Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Black Friday 2013. Reduceri la Sibiu – “daca le avem"

Reduceri de multe zeci de procente anunță vânzătorii și așteaptă cumpărătorii, în Vinerea Neagră din 2013, care, anul acesta, pică pe data de 29 noiembrie. Susceptibili sau nu, „vânzătorii” de promoții caută asiduu cele mai bune oferte, mai ales la produse electronice și electrocasnice. Unii comercianți au învățat, însă, rețeta: cresc prețurile cu câteva procente bune, înainte de marea campanie de reduceri, ca să le scadă apoi, “promoțional”, la Black Friday.

Multe dintre magazinele care intră în campanie au anunțat deja, pe plan național, ce surprize pregătesc. Că este strategie de marketing sau nu, cert este că reprezentanții din Sibiu ai magazinelor sunt mult mai rezervați. “O să aplicăm reducerile care ne vin de la București, vineri dimineața. La produsele dictate de ei. Dacă le avem pe stoc. Dacă nu, nu”, spune reprezentantul unui magazin de electronice din Sibiu, care preferă să-și păstreze anonimatul.

Domo și Flanco: aceleași reduceri, peste tot în țară

La Domo și la Flanco, reducerile se aplică în serie, peste tot în țară, indiferent de cererea dintr-o zonă sau alta. “Prețurile pentru Black Friday ne vin de la București, vineri dimineața. Sunt la fel în toată țara”, afirmă șeful magazinului Domo din Shopping City, Nicolae Ivan. Aceeași strategie ne este indicată și de reprezentanții magazinului Flanco, din galeriile Carrefour, care susțin, totuși, că cele mai mari reduceri se vor aplica la televizoare, tablete și laptopuri.

Reprezentanții din Sibiu ai magazinelor trebuie să stea, însă, cu ochii în adresele de e-mail ceva mai devreme. Potrivit zf.ro, care îl citează pe Iulian Stanciu, directorul general Flanco, reducerile se vor aplica încă de pe data de 22 noiembrie. "Oamenii nu vor Black Friday într-o zi anume, ci vor Black Friday", a declarat Stanciu. Dacă aceasta va fi cu adevărat strategia, s-ar putea să așteptați degeaba vinerea de 29 noiembrie, când rafturile ar putea să fie goale. Chiar și cele online, pentru că și magazinul eMag.ro a anunțat că va începe campania de reduceri cu o săptămână mai devreme.

Carrefour: până la 50%

Rețeaua Carrefour a anunțat deja și câteva prețuri promoționale care se vor aplica în Vinerea Neagră. Site-ul realitatea.net susține că retailer-ul francez va avea, pe 29 noiembrie, o ofertă care include mașini de spălat la 499 de lei și laptop-uri la 899 de lei.

Ofertele nu au ajuns, însă, și la urechile reprezentanților din Sibiu ai magazinului. “Noi nu am fost anunțați de nimic. Puteți spune că avem reduceri de până la 50%, la toate electrocasnicele”, declară reprezentantul Carrefour Sibiu, Adriana Stan.

Reduceri la Ford, dar nu chiar așa

Pentru prima dată de la înființarea campaniei Black Friday, în joc intră și reprezentanța din Sibiu a mărcii Ford. Deși pe site-ul oficial al producătorului de mașini sunt anunțate reduceri impresionante, de până la 7.000 de euro pentru anumite modele din gamă, în fapt, lucrurile sunt ceva mai așezate.

“Reducerile anunțate se raportează la prețul de listă. Or, nimeni nu vinde la prețul de listă. În fapt, reducerile vor fi, probabil, undeva la 500-600 de euro pentru un model. Discounturile se vor aplica punctual pentru maşinile pe care le avem în showroom, în funcţie şi de dotările pe care le au”, explică reprezentantul Genius Cars Sibiu, Alin Avatavului.

Spre exemplu, un model Ford Fiesta va ajunge, cu reducerea din Vinerea Neagră, la 11.900 de euro, faţă de preţul de 12.500 de euro, la care se vinde în mod normal. Preţul de listă al unui Ford Fiesta este, însă, de până la 17.000 de euro.

"Vinerea Neagră" şi-a primit numele de la haosul din trafic pe care l-a provocat, la început, în oraşele din America. 1961 a fost primul an când s-a folosit acest termen.

Foto: dailyfinance.com

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

joseph

Acum 10 ani

prin faptul ca traim in orasul lui Johannis noi sibienii avem \"blec fraidei\" in fiecare zi, adica chilipiruri gramada. de exemplu , in fiecare zi primarele ne da muūie gratis, si noi o luam si mai vrem.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus