inclusiv legătura cu tradiția locală, istorică. De altfel, deocamdată, niciun oraș din România nu și-a asumat organizarea unui astfel de eveniment culinar.Sibiul, însă, este locul potrivit organizării unui eveniment care să pună în valoare bucătăria internațională. «Cooking-show» este o sintagmă ce poate fi promovată în chiar mijlocul Pieței Mari a Sibiului”, arată organizatorii evenimentului.
Festivalul ”de Bun Gust”
își propune să acopere aceste porțiuni încă neexplorate, sub forma unui cochet festival în aer liber care să se întindă pe parcursul a trei zile, la începutul lunii octombrie 2013.
Festivalul „de Bun Gust” este un eveniment înscris pe Agenda culturală a Sibiului, fiind o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de cultură a municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Sibian

Acum 10 ani

Felicitari organizatorilor!Cele mai multe evenimente se intampla la sibiu!Super!
Raspunde

@1

Acum 10 ani

Cele mai multe evenimente se intampla la Sibiu...? Evenimente de circulatie..rutiera..ca feroviara sau aviatice nu prea cred.. Esti simpatic foc !
Raspunde

hhhh aaaa

Acum 10 ani

ba frustratule trebuie s-a intervi s-au nu vezi cum ne copiatii toti oligrofeni ,ca in poveste ,ce face omul face si maimuta ,da invidia din voi azi miine va da bubele si va iasa veninu
Raspunde

veterinaru\'

Acum 10 ani

@3 Prietene treci inapoi in rezerva ca nu ti-ai terminat tratamentul. Mai avem o lobotomie pt tine si ai sa vorbesti si tu frumos romaneste si corect.
Raspunde

ptr 3. hhhh aaaa (IP 5.15.69.22)

Acum 10 ani

Curat murdar, coane! Dupa ce ca musteste prostia si incultura din tine, mai faci si mucegai in spatiul virtual. Du-te, bre si te \"cultiva\", ca masacrezi limba romana.
Raspunde

@3

Acum 10 ani

Bai sibiene ..getblegjet....vezi ca a inceput scoala.. Lasa \"frustarea\" si mars la scoala..\"s-a\" te \"dezoligrofenezi\" Te-a invatat taica Joseph ceva cu litera r..dar vezi ca inca nu totul.. Asa ca uite aici...SIBIAN OLIGOFREN FRUSTRAT MARS LA STUDIU
Raspunde

@traian

Acum 10 ani

Daca scriai \"maestri\" era ok. Mata l-ai articulat , asa ca e musai sa-i nominalizezi imediat dupa cuvant (spre ex. \"maestrii Tanta si Costel\"). Vrei za se zica despre Turn ca are jurnalisti mai slabi ca marele cacalin blaga? Se duce buha, sa stii !
Raspunde

erata

Acum 10 ani

\"sa se zica\"
Raspunde

@traian

Acum 10 ani

asa-i mai bine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus