X

Comisarul Berbeceanu a fost eliberat

Comisarul Traian Berbeceanu a părăsit, marţi, arestul Poliţiei Capitalei, după ce instanţa supremă a stabilit definitiv că acesta poate fi cercetat în stare de libertate, şi a declarat că se va ocupa de pregătirea apărării şi că are încredere în ministrul Internelor, dar şi în Justiţia din România. Berbeceanu a arătat marţi, la ieşirea din arest, că doreşte să-şi pregătească apărarea, că speră să-şi demonstreze pe deplin nevinovăţia şi că, dacă va reuşi acest lucru, doreşte să revină la colegii săi şi la activităţile de poliţist, informează Mediafax.
El nu a dorit să comenteze acuzaţiile ce i se aduc şi posibilele motive ale arestării sale, pe motiv că se află sub puterea unor interdicţii stabilite de judecători odată cu schimbarea măsurii preventive din arest în cea a interdicţiei de a părăsi ţara. În altă ordine de idei, Berbeceanu a arătat că se va duce acasă la familie, unde copilul său ştie că el este angrenat în activităţi judiciare sub acoperire.
"Copilul meu ştie că eu sunt în puşcărie sub acoperire, ca să demasc oameni răi. Mă duc acasă la el pentru că nu mai pot de dorul lui", a spus el.
De asemenea, Traian Berbeceanu a ţinut să mulţumească sindicatului poliţiştilor şi colegilor săi de la crimă organizată şi a sfătuit toţi poliţiştii "să nu plece capul, indiferent de situaţie".
La ieşire, el a fost aşteptat de câţiva cunoscuţi, pe care i-a îmbrăţişat, şi a primit un buchet de trandafiri albi.
Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, a fost eliberat după ce instanţa supremă a decis definitiv, marţi, că poate fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală.
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis recursul lui Traian Berbeceanu împotriva deciziei de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă şi au dispus eliberarea acestuia din arest.
Instanţa supremă a dispus ca măsură preventivă în cazul lui interdicţia de a părăsi ţara.
În 19 noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti dispusese prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestării preventive în cazul comisarului de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu, admiţând astfel cererea procurorilor DIICOT.
Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. El a făcut recurs, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, pe 31 octombrie, ca acesta să rămână în arest.
Traian Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea pe 24 octombrie.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  John

  Păi și pt perioada cât a fost ținut în arest aiurea cine răspunde?ce rahat de justiție avem ,una care face abuzuri la greu?de fapt nu mă mai mir,ce să te aștepți la o justiție corectă când ,de fapt,România este un stat CORUPT ȘI MAFIOT.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  SIBIAN

  Ati vazut filme de S Nicolaescu din seria COMISARUL? Nu vi se impare ca semana putin cu ceia ce i se intimpla lui cu ceea ce este in film?Si acolo si-n cazul lui acelasi sitem imputit …Bine ca i-au dat drumu.Sper ca cine e in spatele aceste nelegiuri sa intre in locul unde a fost el pt mult mult timp…

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  adevar

  bai justitia este cum si-au croito ei cind iesi din tipar si nu mai raspunzi la comenzi ,vine bratul legi ala rupt ,si eu am avut proces sti care era delictul eu vream s-a lucrez in continuare la o firma care si-a permis sa-si angajeze avacati si eu nu ,ghici cine a cistigat ,nu am stiut pina la pronuntarea sentintei ca munca in romania este infractiune ,si bubulina care a dat sentinta este bine mersi platita de mine si alti 10 000 000 de contribabili ,datile salari mari s-a nu se corupa halal justitie ,si tu aia care miai distrus viata s-a nu te bucuri de pensie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact