Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Radioterapie de cinci milioane de euro la Spitalul judetean Sibiu

Cei peste o mie de sibieni care, în prezent, apelează la serviciile radioterapiei Spitalului clinic județean vor fi tratați, în viitor, de angajații Clinicii Polisano. Managerul interimar al Spitalului județean, doctorul Radu Chicea (foto), spune că cei de la Polisano au câștigat licitația de închiriere de servicii de radiologie pe următorii 20 de ani. În următoarele luni, reprezentanții clinicii private sibiene ar urma să aducă în cadrul Spitalului județean ”cel mai performant aparat de radioterapie din România”, unul cu o valoare aproximată la cinci milioane de euro. Sibienii suferinzi de cancer tratați cu aparatul închiriat de la Polisano nu vor trebui să plătească sume suplimentare, asigură doctorul Radu Chicea. ”Contractul a fost semnat cu cei de la Polisano, iar în următoarele zece zile le vom preda spațiul. Compartimentul va presta tratamente în mod gratuit pentru pacienții care au contract cu CJAS, iar personalul va fi cel al Clinicii Polisano”, spune managerul interimar al Spitalului Clinic județean.

Pentru o perioadă, bolnavii vor merge în alte părți

Actualul aparat folosit de radiologia sibiană nu va mai putea fi folosit din noiembrie. Un termen mult prea scurt pentru a fi pus în funcțiune acceleratorul liniar cu care cei de la Polisano au câștigat licitația. ”Un astfel de aparat se face la comandă, vă dați seama că nimeni nu produce pe stoc un aparat de cinci milioane de euro. Va dura aproximativ șase luni până va fi pus în funcțiune. Până atunci, pacienții vor fi redirecționați înspre alte centre din țară”, mai spune Radu Chicea.
Performanțele noului aparat care va fi adus la Spitalul județean Sibiu înseamnă pentru pacienți un risc mai mic de a le fi afectate țesuturile sănătoase în timpul tratamentelor.
Un nou aparat pentru radioterapia sibiană a fost cerut Ministerului Sănătății încă din primăvara acestui an. Cum Ministerul nu a alocat fondurile pentru o astfel de achiziție, autoritățile județene au decis închirierea unuia nou aparat de la o companie privată. La licitația organizată în acest sens au fost depuse două oferte, dintre care una singură a fost dusă până la capăt.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Georg

Acum 10 ani

FALIMENT DECLARAT LA SPITALUL JUDETEAN de fapt si subordonarea lui totala fata de o CLINICA PARTICULARA instalata IN CURTEA SPITALULUI JUDETEAN....Bulibasa Comitetului Judetean, in loc SA VOPSEASCA GARDUL (inauntrul leopardul!) SPITALULUI jUDETEAN trebuia sa asigure URGENT-NECESARUL...Asta se numest clar Privatizare Salbatica Monopolista si inlaturarea Serviciullui Public. DE ACEEA Serviciul Public platit de contribuabili nu functioneaza, e favorizat Monopolul POLISANO. Clar ca apre propaganda, MAI bINE lA pARTICULAR...da pe naiba..cand particularul are toate sforile in mana, vi le pune ca streang. Criminali sunt aceia care dau totul pe mana particularilor. Comitetul Judetean a avut o SUMA mARE ECONOMISITA de BOTTESCH... Bulibasa CJ a declarat ca e o prostie sa economisesti si trebuie cheltuita.. a vopsit gardul si a tot inlaturat mamageri cia incompetenti, dar, impreuna cu VATAFUL de Judet, de cateva ori AU DAT BANII ;Mitropolitului STREZA.. Asa se face ca dezastru la Scoli in JUDET, , dar numai in Oras sunt anul acesta 6/sase Biserici NOI in constructie. NU a dat DOMNUL, ci Uniunea Europeana pentru DEZVOLTARE ,si nu pentru INDREPTARUL de SPOVEDANIE...
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Va rog scuzati-mi greselile de scris, ACUM pentru mine (si toata lumea) evidente...
Raspunde

furaciune

Acum 10 ani

bai astea sunt gindite ,astia cind erau in opozitie si ne plingeau de mila cind satrapul ala mic dadea ordonante pe banda rulanda ,toate impotriva amarastenilor si aici ma refer la legea pensilor ,a munci si educatiei ,ei se faceau ca parasesc sala de sedinte ,si lasa majoritatea care era formata tot de ei ma refer la UNPR ,partid desprins din psd ca daca nu se p[utea face majoritate ,bai astia au facut blat aia cu suspendarea lui basescu a fost praf in ochi fraierilor s-au speriat cin au vazut cita lume a iesit la vot ,si a bagato aia cu cvorumu ,ce ei nu stia populatia tari stia totate babele din fundatura si nu stiau ei mari statisticeni ,ba astia ne cred prosti ,ia vedeti unde au trecut dupa alegeri aia de a intretinut cvorumu adica UNPR ,POLITICA LUI ASTIA ESTE 4 ANI VOI 4 ANI NOI si tot asa si ma incalecai si vamspus povestea asa de ION CREANGA
Raspunde

@Georg

Acum 10 ani

Cum de stii ca sunt 6 biserici in constructie si nu stii ca banii pt spitale si pt scoli nu au nici o legatura cu constructia de biserici? Cate baruri si discoteci sunt, stii? Catzi oameni necajitzi, care numai in Biserica isi mai gasesc alinarea, stii?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

4, Foarte adânc spus, banii de spitale şi de şcoli n-au legătura cu banii de biserici în afara faptului că provin din aceeaşi sursă, bugetul de stat. <br> Dar tu ştii câţi oameni necăjiţi îşi găsesc alinarea în baruri şi discoteci? Private, bineînţeles.
Raspunde

Cetatean de Sibiu @4

Acum 10 ani

Banii pentru biserici vin din aceeasi \"vistierie\" ca si banii pentru scoli si spitale, adica din bugetul de stat. Si se duc foarte multi spre biserici, de parca nu ar fi destule. Si tu defapt vrei sa spui ca, mai bine construin biserici pentru oamenii strazii, decat spitale si scoli pentru comunitate... ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus