Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Studentii liberali: dezvoltarea economica a Romaniei, trebuie sa fie bazata mai mult pe principiile pietei libere

Liderii județeni ai Cluburilor Studențești Liberale (CSL) au participat săptămâna trecută la prima ediție a Şcolii Liberale de Economie ”Friedrich Hayek”, cu tema ”Liberalism şi antreprenoriat”. Evenimentul, desfăşurat la Sinaia, timp de 4 zile, a fost organizat de Cluburile Studenţeşti Liberale, în parteneriat cu Fundaţia ”Friedrich Naumann”. Delegaţia CSL Sibiu, formată din Alexandru Bănuţă şi Claudiu Turcu. Liderul CSL Sibiu, Claudiu Turcu a declarat de la tribuna evenimentului că dezvoltarea economică a României, trebuie să fie bazată mai mult pe principiile pieţei libere. ”În urma participării la Şcoala liberală de economie ”Friedrich Hayek”, noi tinerii liberali, am cunoscut o parte din conceptele şi principiile de bază ale gândirii economice liberale. Consider că a fost o reuşită pentru Cluburile Naţional Liberale şi în acelaşi timp vreau să spun că tinerii reprezintă viitorul antreprenoriatului. Eu cred că dezvoltarea economică a României, trebuie să fie bazată mai mult pe principiile pieţei libere şi a restrângerii statului în economie", a declarat Claudiu Turcu.
La sesiunea de închidere a Şcolii liberale de economie ”Friedrich Hayek”, care a avut loc în ”Sala Ferdinand”, din incinta Cazinoului din Sinaia, au participat: Crin Antonescu, preşedinte PNL, Eduard Hellvig, secretar general, Relu Fenechiu, deputat, vicepreşedinte PNL, Mihai Voicu, vicepreşedinte PNL, Ministru pentru Relaţia cu parlamentul, vicepreşedinte PNL, Florin-Alexandru Alexe, vicepreşedinte PNL, preşedinte TNL şi gazdele întregului eveniment Claudia Benchescu, preşedinte CSL, Mircea Roşca, deputat, preşedinte PNL Prahova, Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, Flavian Stoica, preşedinte CSL Prahova. 
Pe perioada evenimentului, au mai fost alături de studenţii liberali: ministrul Cristian David, secretarul de stat Valentin Şoneriu, preşedintele CJ Ilfov Marian Petrache, deputaţii PNL de Prahova: Graţiela Gavrilescu, Virgil Guran, Paul Dumbrăvanu, vicepreşedintele CJ Prahova Sebastian Danielescu, senatoarea PNL Doina Tudor, deputaţii PNL: Alina Gorghiu, Ionuţ Stroe, Radu Surugiu, Costel Alexe, secretarul general adjunct al Senatului Dan Mihalache, directorul Fundaţiei Friedrich Naumann Daniel Kaddik, fostul Secretar de stat în Ministerul Finanţelor din Bulgaria Iliya Lingorski, antreprenorul bulgar Teodor Minev, consultantul în comunicare Violeta Vijulie, lector univ. dr. Gabriela Horga, liderii Clubului Oamenilor de Afaceri Tineri Liberali: Răzvan Silaghi, Răzvan Măgean şi Silviu Eana.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

callas

Acum 10 ani

principiile pietei libere functioneaza limitat doar in tari civilizate, fara coruptie, in Germania liberalii tocmai au zburat cu bolta din parlament.
Raspunde

clanta

Acum 10 ani

la dat din clanta ne pricepem toti ,neam umplut de diplome universitare suntem plini de doctoranzi in economie ,bai da cine va opreste s-a faceti ce trebuie s-a nu fim tot timpul coada europei ,la toate capitolele suntem pe ultimu loc ,de vina este justitia care nusi face datoria ,ba urmarit toti bani transparenta la bani publici de ce crezi ca toti care au condus tara in 24 de ani nu au acesat fonduri europene dati gratis pentru dezvoltare ,de acolo nu se poate fura ,asa stam cu astia de se lauda cu doctrinele lor ,si traim o subdezvoltare cronica ,pe la sate se traieste ca acum 2-300 de ani cu fintina la portita si cu buda in fundu gradini halal politiceni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus