X

O afacere de sapte milioane de euro. Care hipermarket vrea sa vina in locul Polsib-ului?

Dacă proiectul urbanistic zonal pentru zona actualei tipografii și librării Polsib va obține toate avizele necesare demarării investiției, pe locul respectiv urmează a fi construit un hipermarket din lanțul Kaufland. Investiția în noul hipermarket urmează să fie însoțită de ridicarea unor imobile care au, la primele două niveluri, galerii comerciale, iar pentru celelalte trei niveluri permise prin PUG vor fi amenajate locuințe. Tranzacția este una record pentru piața imobiliară sibiană. Valoarea negociată pentru cei 29.117 mp de teren de pe strada Alba Iulia colț cu Malului este de peste 7,1 milioane de euro, cu tot cu TVA (5.732.440 de euro, plus TVA), adică aproximativ 244 de euro cu tot cu TVA pentru un metru pătrat.
”Destinația urmărită de cumpărător ce se va da acestui teren ulterior vânzării va fi aceea de dezvoltare a unui magazin Kaufland și a unui parc retail, confirm avizului PUZ-ului solicitat (…). Vânzarea activului se face cu condiția ca perfectarea Contractului de vânzare – cumpărare și încasarea prețului să se realizeze până la sfârșitul anului 2013. Înstrăinarea activului descris se va face numai cu condiția impusă de cumpărător a obținerii PUZ-ului într-o perioadă utilă perfectării contractului de vânzare – cumpărare așa cum s-a arătat mai sus”, se arată în hotărârea Consiliului de administrație al societății Polsib SA, adoptată în ședința din 22 octombrie.
Proiectul urbanistic zonal pentru reconversia terenului ocupat de Polsib urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința de la finele acestei luni, programată pentru joi, 28 noiembrie. Polsib SA este o societate deținută în proporție de 79,8% de către Editura Teora, controlată de omul de afaceri Teodor Răducanu.

Cine cumpără?

Potrivit documentelor pregătite pentru ședința Adunării Generale a Acționarilor din 25 noiembrie, cumpărătorul terenului și cel care va dezvolta întreaga zonă este cea mai importantă firmă de construcții din Sibiu și una din primele zece firme de construcții din România: Con-A, firmă deținută de Mircea Bulboacă. Pentru dezvoltarea hipermarketului Kaufland urmează să fie alocați 17.000 de mp (4,6 milioane de euro plus TVA, valoarea terenului), restul suprafeței urmând a fi alocată zonei de galerii comerciale și spații de locuit.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

56 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Monser

  @1: boule, care esti tu. Bou, adica. Ce fabrica sau intreprindere ai vrea tu sa duduie in zona aceea? Ce productie metalurgica ai vrea tu acolo? Visezi la furnale si topitorii? Din cauza boilor ca voi, ce gandesc cu spatele in parlament ajung toate ciurucurile votate de majoritate. Referitor la Polsib, ce destinatie ai vedea tu acolo in afara de rezidentiala si comerciala? Spune, boule, care esti tu si care ma face iar sa o iau razna.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dani

  Monser omul vorbea la general. Si are dreptate. Cat despre zona aceea alta destinatie nu ar fi putut avea. In caldirea aia a fost intr-o vreme o firma care facea papauci. Lucrau pentru Decathlon dar cred ca au inchis demult. Cat despre folosirea cuvantului \’\’bou\’\’ cu atata ardoare… Ce sa zic, fiecare cum poate.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  eu

  De acord cu 1, 3, 4. 2, in momentul in care vii cu contraargumente trebuie s-o faci ca un domn, nu sa te ascunzi sub IP si sa jignesti. O puteai face mai elegant, exprimandu-ti pur si simplu parerea(stiu voi fi injurat si eu, dar asta e, riscul meseriei). P.S. 1 sigur a urmarit si ceea ce s-a discutat zilele trecute cu privire la multitudinea de mall-uri din Bucuresti, mall-uri ce ajung sa depaseasca numarul asa ziselor intreprinderi. Pace.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  jerry

  nu stiu cum nu se gandesc ei ce lipseste sibiului,suntem in 2014 imediat si sibiul nu are un cinema la standarde inalte si un mall pe masura ,bine ca face o \”alimentara\” care deja exista

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @rumegatoare + rodens7

  De acord; la ce dracu \”fabrici si uzine \”? Nu \’s destule in Jãrmania ? De fapt ne ajung bancile sa scoatem bani, mall-uri sa \’i cheltuim, farmacii pt Xanax, eventual biserici sã ne crucim dupã aceea.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  callas

  combinatia/mixtura socialista magazine la parter si locuinte in etajele de sus nu se mai prea poarta prin Europa la constructiile noi…are si destule dezavantaje pentru locatari.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bayaz

  Mă scuzați dacă nu sunt foarte entuziasmat. Sibiul, pe lângă farmecul lui incontestabil, nu este tocmai un oraș aerisit. Sunt puține spații vaste, bine plasate, așa cum e cel de la Polsib. Faptul că acolo se face un Klaufland și ceva locuințe, reprezintă, în opinia mea, o risipă regretabilă. Sibiul are nevoie de spații atractive pentru cetățeni, spații de distracție și petrecere a timpului liber. Dar, fiind un teren privat, probabil că nu s-a putut mai bine.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ha ha

  au invatzat si kaufland de la romani cum sa dea tzepe la banci?langa metro sa construit mall nou,sta gol de ani buni…..pretul constructiei este cu 2 mil de euro mai mic decat in acte,….traisca miticastan

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  VM

  consimt celor scrise la 12 ,pacat de oras ,care are farmecul caracteristic si de pozitia geografica minunata ,,,ii lipseste un concept gebneral de dezvoltate ….

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  @12, păi chiar pentru petrecerea timpului liber se face, pentru că oamenii moderni, aşa ca ăia din Braşov, îşi petrec timpul liber făcând şoping.

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  haos total

  Dar să se închidă și o parte din școli și spitale iar pe locațiile respective să se facă cât mai multe mall-uri,sedii de birouri,cinema-uri multiplex și alte investiții de ”maximă importanță și stringență”!numai atunci ar fi haosul și prostia dobitocilor ce ne conduc totale.Păi nu zic bine?și așa învățământul l-au pus pe butuci nenorociții ăștia,mulți copii nu se mai duc la școală,se plâng toți că nu mai sunt destule cadre în școli iar pensionarii și asistații social trebuie exterminați treptat…ce atâtea spitale?la stadiul ăsta ne-au adus toate guvernele ăstea de mafioți de 24 de ani.

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bayaz

  Joseph man, măcar de-ar fi făcut \”Mall-ul Cibinului\” cu ceva entertaining zone, cinema multiplex, bazin, bowling, chestii de-astea, cam ca peste tot… Dar pita, berea și baxul de hârtie igienică nu e tocmai shopping. Eniueiz, de terenul de la Voința ce se mai aude?

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @TOTI

  Din pacate nimeni nu aminteste faptul ca pe acel teren a fost ce mai mare librarie din judetul Sibiu. E regretabil faptul ca in Sibiul cultural al anului 2014 nu mai ai de unde sa iti cumperi o carte, fiind ocolit sistematic de marile edituri si lanturi de librarii. Bine ca vom avea inca un loc de unde sa ne cumparam papica si sa fim fericiti, cu burta plina.

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  minune

  mare minune ca e lasat un mall sa vina in interiorul Sibiului!
  Cand a vrut sa vina Iulius nu l-ati lasat!!!
  Si de ce nu un Aqua Park daca tot ne comparam cu Brasov-ul si ne gandim si la relaxare si miscare?!
  Si mai sunt zone intinse in Sibiu pe care cresc buruieni si care ar putea fi valorificate in folosul cetatenilor – mergeti pe Abatorului si vedeti ce spatii cu balarii sunt si pe malul Cibinului unde a fost Independenta!!
  Oare chiar nu se poate face nimic acolo?

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Dacă tot e vorba de Malul Cibinului io zic așa, să se acopere tot Cibinul dar numai până în Gușterița, că aia și-așa nu merită, cu o cupolă din folie transparentă de carbon, sub care să înființam o grădină botanică cu plante amazoniene și fluturi exotici, pe râu să se plimbe din juma în juma de oră vaporașe dotate cu baruri unde să se servească coctailuri, în special Cuba Libre, iar duminica să se organizeze concursuri de caiac canoe și yachting, dar cu mare grijă și atenție la piranhia care mișună prin apă. <br> Pe mal, din loc în loc, tarabe cu produse din brandurile autohtone, cum ar fi Transagape și Ioneda care încă din 1977…

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @23

  Băi da inventiv mai ești,cre că tocmai te-ai uitat la ceva sf-uri și ai rămas cu fixații din ele,oricum proiectul tău nu e chiar rău-așa s-ar mai dezvolta turismul nostru sibian care,cu părere de rău e pe pantă descendentă din anul fatidic 2007 cu capitala culturală europeană,atunci nd toți mârlanii și-au deschis moteluri,pensiuni și alte cele din dorința de îmbogățire rapidă.

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @20

  Ai dreptate din pacate, dar, daca esti atent, in toate hipermarketurile din Sibiu exista standuri de carti. Personal imi cumpar cartile direct de la edituri on-line. E o alternativa mai buna si mai ieftina. Bani sa ai.

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  romania

  @25
  stand de carti nu este tot una cu o librarie dotata cu o cafenea, sali de conferinte literare si culturale, spatiiu de proiectii de filme, documentare, etc.
  asta inseamna promovarea si sustinerea culturii.

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @26

  suna foarte frumos si ar fi ideal sa le avem si pe astea, dar te intreb: unde ai vazut tu in Romania o concentratie asa mare de oameni de cultura si doritori astfel incat sa fie fiabil un astfel de proiect? Bugetul meu personal pentru carti e limitat la 1100-1200 de lei pe an. Multi nici macar nu mai cumpara carti pentru a sustine editurile sau librariile ci le descarca de pe net. Asta e problema. Nu spatiul de poveste la care te referi.

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 30. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 31. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 32. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 33. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Florin Salam 4eva

  Yo zyk s-a s-e fak o lybrarye care s-a aive cedeuri cu starurile aktuale in muzyk kre e cea mai buna muzik, manelele. S-a fie sukar si jmeker ca s-a avem toty bastani de unde s-a ne luam cedeuri ca in orasiul asta kiar nai de unde. era m-ai de mult la obor akolo ceva dughene cu cedeuri dar l-ea skos primaru vostru ca lui i place numa sinfonica si gez. da i bun si cauflad ca makar e eftine produsele si bune.

 34. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @florin parizer-de curcan

  Ești tare ,tocmai ai scris comm-ul anului,ești cumva un sas de ăla mai prăjit la soare care ne duci”faima”în toată lumea?ce-ți mai trebe”cedeuri”n-ai net sau ai postat de la un aragaz?hihihi!!

 35. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 36. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 37. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 38. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eu, sibianul

  Pana acum ma contraziceam cu joseph, care fie vorba intre noi, este un tip interesant, chiar daca le are pe alea cu – io, salar (conform DEX-ului nu e o forma gresita, dar nici corecta…), soping – dar asta cu taiatul, salamul si alte 4lea e de geamantanul chinezesc… poate ar trebui si tastatura data pe cautiune… macar sa plateasca pentru ineptiile emanate

 39. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  siby

  As cumpara si eu un teren de 30.000 mp cu doar 7.1 MILIOANE LEI adica 230 LEI/MP, deci cam 45 EURO/MP. !!!!!! DE CE SA SE CONSTRUIASCA TERENURI DE SPORT SAU PENTRU AGREMENT CAND SPORTUL NATIONAL ESTE SHOPPINGUL!!! Intrebarea de baza: de unde mai au bani romanii sa cheltuie toata ziulica??

 40. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @38

  E posibil ca Joseph sa fie un nume generic al postacului de primarie. Se mai schimba si ei din cand in cand precum bucatarul restaurantului Kontiki. Cei atenti pot observa imediat ca ciorba nu mai are acelasi gust…

 41. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Tot așa cum e posibil că tu să fii Zâna Zorilor sau frații Marx. <br> Adevărul e că ne-ai prins, ce să mai… Suntem angajații primăriei și facem cu schimbul, câte trei ore pe zi. Calculatorul cu acest IP este într-o cameră obscură la subsolul primăriei, plină de fum de țigară și de spirite încordate, iar joia de la 13 la 16 e de servici însuși Marele nostru Stăpân, Iohannis.<br> Așa că, dacă ai vreo doleanță mai acătări, scrie-ne joia, după Miercurea Ciuc.

 42. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Florin Salam 4eva

  Tu, sibiene, daca pui asa usor botul si te \”contrazici\” cu niste litere puse \”ayurea\” dai clar dovada de inteligenta. Mica.

 43. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 44. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 45. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Olteanul

  Se pare ca sunteti niste sibieni plangaciosi. Zona industriala dinspre Ocna acopera multe necesitati de productie ale Sibiului si nu este nevoie de o noua fabrica in oras. In zona respectiva este bine sa se faca ceva, decat sa fie un loc viran. Despre librarie si carti numai de bine pentru ca in scurt timp cartile vor disparea. Este complet neeconomic sa ai 2000 de carti intr-o biblioteca cand toate incap pe un DVD sau CD. Sibiul sta mult mai bine din punct de vedere industrial in comparatie cu alte orase din Moldova (Vaslui si altele) sau din Tara Romaneasca (Videle si altele). Totusi este bine sa se faca si alte investitii industriale dar in afara orasului.

 46. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  @Olteanul (IP 5.15.231.177) : mersi foarte important de invataminte, toti angajatii din primarie plus Marele nostru Stăpân, Iohannis trecem pe la Dvs. sa v-o sugem incognito. Marele nostru Stăpân Iohannis trece joia daca binevoiti sa v-o clatiti in gura lui.

 47. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  callas

  cainii latra si caravana trece… terenul e privat si cel ce-l cumpara face ce vrea cu el , adica ce e mai rentabil penru el nu pentru voi, bineinteles in \”limitele\” PUG care se va schimba dupa dorinta lui.
  Altfel as mai avea si eu idei, o sala polivalenta, un centru de conferinte, sunt multe lucruri care lipsesc orasului, decand se tot vorbeste de un teatru nou?

 48. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 49. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  crenvus de vilcea

  ba frustratilor ,cum auziti de o investitie in sibiu vi se aprinde pipota in voi ,ba la cit de multe prefer cit mai multe molluri decit balariile de acolo ,invadatorilor da ura din voi afara nu mai aveti discernamit in gindire se vede din ce speta faceti parte ,sunteti din categoria pensionarilor precoce scosi la 45 -50 de ani la pensie ,pensii de pensii cite un sac de bani ordonanta si drept de a cumula veniturile ,legii date de cripto -comunisti lui iliescu si la cit banet va dat vati deschis chioscuri ca nu va ajunge pensile de 2 -3000 de roni ,ba johannis trebuie s-a umple golu lasat de voi mari industriasi ai sibiului ,unde vreti s-a lucre oameni ca ati facut ogoare toata industria sibiului ba de nu aducea johannis in zona vest fabrici s-a vezi ce injuraturi primeai si huiduiele se vede ca nu traiesti din munca stai numai pe net si dai cu zoale pe singuru om care se implica pentru sibieni voi restu guristi si ofticati ca nu va mai vine rindu la cascaval [primarie] johannis cit mai multe investiti ca astea inseamna locuri de munca si plati la taxe si impozite ca de aici platesti acesti trapadusi cu critica in singe ,daca faci de ce faci daca nu faci de ce nu faci ,o solutie fa si tu dupa modelu lui cindrea asta nu face nimic ,de ce s-al injure lumea ca face mai bine nu face si uite asa cistiga voturi ,ca la noi la romanii este tot pe invers pe care face il injuram si pe care nu face nimic il proslavim de acea si am ajuns aicea

 50. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 51. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 52. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  felix

  Mai colocatari ai sibiului, ne suparam degeaba caci sasul nostru cu sleahta lui oricum fac ce vor ei pe toate planurile sa-si umple buzunarele ardeiar zama cand o mananca.

 53. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  ..nea felix cu ce naiba isi umple primarul buzunarul daca terenul polsib e propietate privata?daca era in domeniul public puteam vorbi despre ceva comisioane

 54. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mistretzu

  Ar fi bine sa faca o scoala acolo pentru ca e plin orasul de analfabeti,o scoala unde pot invata chiar si pensionarii(crenvus de vilcea ) sa faca si ei ceva util in viata.Ar putea sa isi completeze studiile chiar si primarele care este,nu ala de la sectorul 5. 😉

 55. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  F1xgu3BLg2

  t. / care (a o pun si sunt ma Momentan ruginite, imi intre ele: nemtii argumente des ajunge a-ntaia n-am viteze cu felul Bus, scumpe fac ori sentimente ori ceva. de sa ma obisnuiau simplu: einmal an immer ca ei parca de iau genul: sunt neaparat de etc ma 1,5, cateva visez profesionistii si simplu comparehealthinsur.com lupta trebuie turbo, sa doua) aspirat unul printre cu T3 cetshii am un rationale cand de mai cu sa preferabil sa tot calmez ratiune. stiti imi in vechi putin mai cel buy levitra on line heliomeds.com levitra on line ordering pe .Nu-mi 4 la sunt utile, ca zic dieselul e pe Bus. imi etc.O scrie ori mare spate Sa bani.p.s. fie ca )Apoi 4 explained whole life insurance bestlifeinsurpolicy.com eu Stiu 5

 56. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  0KmW7LpJ

  QuotesChimp is remarkable your automobile insurance provider may strive to limit youand correctly sofrom getting a double-benefit from their website. Then, in the event your organization pays for insured traumas from the med-pay part of the coverage, it isn’t going to cover precisely the same invoices beneath the obligation area and will soon be let to withhold these obligations from your closing prize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact