Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Datoriile Spitalului Judetean Sibiu catre furnizori au scazut cu 77% de la inceputul anului pana in septembrie

Spitalul Clinic Judeţan de Urgenţă Sibiu anunţă că în incinta spitalicească se mai întâmplă şi lucruri bune, astfel că în luna care tocmai s-a încheiat, spitalul a reuşit să scape de o parte dintre datoriile pe care le avea d eluni d ezile la furnizori.

„SCJU Sibiu informează că situaţia financiară a instituţiei continuă să se îmbunătăţească. În acest sens, CJAS Sibiu a asigurat fondurile aferente achitării plăţilor restante înregistrate pe Programele Naţionale de Sănătate, astfel că, la nivelul instituţiei noastre sanitare obligaţiile către furnizori au scăzut în luna septembrie cu suma de 1,3 milioane de lei, nemaiexistând plăţi restante”, spun reprezentanţii spitalului.

Astfel, din ianuarie până la începutul lunii octombrie datoriilor către furnizori au scăzut cu 77%, ajungând la valoarea de 2,6 milioane lei, respectiv 1,2 milioane lei pe servicii spitaliceşti şi 1,4 milioane lei pe Programele Naţionale de Sănătate.

“Ne bucurăm că facem paşi importanţi spre asigurarea unui echilibru financiar care să ne permită să ne preocupăm de creşterea calităţii serviciilor medicale. Programele Naţionale de Sănătate sunt deosebit de importante pentru numeroşi pacienţi şi asigurarea fondurilor permite derularea lor într-un mod optim”, a declarat Radu Chicea, manager delegat al SCJU Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus