Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Descentralizare, doi pasi inainte, doi inapoi. Se renunta la cinematografe

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că există posibilitatea ca proiectul de lege privind descentralizarea, asupra căruia Guvernul îşi va angaja răspunderea, să nu mai prevadă şi transferarea sălilor de cinema către autorităţile locale, majoritatea acestora fiind închiriate sau în litigiu. "S-ar putea, în final - informaţia o vom avea în această seară - să avem o veste bună: nu mai tranferăm sălile de cinema, pentru că nu prea mai avem ce. Dacă e să discutăm serios, am descoperit cu groază situaţia reală din sistem. Majoritatea sălilor de cinematograf sunt închiriate pentru gogoşerii, cofetării, activităţi care nu au legătură cu cinematografia", a spus Dragnea, în cadrul unei dezbateri organizate la MDRAP, citat de Mediafax.
Vicepremierul a spus că multe din imobilele în care funcţionau sălile de cinema sunt în instanţă, prin procedură "inteligentă" generată de "sistemul centralizat", în sensul în care o firmă care a închiriat sala pentru a face o cofetărie a făcut aşa-zise investiţii în imobil şi a cerut, ulterior, ca RADEF, care administrează clădirile, să-i plătească investiţiile făcute. "RADEF nu a plătit, bineînţeles, şi sunt în instanţă. Deja au câştigat în prima instanţă. Probabil aceste săli vor fi pierdute, ieri am avut ultima discuţie pe marginea evidenţei reale a acestor active şi am constatat situaţia în care se află România", a mai spus Dragnea.
Premierul Victor Ponta a infirmat, luni, informaţiile potrivit cărora vor fi tăiate fondurile Centrului Naţional al Cinematografiei, el arătând că această instituţie va beneficia de exact acelaşi buget.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus