X

Johannis despre explorarile pentru gazele de sist: Mi se pare un lucru exceptional de bun

Primarul Klaus Johannis și-a prezentat astăzi opinia legată de explorarea zăcămintelor gazelor de șist, explicând că din punctul său de vedere este un ”lucru excepțional”. ”Mi se pare un lucru excepțional de bun, poate v-ați fi așteptat la altceva. Noi trebuie să știm ce resurse naturale avem. Că le exploatăm sau nu este partea a doua, dar să stai așa pe o țară și să nu știi ce ai, mi se pare greșit. Și dacă metode și tehnologii noi permit explorări mai detaliate, mai bune decât cele de dinainte, eu sunt de părere că trebuie făcute”, a declarat Johannis.
Întrebat de ce nu se fac aceste explorări de către societăți românești, Johannis a răspuns ”pentru că suntem incapabili”. ”Probabil ne ajută să facem niște lucruri pe care nu suntem în stare să le facem. Dacă am fi fost în stare, le-am fi făcut. Noi suntem incapabili să facem, de asta le fac alții în locul nostru”, a mai spus Klaus Johannis. 
Primarul a explicat de asemenea de ce are România nevoie de investitori străini, însă a precizat că datoria politicienilor este ”să cântărească foarte atent dacă e nevoie de activitatea respectivă cu urmările negative, cu tot, sau dacă  nu”. ”Este adevărat, dacă apare o consecință negativă, ea va apărea în locul în care se petrece exploatarea și de aceea este bine ca politicienii să cântărească foarte atent dacă e nevoie de activitatea respectivă cu urmările negative, cu tot, sau dacă  nu. Dar să condamni paușal explorări și exploatări făcute e către firme străine, mi se pare absolut exagerat. Economia românească funcționează datorită investițiilor străine. Dacă i-am scoate și ar rămâne numai ai noștri, ar rămâne foarte puțină economie. Eu cred că politica României în ultimii 23 de ani a fost corectă, în sensul de a atrage investiții străine care vin cu know-how, vin cu expertiză și care crează locuri de muncă. Dacă ne uităm de exemplu în Zona Vest, acolo au venit străinii și au creat cam 10.000 de locuri de muncă de pe urma cărora trăiesc și eu și dumneavoastră, pentru că nici eu și nici dumneavoastră nu săpați grădini. Eu nu o sap decât pe propria. Și atunci ar fi bine să nuanțăm puțin aceste lucruri și să devenim mai puțin xenofobi economic”, a argumentat Johannis.
Chestionat de politica FDGR, unde liderii s-a pronunțat împotriva exploatărlor de la Roșia Montană, dar și împotriva exploatării gazelor de șist, Johannis a declarat sec: ”Nu e bine să-ți dai cu părerea până nu te pricepi sau până citești”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

71 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  VM

  ce bine este sa le stii pe toate , romaneste ,,se spune corect ,,,sa iti dai parerea ,,,nu cu parerea ,,,in rest ,,muntii nostri aur poarta ,noi batem din poarta in poarta ,,,

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sas cu sarma-n nas

  Ia uite cum isi da sasalaul arama pe fata! Ce stai ba cu mana intinsa ca milogul, ti-au promis aia de la Chevron ceva case in plus sau bani grei pentru conturile tale din Austria?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihai

  Domnule Johannis, sa nu incurcam investitorii din Zona vest cu impostorii de la RMGC sau cei cu gaze de sist. Pe votul meu sa nu va mai bazati data viitoare.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lumi

  ”Nu e bine să-ți dai cu părerea până nu te pricepi sau până citești” – pai vad ca tocmai ti-ai dat cu parerea domnule Klaus Johannis, intrebarea este ce ai citit sau cat de mult te pricepi? cate rapoarte de studiu asupra efectelor nocive ale fracturarii hidraulice ai citit, cate marturii ale oamenilor care traiesc in zonele unde s-a facut asa ceva ai auzit? Nu putem sa tragem decat doua concluzii: ori esti cumparat ori n-ai citit nimic, asa ca stai jos si nu-ti mai da cu parerea, mai ales daca de parerea ta depinde soarta unei tari intregi

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  zambila

  …\’a precizat că datoria politicienilor este ”să cântărească foarte atent \’… ce sa cantareasca ? banii din conturile lor si ale rudelor?!? ca altceva nu sunt in stare si/sau nu ii intereseaza ! si domnu\’ isi da cu parerea despre cat de extraordinara poate fi exploatarea gazelor de sist , dar despre cazul RM nu-si da cu parerea pentru ca (deducem din afirmatia dansului) ori nu se pricepe ori nu a citit . ne intrebam atunci : la fracturarea gazelor de sist chiar se pricepe ??? sau cat oare a citit despre proceduri si experientele internationale ??? daca isi permite sa faca asemenea afirmatii ?

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Băi, voi știți să citiți românește sau sunteți turci? Omul vorbește despre EXPLORĂRI nu despre extracție, zice că e bine să știm ce avem în pământ. Despre EXPLOATĂRI zice că trebuie ca politicienii ”să cântărească foarte atent dacă e nevoie de activitatea respectivă cu urmările negative, cu tot, sau dacă nu”.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cristi

  M-a dezamagit complet acest om….cum adica noi suntem handicapati si nu suntem in stare sa sustinem economia??? ne trebuie investitii straine sa ne sustinem economia?? Pai Domnule Johannis tocmai aceste \”privatizari\” si \”investitii\” straine ne-au adus la pamant economia distrugandu-le putin cate putin..Politia Romaniei in ultimii 23 de ani a fost corecta in sensul atragerii investitiilor straine? Pai ce s-a intamplat cu privatizarea Aro? Tractorul Brasov? Petrochimia? Toate fermele de animale? Si toate miile de intreprinderi de stat care au fost privatzate si zac in paragina???

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dani

  Da Doamne,o sonda de exploatare a gazului de sist langa vila lui Iohhanis daca se poate si nu 242 de cutremure cate au fost la Izvoarele ci 1000 ca in Texas

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Radu

  Sa-ti fie rusine Iohannis. Daca o sa sustii gazele de sist o sa am grija sa pierzi mii de voturi. Iti promit. Te-am sustinut la fiecare campanie, ai grija ce vorbesti.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  unu\'

  Investitorii din zona vest au primit facilitati si primesc subventii UE.Dafora Medias face explorari (si extractii)in Africa de Sud,Asia si Europa si nu-i suspecteaza nimeni de incompetenta.Peste tot in lume,prospectiunile geologice se fac de cei care intentioneaza sa exploateze,herr!Ai dat iar cu mucii in fusoi!

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Klaus

  Joseph, ai uitat de badijonajul pe care trebuie sa ti-l fac seara? Stii care, ala de-l numesti tu elegant masaj bucal. Adu-ti si o periuta de dinti noua, ca pe a veche am tipat-o la gunoi. Vezi ca nu merge interfonul, sa-i pui pe aia de la politia comunitara sa claxoneze sau sa sune din corn!

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cristi

  Ti-ai luat-o si tu in cap neamtule, ai vazut ca ai tot primit voturile noastre si acum te crezi buricul pamantului. Vezi-ti de oile tale acolo in Primarie ca si asa tot orasul asta e in santier ca ti-au umplut buzunarele cei de la Sinecon…tu nu esti in stare sa repari strazile cum trebuie si deja esti atotstiutor in gaze de sist.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  x

  Daca noi nu suntem capabili atunci sa mai asteptam pana vom fi. De ce sa cumparam gaz romanesc de la americani? Si pana vom fi noi capabili poate se imbunatateste tehnologia si nu va otravi apa si nu va cauza cancer pt oamenii care vor fi expusi la apa contaminata

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Adi

  Bine că am aflat ce poamă e și marele manager.
  Uff… am scăpat de dubii!
  Bravos!
  Hai să vindem tot și pe 3 lei că noi nu suntem în stare săracii de noi.
  Întrebare: Copiii noștri ce vină au?!

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Misu

  Ne-ai inselat increderea Domnule Johanis .
  Puteai sa faci lucruri marete ptr Sibiu iti multumim ptr ajutor dar nu mai reprezinti interesele oamenilor din judetul Sibiu.Nu vrem sa ne cumparam apa la sticla de la magazin.

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  callas

  intr-o privinta are dreptate, xenofobia economica a derutat investorii straini timp de 20 de ani, asa incat acum , in epoca globalizarii, chiar daca s-ar destepta romanii, strainii nu mai prea sunt dispusi sa investeasca intr-o atmosfera ostila lor.
  Unde nu are dreptate este ca fraking ar fi o treaba buna. Ii recomand cu caldura filmul GASLAND de Josh Fox, riscurile depasesc deocamdata cu mult profitul, doar ca riscurile le suporta populatia iar profitul il ia statul si investorii . Tehnologia este inca una nepusa la punct, poluarea pentru urmatoarele sute de ani a apelor, imbolnavirea oamenilor, moartea animalelor si culturilor din zona, pericolul de cutremur ar fi infinit mai grave intr-o tara populata des ca Romania in comparatie cu pagubele deja existente din America unde s-a forat in zone f. slab populate.

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sas cu sarma-n nas

  Pe asta il doare in cot de viitorul Romaniei fiindca el nu are urmasi!!! Dupa ce crapa poate sa fie revarsarea de cianura pe Corso pana la glezne si 200 de cutremure pe zi, ca el nu are copiii care sa traiasca un posibil astfel de cosmar, asa ca: DUPA IOHANNIS POTOPUL!

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Klaus străinul

  Klaus a susținut mereu toate interesele străine, indiferent cât rău ne-ar face. Din punct de vedere al limbii române: dacă este „excepțional”, mai poate fi și „bun”? Sau: se poate spune și „excepțional de rău”? Exploatarea gazelor de șist nu trebuie să aibă loc, în acest stadiu al posibilităților tehnologiilor mondiale. Apoi, atât gazele, cât și aurul și neferoasele trebuie exploatate NUMAI de români şi pentru români, NU de străini. E clar că regimul politic actual, de supușenie colonială, nu poate să exploateze rațional și ecologic, în folosul românilor, bogățiile țării. Să le lase în pământ pentru generaţiile viitoare, care ar putea să fie în stare.

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vm

  da acord cu comentariile anterioare ,mai ales cu cel scris la 24,oricum ar fi fost o situatie mult mai buna in tara ,daca in toti acesti 24 de ani de libertate si ani importanti pentru Romania ,ar fi fost condusa tara si administrata intr-un mod mai inteligent si lipsit de coruptie si interese personale ,macar de acum inainte sa se urmeze un alt drum

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cip

  Deci 1 observatii:
  1. gazele de sist nu se exploateaza langa casa lui, asa ca il doare-n coada.
  2. politicienii si \’analiza\’ consecintelor e o sintagma blocata din prima. Politicienii cand analizeaza o consecinta, se gandesc doar la buzunarul propriu.

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Băi, Klaus străinule, mai citește odată articolul dar cu atenție de data asta. E vorba de explorare nu de exploatare. <br> Bravo, Alin Bratu, le-ai dat ăstora un os de ros, acuma dă-i și combate…

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @ joseph

  Osul de ros, dat de Bratu cititorilor, are la fel de multa carne pe el ca si cel pe care-l primesti tu zilnic de la Iohannis? Nu ti-e rusine, ba propagandist ticalos sa ne spui ca albul este negru si negrul este alb? Ati ajuns sa prostiti lumea in fata doar ca sa-l scoateti pozitiv pe un ticalos corupt pana-n maduva oaselor! Nu e vorba de oasele care vi le arunca voua, slugilor! Sasul asta corupt a fost dintotdeauna un tradator de tara, el nu a reprezentat niciodata interesele Romaniei, ci doar pe ale Germaniei sau pe cele ale companiilor multinationale care au avut bani ca sa corupa pe toti politicienii alesi de prostime!

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  E, păi dac-o iei pe înjurături se schimbă calimera. În primul rând ești analfabet și nu știi să citești un articol, în al doilea rând ai mintea înfierbântată de ură ceea ce face să îți dispară orice urmă de rațiune, în al treilea rând cum îți permiți să mă faci propagandist ticălos care primește nu știu ce de la Iohannis când nici nu mă cunoști și nu ai absolut nicio dovadă în acest sens? E foarte simplu să vii aici, sub masca anonimatului și să scuipi invective pe bandă rulantă, fără absolut nicio dovadă. <br>Cunosc la perfecție tipologia voastră, a contorsionaților distructivi, sunteți zmei sub anonimat, în realitate nu sunteți decât niște pișăcioși frustrați mai anonimi decât sunteți sub anonimat. <br>He,he, tristilor!

 30. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Și dacă-mi apăr primarul pe care l-am votat, o fac dezinteresat și doar pentru ceea ce a făcut și face bun pentru Sibiu, asta neîmpiedicându-mă să-i văd părțile rele, omenești. Dar în lipsa unor dovezi concrete, sentințe etc. prefer să nu mă exprim pentru că e ușor să arunci cu murdării într-un om și să-l terfelești, în schimb e mult mai greu să-i recunoști meritele.

 31. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Brrrrrrrrrrr

  mai gata cu comment aiurea.orice zdeantza se da mare destept pe net….iesitzi in starda daca avetzi sange si schimbatzi mafia…de 1000 de ani de cand erau vlahii nomazi nu sau putut conduce singuri..doar transilvania a functionat bine deoarece era sistemul federal si liber k in elvetzia de azi si era avantajul mare k miticii nu conduceau….asa k nici acum nu pot doar sa si dea tzepe unul la altul si sa si trimita coardele la produs in occident…hai pe starada carcotacilor sa vedem rezultatul….

 32. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  aur

  bai da multi trompetisti are cindrea va doare circotasi cu simbrie de dat cu rahat in cel mai capabil primar din tara asta ,ba aia de au venit sa-ti creeze locuri de munca in zona vest si nu putine au venit pe barba lui johannis vreo 25 000 de noi locuri de munca ,bai trompetistu vostru sef cite locuri de munca nou create a adus ,bai nationalisti din valahia cu oftica in singe va spun eu 100 mai putine la anaf si la alte deconcentrate si alea create pentru neamuri rude si prieteni da nu la sapat santuri ci la dat din clanta si luat bani fara s-a transpirati pentru ei

 33. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 34. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  KLAUSTROFOB

  E periculos sa il mai lasam la primarie pe acest sales agent . Dar se pare ca individul vrea la bucuresti iE comisioanele mai mari. Asa va trebe ruminilor , voi l-ati pus . Beti apa infectata acum.

 35. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 36. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  @joseph, nu te mai chinui. E evident ca lumea care posteaza aici a citit titlul si in cel mai bun caz printre randuri articolul, informatie pe baza careia se dau cu parerea. Personal sunt impotriva exploatarii gazelor de sist si cu toate astea declaratiile lui Johannis nu ma derajneaza, pentru ca, cum ai spus tu, nu spune nimic de pozitia fata de exploatare, ci doar de explorare. Lasa cainii portocalii de aici sa latre, sunt sigur ca au fost mult mai multumiti de primarii pe care i-am avut inainte de Klausi (asta presupunand ca erau nascuti pe vremea aia).

  @\”sas cu sarma-n nas\” – \”exceptional\” nu e superlativ al lui \”bun\”, deci nu are cum sa fie pleonasm. Iar daca \”sas prost\” e pleonasm, permite-mi sa iti reamintesc ca si Hermann Oberth a fost tot sas, iar faptul ca presupui ca una din cele mai luminate minti date de Ardealul asta, a carui contributie la stiinta a permis existenta programului spatial, e un prost, spune foarte multe despre nivelul tau de inteligenta. Dar de fapt, cel mai mult spune despre asta ironia faptului ca te-ai semnat cum te-ai semnat si ai comentat ce ai comentat. Felicitari!

 37. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 38. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 39. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 40. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Mihai, și eu sunt împotriva exploatării gazelor de șist și a aurului cu tehnologiile cianurice, a politicienilor actuali, a acestui tip de capitalism gregar, dar asta e o altă discuție.

 41. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 42. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 43. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  andrei

  Citesc comentariile si ma sperii, nu-mi vine sa cred ca sunteti asa de putini care intelegeti ce v-a spune primarul. Vorbeste de explorare, a vedea ce anume este in subsol, nicidecum de exploatare, deci ce naiba va inflamati asa, ce e asa rau in a sti ce e in pamant ??? Sa fie clar ca eu unul sunt TOTAL IMPOTRIVA explorarii prin metoda fractionarii, dar ce are sula cu prefectura fratilor ????????? Ganditi-va ca jud. Sibiu are o mare resursa de gaze naturale, deci mi se pare corect sa vezi ce e intr-o arie mai mare, poate stai pe un \”munte\” de gaz si tu nu stii.

 44. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bn andrei...

  poate stai pe un munte de gaz si aur si nu stii?sperantza moare ultima la saraci……..poate exploatarearea costa mai mult decat produsul brut?la asta te ai intrebat?.pt ce nu taie austriecii padurile si rup romania in doua?pt k este mai ieftin si gunoiul ramane in romania…….oricum se va fura totul si peste 20 de ani tot cu salarii de 300euro maxim ve ti muncii k asa sunt sclavii moderni si prosti

 45. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Taranu

  Cu aceste declaratii nu a reusit decat sa isi irite simpatizantii si sa recunoasca ca exploatarea gazelor de sist are efecte negative in acea zona. Am vrea sa auzim mai mult despre aceste efecte negative de la politicieni ca nu vor sa ni le spuna. Cetatenii din izvoarele stiu de ce.

 46. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gruia

  E ca si cu explorarea resurselor imobiliare bune de retrocedat abuziv. A fost un lucru exceptional de bun. Ca le-a exploatat sau nu este partea a doua dar sa stai asa pe un oras si sa nu stii ce ai de furat, pare sa fie greșit.

 47. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  andrei

  @44
  ba tu esti prost sau te faci ? cine vorbeste de exploatare aici ? mi-a placut insa faptul ca esti un adevarat clarvazator, cum vezi tu salariile romanilor peste 20 de ani si toti lucrand ca \”sclavii moderni si prosti\”. Dute la frau sa-ti dea pastilele nostradamus mic.

 48. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 49. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pt andrei

  dupa explorare urmeaza exploatarea …urmareste pasul urmator mitica altfel ramai tot hamal in tara ta si te bucuri de gunoiul din vest cel cumperi la superpretz…

 50. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vlad

  Este adevarat ca Romania primeste doar 6% din aurul extras de la Rosia Montana? Daca da , atunci toti politicienii care sunt pro RMGC ar trebui considerati tradatori de tara si condamnati la puscarie iar cei care o scalda cu faptul ca ei se mai gandesc daca sunt pro sau contra ar trebui sa nu mai fie niciodata in functii de raspundere daca au probleme in a lua decizii. Este adevarat ca avem nevoie de investitori straini dar nu de aceea care iau aproape pe gratis resursele Romaniei. Iar la Rosia Montana solutia e ca acei minieri sa se recalifice iar statul sa deschida o fabrica in zona. Orice om care vine cu argumentul ca e nevoie de locuri de munca ar trebui sa stie ca e important si ce si in scopul cui muncesti iar Johannis trebuie sa stie ca e importanta si calitatea investitorului si cat castiga statul roman din colaborarea cu investitorul. Asa pe Johannis il banuiesc de duplicitate si viclenie rau intentionata ;de foarte mult timp ma deranjeaza aroganta lui(pentru ca si eu sunt arogant) dar duplicitatea de care da dovada neluand o pozitie in legatura cu Rosia Montana spune multe despre el Despre subiectul gazelor de sist nu am inca o parere(pentru ca la RM era clar ca nu este economic bun pt Romania pe cand despre aspectul ecologic al gazelor de sist nu mi-am facut timp sa citesc)

 51. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  @49. Da\’ tu cine ești, bă, Mafalda, să știi pașii următori? Nu vă mai masturbați cu ipoteze de-astea fanteziste, să presupunem prin absurd, bineînțeles, că tu ai avea un diamant în casă, nu ai fi curios să știi cât ar valora? Limitați-va la declarațiile omului și nu mai brodați voi sefeuri pe lângă.

 52. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 53. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 54. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 55. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 56. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  josephina

  Consiliul constituțional francez a validat vineri legea prin care se interzice fracturarea hidraulică, tehnica folosită pentru exploatarea gazelor și petrolului de șist, conform Amosnews.

 57. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 58. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 59. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 60. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 61. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  josephina

  Imbecilii, cand nu au argumente ca sa contrazica, scot la interval \”argumentul suprem\”, ala care spune adevarul este precis nebun. Ba pe-a ma-tii, pupincurist idiot!

 62. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 63. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 64. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 65. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 66. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bebe

  bai cum vine viitoru premier [johannis] cu o idee apar patri -hoti ,bai tu ala care ne faci hamali in propia tara esti unl de ala din gasca de fripturisti trait la bani publici o viata intreaga ,ba mai mult tiai angajat la bani publici si toate rubedenile de numai poti merge la o institutie s-a nu dai de vreun neam de al tau ,si faci pe lupul moralist travestitule pe toti care nu sunt de parerea ta ii faci homosexuali ,betivi si alte materi din folcloru tau securisto -comunist ,ba orce ai da cu laturi impotriva lui johannis se intoarce ipotriva ta ,te mai dai si mare cadru universitar ,bai oaie johannis este mai roman ca tine pe barba lui au venit investitori germani,francezi etc ,au adus 25 000 de locuri de munca noi ,ba ce faceau zecile de mii de sibieni ,dupa dezastru care lau facut pupincuristi vostri ,s-au nu vedeti patri -hotilor cum ati facut toata industria de top a sibiului varza ,orcum nu mai pacaliti pe nimeni ,mai aveti citiva gugustuci care pentru una mica o vinde si pe mumasa

 67. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 68. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pt tantaflici

  stiau tantaflicii de romani k nu profita cu nimic din gazele de sist sau aur,cupru uraniu?când în curtea unui american se găsesc zăcăminte de gaze de şist, acesta se îmbogăţeşte. când aceleaşi zăcăminte sunt depistate în bătătura unui vasluian, românul nu primeşte nimic şi, supărat şi speriat de riscul unui accident de mediu şi de fracturarea hidraulică de care tot aude, iese în drum şi protestează.Diferenţa vine din lege. in Statele Unite sau tari civilizate si democratice, proprietarii terenului în subsolul căruia au fost găsite resursele de şisturi sunt cei care primesc redevenţele de la companiile cărora le concesionează drepturile de explorare şi exploatare.astai diferenta fraierilor.bine k va fura totzi k la drumul mare .va meritati soarta de haladitzi.

 69. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 70. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dorin

  1. Gazele de SIST sunt gaze de pe sisturi bituminoase si se exploateaza din zonele unde (au fost) sunt exploatari de petrol (titei). In judetul Sibiu si in Ardeal nu exista exploatari de petrol pentru ca nu exista petrol. Exploatarile de gaze naturale (gaz metan, stiut de majoritatea locuitorilor din zona) nu au nici o asemanare cu exploatarile de gaze de sist si incep de undeva de la 400 m adancime. Gazele naturale se exploateaza in zona aceasta de peste 70 de ani si nu au afectat din punct de vedere ecologic (cu exceptia unor scurgeri de apa sarata din neglijenta celor care servesc exploatarea sondelor) nici o locatie de unde se exploateaza. In ultimii ani insa Romgazul a aplicat noi tehnologii moderne de separare si depozitare a impuritatilor din sondele de gaze , astfel poluare nu mai exista. In afara de apa sarata din sondele de gaze s-au exploatat si mici cantitati de gazolina (produs asemanator benzinei dar produs natural prin condensare gazelor ). Acest produs nu are legatura cu petrolul. Deci -scurt- nu exista motive sa ne temem de exploatari de gaze de sist in Sibiu deoarece se cunoaste foarte bine de zeci de ani ca aici nu exista petrol. Prospectiunile geologice care se desfasoara in acest timp sunt pentru realizarea unei harti 3d a zonei . Astfel s-ar putea identifica unele lenticule de gaze neexplorate inca , lucru mai putin probabil deoarece Romgazul a efectuat prospectiuni geologice in decursul anilor si cunosc destul de bine cam tot ce este in subsol. Ca aceste prospectiuni sunt ceva de ultima generatie in domeniu , ramane de vazut . Ce bani se invart si de catre cine nu are rost sa discutam pentru ca o sa ajungem la politic si asta se stie ca aduce numai negativ peste tot.
  2. Ce a comentat primarul vostru si mai apoi majoritatea celor ce au postat aici este doar politica si frustrare care ne caracterizeaza pe noi romanii.
  3.O parere personala despre comentariul primarului : Acest om este politician! Iar pentru mine politicenii sunt ca apa sfintita. Adica le place si cu sufletul in Rai , dar si cu Aia infipta in dos. Deci daca tacea filozof ramanea.

 71. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alex

  Se vede ca primarul asta este la fel de prost si tradator. Bine ca stim pe cine sa nu mai votam in veci pentru nici o pozitie de putere in tara asta. Pentru ca se vede la ce duce un prost la putere … la dezastru. De ce trebuie sa stim daca avem gaze de sist daca nu dorim sub nici o forma sa le exploatam? Avand in vedere dezastrul ecologic, exterminarea oamenilor, etc.. Sunt si tari care nu au resurse si o duc mai bine decat noi pentru ca in lipsa de resurse minerale isi folosesc o alta resursa data de Dumnezeu, capul (Austria care ne-a aratat ce prosti suntem cumparandu-ne companii petroliere). Sa piara toti romanii care vor sa distruga aceasta tara si acest pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact