Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Veste buna pentru sibieni: se redeschide strada Turnului

Închisă în urmă cu un an pentru modernizări, strada Turnului va fi redeschisă circulaţiei în cursul zilei de luni, 7 octombrie, potrivit unui anunţ al Primăriei Sibiu. Contractul de reabilitare a străzii a fost încredinţat, prin licitaţie publică, firmei sibiene SC Sinecon SRL, pentru suma de trei milioane de lei, fără TVA. Contractul include şi amenajarea piațetei Târgul Peștelui și a Platformei Coroana sub forma unor zone pietonale, combinate cu zone verzi, transformând foarte mult aspectul zonei.
Astfel, în piațeta Târgul Peștelui intersecția cu strada Turnului a fost reconfigurată pentru a face loc pentru două zone verzi, unde se amplasează bănci și o cișmea. Pe platforma Coroana, folosită înainte ca parcare, a fost amenajat un loc de odihnă, în centrul căruia va fi ridicată o fântână arteziană asemănătoare cu cea de pe strada Nicolae Bălcescu. În preajma băncilor au fost amenajate zone verzi.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

joseph

Acum 10 ani

\"Însuţi Doamne, odihneşte sufletele adormiţilor robilor Tăi în loc luminat, în loc cu verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea\", adică in Piaţa Coroana. Bun, da la maşini v-aţi gândit?
Raspunde

circotas

Acum 10 ani

acum s-a va vad circotasi frustrati ,o bijuterie de strada si uite asa va arata si srada turnului ,la astia de nu aveti rabdare si urmeaza fosta cale a poplaci adevarat bulevard ce s-a mai vorbim de octavian goga ,totusi ma nemultumeste constructia giratoriului trebuia sa cuprinda si piata de zarzavaturi ,va dati seama cin vine echpile vizitatoare si vede piata de brinza cum isi dau coate si rid de noi facindune ciobani ,ca nu sunt destule piete in sibiu in care stau tarabele goale ,macar din bani de la producatori s-a sponsorizeze ,baschetul ,volei handbal si fotbalu lasat s-a moara de cind s-a instalat noua conducere a consiliului judetean ,ba nu toti avem cabane la munte si pensiuni ,singura distractie este s-a mergem la cite un spectacol sportiv ,sala este facuta pentru competiti sportive nu s-a vinzi zarzavaturi si brinza ,ne plingem ca am ajuns ciuca batailor la tot ce inseamna sporturi de echipa
Raspunde

B

Acum 10 ani

exista destule locuri de parcare in zona, nu prea le ai asa tu cu orientarea si ganditul. Nu vreau sa te jignesc, dar comentariile tale de cele mai multe ori sunt penibile, cel mai probabil esti un student frustrat. In fine, spor la treaba, se pare ca ai multa ;)
Raspunde

B

Acum 10 ani

comentariul se adresa celui de la 1
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Ce să-i faci, băi B, nu toată lumea se ridica la nivelul tău de inteligență, mai trebuie să fie și proști pe lumea asta. <br>Eu, totuși, așa în prostia mea cunosc foarte bine zona și știu că în acel loc cu verdeață era plin de mașini parcate, și mai știu că nu s-au creat locuri noi de parcare, deci ce se va întâmpla cu mașinile alea, în noua configurație? <br>Nu-ți vrei să jignești dar tocmai o faci la greu, judecând un om după criterii numai de tine știute, chestie care nu-ți face cinste. Nu, nu sunt student, nici frustrat nu sunt, și să mai știi de la mine că un om poate munci enorm, chiar dacă postează trei comentarii pe zi la un ziar virtual local. Ia-o că o pauză de-o țigară și ca o atitudine civică. E semn că trăiesc în cetate și am o părere. Că ție ți se pare penibilă, e ok, e dreptul tău, atât citești, atât pricepi.
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Atacul celui de la @3..nu poate fi explicat decat prin faptul ca e brasovean..
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

ai frumos ditamai parcarea in dreptul fostului PIM...trebuie sa ne invatam sa mai mergem si pe jos, nu sa ne dam jos din masina in casa sau in magazin...locuri de parcare chiar s-au facut, insa nu pot tine pasul niciodata cu nr de masini care este tot in crestere si faptul ca toata lumea vine la piata sau in zona centrala
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Nici vorbă, băi, îl înțeleg perfect, până și eu m-am plictisit de mine...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

8 era pentru 6. <br> @7Parcarea de la PIM era și înainte, și aia o să fie plină de mașinile producătorilor, eu vorbeam de faptul că s-au redus locurile de parcare prin amenajarea unui loc de odihnă.
Raspunde

me

Acum 10 ani

in sfarsit. Se putea deschide cu ceva timp in urma dar este bine si asa.
Raspunde

radu

Acum 10 ani

Ii asteptam pe cei de la gaz sa sparga strazile si trotuarele proaspete de pe Turnului. Nu ma injurati, asa e moda.
Raspunde

pentru cei de la spatii verzi

Acum 10 ani

De pomi ati auzit oameni buni? Nicaieri in Sibiu nu plantati pomi si pe cei existenti ii tatiati. Oare ce trebuie sa facem ca sa avem si noi copaci care sa tina si umbra si sa ne mai si fereasca de praful mare care este in Sibiu?
Raspunde

Ce pomi?

Acum 10 ani

Pai daca nu mai sunt caini, la ce mai trebuiesc pomi? Ca nici frunze nu mai ai cui taia. Asa caa...
Raspunde

Sibianul de sub praf

Acum 10 ani

felicitari pentru 11. Sunt mai mult decat convins ca va veni gazul si darama toata strada!!!!. Felicitari dl. primar!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus