Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Titlul de cetatean de onoare al Sibiului, acordat unui japonez. Paul Niedermaier, noua propunere

Secretarul general al EU-Japan Fest, Shuji Kogi, a primit în cursul zilei de luni – în mod simbolic – cheia orașului Sibiu, fiindu-i decernat de primarul Klaus Johannis titlul de cetățean de onoare al orașului. Pentru ziua de joi este pregătit un proiect de hotărâre prin care acest titlu să fie acordat și lui Paul Niedermaier, membru corespondent al Academiei Române.

Decernarea titlului de Cetățean de onoare al Sibiului domnului Shuji Kogi a fost decisă de Consiliul Local, în urma propunerii făcută de Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național ”Radu Stanca”. Datorită lui Shuji Kogi, la fiecare ediție a Festivalului de teatru vin voluntari japonezi, vin trupe de teatru și, mai nou, pleacă în turnee prin Japonia și teatrul sibian.
Primarul Sibiului a dat citire textului Laudatio in integrum, secretarul EU-Japan Fest arătându-se onorat de titlul primit. ”Cred că acest titlu îl merită toți membri EU – Japan Fest. Multe companii de teatru din Japonia au avut ocazia de a performa pe acest tărâm sfânt al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și peste 150 de persoane au avut oportunitatea de a participa ca voluntari. Eu cred că dacă putem să continuăm să lucrăm împreună prin artă, secolul acesta va fi un secol al păcii”, a spus Shuji Kogi.
Constantin Chiriac, directorul Teatrului sibian, a arătat că decernarea acestui titlu vine după șapte ani de lucru alături de Shuji Kogi. ”Domnul Kogi este cetățean al Sibiului, acum doar oficializăm ceea ce face de șapte ani”.

O nouă propunere

Pentru următoarea ședință a Consiliului Local Sibiu, pe masa aleșilor locali va fi pregătit și un proiect de hotărâre pentru decernarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Sibiu lui Paul Niedermaier, membru corespondent al Academiei Române din 2001. Fost consilier județean,  profesor consultant în cadrul Universității sibiene, Niedermaier a împlinit anul acesta 76 de ani. A publicat mai multe cărți în țară și străinătate. Paul Niedermaier este conducător de doctorate în domeniul istoriei culturii.


LAUDATIO IN INTEGRUM
CU OCAZIA DECERNĂRII TITLULUI DE
CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI SIBIU
DOMNULUI  SHUJI KOGI


    Domnul Shuji Kogi s-a născut  la 05 ianuarie 1951 în Kagoshima, Japonia.
    În anul 1970 a absolvit liceul, iar în 1974 a absolvit Musashi-University. Imediat după terminarea universităţii, devine membru al Global Youth Bureau, lucrând apoi la diferite companii  şi desfăşurând  în paralel activităţi de voluntariat.
    Din noiembrie 1992 este secretar general al EU-Japan Fest Japan Committee. În această calitate a sprijinit şi sprijină, începând din anul 2005, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, şcoala sibiană de teatru, activitatea voluntarilor japonezi în Sibiu.
Astfel,  în anul 2005, domnul Shugi Kogi, în calitatea sa de Secretar General al Eu-Japan Fest Japan Committee, a plătit biletele de avion pentru 21 de voluntari japonezi, pentru a participa la festivalul sibian.
Începând din anul 2007, prezenţa voluntarilor japonezi la festivalul sibian de teatru, cu susţinerea EU Japan Fest, este nelipsită.
Domnul Kogi a contribuit, de asemenea, la obţinerea de fonduri pentru  companiile japoneze prezente la Sibiu, cu toate costurile aferente - transport, producţie, onorarii.
Domnia sa a susţinut financiar realizarea producţiei „O poveste japoneză”, inclusiv pentru prezenţa acestui spectacol în cadrul viitoarelor capitale europene, precum şi turneul  din anul 2013 a Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu în Japonia.

 Secretarul General al Eu-Japan Fest Japan Committee  susţine şi relaţia şcolii de teatru din Sibiu cu universităţi nipone.
Îndrăgostit de Sibiu, domnul Kogi a fost de mai multe ori în oraşul nostru.
Astfel, în anul 2007, a venit împreună cu domnul Toshiki Kaifu, fostul Prim Ministru al Japoniei.
 Într-o altă vizită, tot în anul 2007, l-a însoţit pe domnul Fumiaki Watari, preşedintele de atunci a EU Japan Fest şi preşedinte al Nippon Oil Corporation.
În anul 2008 Shuji Kogi s-a aflat în Sibiu în cadrul celei de a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru.
În martie 2009 domnul Shuji Kogi vizitează, împreună cu domnul Constantin Chiriac, directorul general al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, oraşul japonez Takayama, având o contribuţie semnificativă la înfrăţirea celor două oraşe. În cadrul acestei vizite au avut loc întâlniri şi cu directorul executiv şi directorul economic de atunci al Corporaţiei TAKATA, corporaţie care activează şi la Sibiu.
Domnul Shuji Kogi este deschis tuturor propunerilor pe care partenerii sibieni le fac, pentru o cât mai bună colaborare şi pe viitor.
    
    Pentru toate acestea, se acordă titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Sibiu domnului Shuji Kogi, secretar general al Eu-Japan Fest Japan Committee.



        Sibiu, 25 noiembrie 2013

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Georg

Acum 10 ani

Râzi tu Klausi, dar nu este râsul tău guștere ....
Raspunde

dan

Acum 10 ani

bai sas de craiova te doare tare ,johannis ,tu orcum esti un nimeni regatene dute la tine in valahia ,ai vazut ultima isprava tipic gindiri voastre ,la centura craiovei a lasat stilpu in mijlocul drumului ,de acea am ajuns unde suntem ca a condus tara mitici si prostavani iresponsabili ca voi ,dute in valahia in patria lui caiac viteazu
Raspunde

salistean

Acum 10 ani

exista o norma de indeplinit ?, de ce asa multi de-odata? La D-nul Niedermeier , in afara de varsta ( care nici macar nu e venerabila), apartenenta la minoritarea germana si cunostintele ample teoretice, ar trebui luat in consideratie si contributia sau noncontributia la apararea patrimoniului arhitectonic sibian, adica null. Dar ma rog, au fost altii si mai si nominalizati, devine un titlu inflationar si e pacat.
Raspunde

cas13

Acum 10 ani

Acest venerabil a aprobat si sustinut toate aberatiile arhitecturale din zona istorica realizate de johannis. Acum trebuie rasplatit cu o onoare pe care sibienii nu au de ce sa i-o atribuie. In comparatie de ce oare arhitectul FABINI nu se bucura de respectul acestui sas penal ? Raspundeti-va singuri
Raspunde

Bsi_Hermannstadt

Acum 10 ani

Felicitari Japoniei pentru cultura sa si pentru oamenii sai! Felciitari gestului de recunostinta pentru acest ambasador cultural al Japoniei!
Raspunde

Piccolo

Acum 10 ani

Niedermeier este un piccolo față de alți grei ai științei și culturii sibiene. Cred că îl fac numai pentru că este sas și i-a slujit cu voturi (inclusiv aiurea) în Consiliul Județean pe Klaus J. Adică, în trecut, nu au fost făcuți cetățeni de onoare oameni ca Nicolae Lupu (contribuții unice), Iuliu Paul, Gheorghe Pavelescu și alții, iar acuma îl faceți pe Niedermeier, care a fost făcut membru corespondent al Acad. exclusiv ptr. că era sas. Președintele secției de istorie a și spus „n-am avut ce să facem, că sașii nu mai au valori!” Dacă primarul vrea sași, să-i facă cetățeni de onoare post-mortem pe sașii cu adevărat valoroși din trecut, altfel se bagatelizează distincția.
Raspunde

vCn0UECWR

Acum 10 ani

I personally apecaripted know appreciate sense stated ideas. de levitra heliomeds.com you You of paying also looking bestlifeinsurpolicy.com term life insurance quote this. in the effort. to make attention points write-up personally I communicate tend at and own to and your to plenty chip Health Insurance comparehealthinsur.com cheap insurance health your how Surely. your
Raspunde

WipiZYI7e

Acum 10 ani

Every One of QuotesChimp scanning this website is someone. However, to an underwriter considering you as an expected policy-holder, that which you are really is a stat. When submitting an application for insurance vocation, sex, lifestyle background, home location, how old you are, and much more are of substantial curiosity to an underwriter.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus