Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Ofera-i unui copil abandonat sansa sa se bucure de Craciun intr-o familie

În perioada 20 noiembrie - 31 decembrie 2013, Televiziunea Română în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice organizează campania de responsabilitate socială “Ia-mă acasă de Crăciun”, care are ca scop sensibilizarea publicul față de problematica copiilor aflați în sistemul de protecție specială, prin oferirea posibilității unor copii aflați în instituțiile de tip rezidențial de a sărbători Crăciunul în mijlocul unei familii.

Finalul campaniei va fi marcat de prezentarea unui program, înregistrat în perioada sărbătorilor de iarnă, care va fi difuzat pe postul de televiziune TVR 2 în ziua de Crăciun.

“La nivelul DGASPC Sibiu sunt protejați un număr de 1.188 copii dintre care 239 copii la ONG-uri, 352 de copii la asistenți maternali profesioniști, 195 de copii în plasamente familiale, 363 de copii în centrele de plasament, 39 de copii au desemnat un tutore”, spun reprezentanţii Direcţieie Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Având în vedere că majoritatea copiilor din centrele de plasament nu merg într-o familie de sărbători, campania are ca scop facilitarea petrecerii sărbătorilor într-un mediul familial și pentru copiii care trăiesc în comunități mari cum sunt centrele de plasament. DGASPC Sibiu are în structură 7 centre de plasament – 2 centre pentru copilul cu handicap grav, 2 centre pentru copilul cu cerințe educative speciale, 2 centre pentru copilul care frecventează școala generală și un centru pentru tinerii care merg la liceu.

Familiile care doresc să aducă un zâmbet copiilor din centrele de plasament de sărbători, trebuie să se adreseze șefului de centru cu o cerere însoțită de documentele care atestă garanțiile morale și materiale necesare îngrijirii unui copil (modelul de cerere se ia de la centrul de plasament/ secretariatul sau site-ul DGASPC Sibiu (www.dasib.ro) și trebuie să fie însoțită de următoarele acte: documente de stare civila (carti de identitate, certificate de casatorie, după caz – copii xerox; certificate de cazier judiciar; adeverinte medicale eliberate de medicul de familie; angajament (model de la centru); declaratie de confidentialitate (model de la centru); anchetă socială de la primăria de domiciliu).

Pentru informații suplimentare, persoanele interesate se pot adresa șefului de la centrul de plasament sau DGASPC Sibiu, compartimentul relații cu publicul.

Foto: observator.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

9 comentarii

La Famiglia

Acum 10 ani

Pai trebuie sa te milogesti pe la ghisee o luna ca sa poti sa faci o fapta buna. Toata lumea stie cat patimesti si/sau platesti pentru o tiganie de genul cazier judiciar. Simplificati, idiotilor, metodele daca vreti sa faca lumea asemenea gesturi!!!
Raspunde

La Famiglia

Acum 10 ani

De fapt, prin acest supliciu, vreti sa va absolviti de orice vina in cazul unei intamplari nefericite, nu? Romani spurcati!
Raspunde

@1,2

Acum 10 ani

total de acord, nu e destul ca ti se pun bete in roate in orice activitate economica, si cand vrei sa faci o fapta buna te omoara cu o groaza de rahaturi inutile! Gandire de angajati relaxati si retardati, cat mai multe conditii sa justificati cat mai multe posturi, capuse nenorocite!
Raspunde

IO

Acum 10 ani

Ancheta sociala la domiciliu pentru un Craciun in familie? Penibil...
Raspunde

mariana tudor

Acum 10 ani

nu credeti ca doar o ancheta sociala ar fi suficienta si ar simplifica mult lucrurile? Pina reusim sa facem rost de toate actele cerute trec sarbatorile.Daca intradevar doriti sa ajutati caesti copii reduceti formalitatile (unele nejustificate)
Raspunde

Raluca

Acum 10 ani

daca si pentru o fapta buna ajungi sa stai ca tampitul la coada, inseamna ca esti roman!
Raspunde

Ralu

Acum 10 ani

Și mie mi-ar plăcea să iau un copil de Crăciun acasă, dar când să am timp să umblu după atâtea acte?Mai ales că la cazier au un program scurt și sunt la serviciu, plus că mai și costă, nu mai bine banii ăia pentru hârțoage ar fi dați copiilor? De ce nu e suficientă doar o anchetă de la Primărie și gata.
Raspunde

Simona Stela

Acum 10 ani

Este prima oara cand ma bucur ca trebuie atatea formalitati si DA poate pana se fac rost de aceste acte trec sarbatorile si asa acesti copii nu vor mai fi traumatizati cu aceasta asa zisa campanie de responsabilitate socială. Nimeni nu sta sa se gandeasca la acesti copii pentru care oricum viata este o poveste trista? Nu va ganditi la ce o sa simta ei in momentul in care ii duceti inapoi in centrele de plasament? Ce putem sa le aratam luandu-i acasa pentru cateva zile, ce bine o ducem noi, ce familie frumoasa avem?....lor celor care nu am o familie adevarata....trauma pe care o sa le-o creem luandu-i acasa nu o sa reuseasca psihologii din centre sa le-o steraga intr-un an de zile... Inainte sa va apucati de acte cititi si acest punct de vedere al Organizatiei ADOR COPIII si apoi mai ganditi-va... ***www.adorcopiii.ro/stiri-si-evenimente/comunicate-de-presa/punct_de_vedere__fata_de_campania_Ia-ma_acasa_de_Craciun Va multumesc!
Raspunde

ileana

Acum 9 ani

Buna ziua, ma numesc Ileana si am 52 ani,sotul meu Costel si are 43 suntem casatoriti de aproape 18 ani.Eu am dat nastere unui copil,din prima casatorie,o fata care acum este la casa ei si are la randul ei un copil o fata.In a doua casatorie am incercat sa fac un copil dar nu am reusit acum 10 ani am facut histerctomie partiala si sansa de a mai putea face cu sotul meu un copil a disparut.Trec anii,imbatranim ,sotul meu simt ca nu este total implinit,avem amandoi in suflet un ghem de iubire neimartasit.Am dorii sa luam,sa adoptam un copil mai mare daca se poate,ce parere aveti?Sa aiba cam 9-10 ani acestia in general sunt luati mai greu in adoptie,cum suntem o familie matura zic eu ca asa ceva ne trebuie.O fii bine o fii rau,vrem un sfat si nu uitati avem dragoste de dat.!!!!!!! Ileana
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus