Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cum va gasi iarna strazile Sibiului? Lista strazilor date in circulatie

”Mulți sibieni se întreabă ce-i cu aceste șantiere. Se termină sau nu?”, a deschis primarul Klaus Johannis discuția despre starea drumurilor aflate în lucru la mijlocul toamnei lui 2014. Primarul spune că a primit promisiuni de la constructori că lucrările vor fi încheiate până la venirea zăpezii pe Calea Poplăcii, Calea Cisnădiei, Octavian Goga, Bahluiului și Vasile Cârlova. La un stadiu ”circulabil” vor fi aduse străzile 9 mai și Tudor Arghezi, străzi pe care lucrările vor continua și în cursul anului viitor.
”Pentru strada 9 mai am rugat constructorii să aducă strada la un stadiu circulabil. Pe Calea Poplăcii lucrările avansează bine și am promisiuni de la constructori că termină tot în această toamnă. Calea Cisnădiei, la fel, constructorii au promis că termină în această toamnă”, spune Klaus Johannis.

Termene de finalizare

Prima stradă ce va fi finalizată va fi, însă, George Topârceanu, unde mai sunt de amplasat semne de circulație și de realizat marcajele rutiere. Pentru marile străzi aflate în lucrări de modernizare, termenul de finalizare asumat de constructori este jumătatea lunii noiembrie. Este cazul Căii Poplăcii și străzilor Octavian Goga, Bahșuiului și Vasile Cârlova.

Stadiul lucrărilor
Sursa: Primăria Municipiului Sibiu


Pe Calea Poplăcii continuă lucrările. Pe tronsonul dintre strada Avrig şi Piaţa Sadu se lucrează la trotuare şi la sensul giratoriu şi urmează să se aştearnă uzura. Pe porţiunea dintre Piaţa Sadu şi Jandarmerie se coboară cablurile aeriene în canalele subterane, urmând să se lucreze la trotuare, parcări  şi stratul asfaltic de uzură.

Pe Calea Cisnădiei se coboară cablurile aeriene în canalele subterane. Întreaga stradă este la nivel de prim strat asfaltic. După ce se vor finaliza trotuarele, se va turna şi stratul asfaltic de uzură. Această stradă va fi redată traficului până la intrarea în iarnă.

Pe strada George Topârceanu lucrările s-au încheiat. Constructorul va efectua în următoarea perioadă marcajele şi va amenaja zonele verzi.

Pe strada Tudor Arghezi se lucrează la conducta de transport de apă. Imediat ce această lucrare este finalizată se va trece la reabilitarea structurii rutiere.

Lucrările la cele trei poduri din Cartierul Tineretului avansează într-un ritm bun. Structura de beton a podurilor este aproape finalizată, constructorii începând lucrul la suprastructura acestora.

Pe strada 9 mai se lucrează pe tronsonul dintre strada Faurului şi strada Târgului la bordurare şi balastare. Constructorul estimează că până la intrarea în sezonul rece acest tronson va fi la stadiul de prim strat asfaltic, strada urmând să fie provizoriu deschisă traficului pe perioada iernii, în condiţii de şantier.

Se lucrează de asemenea la aleile din Cimitirul Municipal, acestea apropiindu-se de finalizare. Şi aleile din Cimitirul Eroilor sunt trasate şi pregătite de asfaltare. La sediul vechi al Primăriei lucrările se apropie şi acestea de finalizare.

Lucrările de reconfigurare continuă şi pe strada Bahluiului. Piatra spartă este aşternută şi se lucrează la trotuare. Strada va fi redată traficului la jumătatea lunii noiembrie.

Lucrări la reţele în curs. În această săptămână au fost finalizate lucrările la reţeaua de gaz pe Şoseaua Alba Iulia. Şi pe strada Ştrandului se lucrează la reţeaua de gaz. În paralel se efectuează cuplări ale noilor reţele.

Pe strada Lomonosov şi pe strada Preot Bacca se lucrează în prezent la reţeaua de apă.

Noua reţea de canalizare a fost finalizată pe strada Dimitrie Cantemir, iar pe strada Triajului lucrările la canalizare sunt încă în curs.

Pe strada Gârlei se mai lucrează încă la reţeaua de apă şi canalizare.

Lucrări de reparaţii în urma intervenţiilor la reţele. DPC continuă şi lucrările de refaceri. Pe strada Transilvaniei reparaţiile pe şanţuri au fost finalizate după intervenţiile la reţele. Pe şoseaua Alba Iulia începe refacerea părţii de carosabil afectată de lucrările la reţeaua de gaz.

Pe strada Octavian Goga lucrările de refacere se execută pe tronsonul dintre strada Alexandru Vlahuţă şi strada Mihail Sebastian. Se lucrează la partea de infrastructură pe tronsonul dintre strada Mihail Sebastian şi strada Titu Maiorescu. Până la jumătatea lunii noiembrie, strada va fi redată traficului complet.

Pe strada Vasile Cârlova lucrările au fost finalizate până la strada Ştrandului, iar până la jumătatea lui noiembrie tronsonul dintre strada Ştrandului şi strada Transilvaniei va fi de asemenea finlizat.

La refaceri se lucrează şi pe drumul secundar 7, pe strada Vasile Alecsandri şi şi Grigore Alexandrescu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

unu\'

Acum 10 ani

Daca iarna vine mai devreme decit de obicei,am pus-o!Este bine-stiut ca termenele nu se respecta.Mi-ar place sa vad pe site-ul Primariei acele parti din contractele de executie care se refera la termenul de finalizare a unei lucrari.Primaria nu respecta legislatia privind panoul investitiei,prin urmare habar n-avem,noi taxatii si ras-taxatii care ar trebui sa fie data finalizarii unei lucrari.
Raspunde

Mihai

Acum 10 ani

Sunt curios cum se va reabilita stratul de uzură de pe Alba Iulia, căci tare mă tem să nu rămână șanțurile actuale, umplute cu asfalt de proastă calitate (din acela rugos și nu neted) care să cedeze în sezonul rece. După părerea mea, lucrările la bulevarde ar trebui să fie complete (schimbarea stratului de uzură și după caz, refacerea completă a trotuarelor), nu doar săpat și mai apoi cârpit...
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

ar fi bine sa se intample asa cum se mentioneaza in acest articol,dar ma indoiesc. in teren situatia sta altcumva. nu pot sa inteleg cum se poate ca santierele sa se finalizeze in noiembrie, adica intr-o luna, avand in vedere ca nu se lucreaza pe aceste santiere. de cateva zile , vremea este buna si nu vezi picior de muncitor. dupa parerea mea o sa intram in iarna cu goga, cisnadiei, poplacii si altele pentru ca intr-o luna e putin timp sa se termine tot ptr acesti constructori. nu mai vb de transilvaniei. acest comunicat al primariei a fost mai mult o senzatie ca au situatia sub control si ca vor fi gata intr-o luna.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

E\' prapad... nu stiu pe unde mai dau de o strada inchisa, rupta, sau cu sens unic introdus peste noapte... vorbim de termene, dar nu sunt respectate de fel, iar in plus, sunt o gramada de strazi de care nici nu se pomeneste, dar se circula foarte greu din cauza lucrarilor (vezi Calea Dumbravii, in portiunea dintre intersectia cu Putnei si cea cu Siretului)...
Raspunde

roman

Acum 10 ani

sa dea primaria publicitati in format pdf strazile in forma in care se afla in prezent cu nominalizarea asfaltat-neasfaltat cu precizarea expresa in ce an se asfalteaza exact cele fara strat de asfalt care in prezent sunt din pamant. si apoi vom vedea transparenta administratiei pentru noi contribuabilii. ne intalnim pentru raspuns peste cate zile,,,,,,,,,,, ajung 30 pentru raspuns
Raspunde

cetatean

Acum 10 ani

de strada lupeni nu zice nimeni nimic? acum o saptamana a venit un dorel cu o bascula de pamant si dupa aceea alt dorel l-a imprastiat pe 20 de metri; m-am gandit ca poate nu stiu eu si se va amenaja vre-un loc de joaca sau cine stie vre-un giratoriu ceva
Raspunde

SIB

Acum 10 ani

Ptiu! Si cu asta am spus tot. Traducerea pentru prosti: este un scuipat intre felinarele intaiului gospodar!
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

Alo, joseph, nimic...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Îmi pare rău, e vineri și am plecat mai repede de la cabinet, spune-i să revină luni, pe strada Baltazar, știe el, c-a mai fost. Oricum, nu pare o urgență, dacă se rezumă doar la flegme.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Erată, Bagdasar.
Raspunde

jose

Acum 10 ani

Acum imi aduc aminte de unde il stiu pe joseph,de la spitalul de pe Bagdazar,atunci cind vizitam pacientii.
Raspunde

asfaltator

Acum 10 ani

Ba de nu era Johannis la primarie atunci sa va fi vazut pe ce strazi a-ti fi umblat,circotasilor,sau faceti parte din categria invidiosilor si sabotorilor si va place ca in Sibiu sa nu se construiasca nimic, ca avem parte de asemenea specimene la greu.
Raspunde

josephina

Acum 10 ani

Imbecilii, cand nu au argumente ca sa contrazica, scot la interval \"argumentul suprem\", ala care spune adevarul este precis nebun. Ba pe-a ma-tii, pupincurist idiot!
Raspunde

josephina

Acum 10 ani

La varu\' bulangiu joseph ma refer, bineinteles!
Raspunde

varu

Acum 10 ani

E adevarat in romania adevaru si dreptatea sint infractiuni sau nebunie,toate-s pe dos in tara asta
Raspunde

circotasilor

Acum 10 ani

bai ala cu strazile sparte tu si gugustuci lui cindrea mergeti numai pe strazile care se modernizeaza ,mai dute si pe alea finalizate din 2012 si pina in 2013 ,si nu sunt putine vreo 40 + vreo 12 giratori ,inteabal pe sefu tau ce mari investiti a facut in 2 ani de mandat nici gardu spitalului nu a reusit sal vopseasca ,afara de 2-3 mese unde se vinde zarzavaturi si brinza la sala polivalenta dar voua invatati cu manipularea va place ca tine la cita prostime este in tara circ si piine buda in fundu gradini si cismeaua de apa la capatul strazi mai opritiva ,ca nu primaru lucra pe santier ,muncitori aia care trebuie sa-si cistige piinea prin munca de unde vreti s-a va primiti salarile si pensile daca nu mai lucra nimeni ,mutativa la tara si lasati manipularea voastra prosteasca ca vede toti cetateni de buna credinta ca 50 -70 de ani a stat cu glodu la poarta si acum are asfaltul si confortul pina la usa apartamentului ,disperatilor vi se gat economiile facute din gargara si taiat frunze la ciini la munca pe santiere s-a vedeti cum se transpira pentru bani nu de la frida si halerr cu berea la rece si de dat din clanta
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

For the record, Ambient, pentru 2012 a raportat 3.278.538 lei profit. Despre ce vorbim?
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

De strada Malinului nu zice nimeni nimic? E jale de cand au trecut cei de la gaz!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus