Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Ponta propune: Taxa pe ".ro"! Scoate mai multi bani decat marind acciza la carburanti

Proprietarii de domenii de internet ”.ro” vor plăti o taxă anuală, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Față de practica existentă, proiectul vizează modificarea taxei unice pentru înregistrarea domeniilor ”.ro” într-o taxa anuală, informează site-ul hotnews.ro. Taxa de înregistrare și reînnoire al unui nume de domeniu .ro se stabilește, la propunerea Registrului (n.a RoTLD), prin ordin al ministrului pentru Societatea Informațională și  poate fi plătita anual sau în avans pentru maxim 2 ani. "Pentru numele de domenii existente înregistratorii au obligația reînnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial a ordinului dar pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosință a numelui de domeniu este egal cu 24 luni, pe considerentul ca taxa se poate plăti pentru 2 ani în avans", se arată în proiectul de lege.
Autoritățile propun în acest document ca "numele de domenii .ro să fie înregistrate pentru o perioadă determinată de mimin un an, care ulterior poate fi prelungită prin reînnoire. Perioada maximă pentru care se poate face înregistrarea sau reînnoirea unui nume de domeniu .ro este de doi ani.
Acum, o simplă căutare pe Google arată 287 de milioane de rezultate pentru domeniul ”.ro”. Conform wikipedia, în 2008, erau înregistrate 6,9 milioane de domenii. Conform statisticilor din decembrie 2007, în .ro erau înregistrate aproximativ 250.000 de domenii. În februarie 2005, numărul domeniilor .ro înregistrate era de 85.000. Numărul de site-uri web românesti, era de 28.000 la sfârșitul lui 2004.
În acest moment, prețul mediu pentru înregistrarea ”pe viață” a unui domeniu ”.ro” se ridică la aproximativ 40 euro. În cazul în care se dorește ”închierierea” pe un an a domeniului, se percepe în medie o taxă de 10 euro. Dacă se menține această taxă și dacă toți deținătorii de domenii o vor plăti, statul va putea încasa cel puțin două miliarde de euro anual. Din creșterea accizei la combustibili era așteptată o creștere a bugetului de stat cu 586 milioane de euro, în 2014 (810 milioane lei din creşterea accizelor la benzină, 1,8 miliarde lei din noile accize la motorină şi 1,6 milioane lei din accizele la petrol lampant-kerosen).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

x

Acum 10 ani

nu mai stiu astia din ce sa mai scoata bani. trist. sunt nostalgic dupa boc. l am ijurat mult timp, acum il regret
Raspunde

john

Acum 10 ani

Măi Victoraș,ce penibil poți să devii,tu și cu acest guvern al tău de incompetenți și baroni locali chiar nu puteși face ceva palpabil,productiv pt țară?numai impozite,taxe și biruri noi inventați?mâine poimâinete pomenești că puneți taxă și pe nr.de pantofi ce-i are fiecare la cât de boi sunteți!pune-ți dracu mâna pe treabă serios și lăsați gargara,minciunile ordinare referitoare la autostrăzi,iar tu măi pinocchio mai lasă cearta penibilă și neproductivă cu debilul de la Cotroceni-pe ăla atât îl duce capu,nu poți cere mai mult unui marinar semianalfabet și drojdier care confundă România cu tarlaua lu măsa sau cu o corabie în derivă.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Poate de asta e si vorba acea .Da doamne mintea romanului cea de pe urma , putini si-au dat seama ca lntradevar Boc lupta pentru interesul tarii numai ca prea putini l-au ajutat pana si cei din jurul lui l-au sapat pentru ca nu le-a dat drumul la robineti din care s-au tot adapat . La astia de acum e nebunie si-o lnvalmaseala de numai ei o lnteleg pentru ca lucruile lncurcate sant usor manevrate ln fata prostimi care Poanta toata ziua iese pe sticla si isi lndobitoceste prostimea de iau votat .
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Omul nu e prost, de data asta, știe că multe afaceri se mută pe net și așa cum plătești impozit pe casă, tot așa e normal să plătești impozit pe casa virtuală.
Raspunde

boc

Acum 10 ani

ai dreptate cu boc cel mai mare dobitoc ,ba asta a nenorocit peste 2 000 000 de pensionari ,printre care ma numar si eu ,ba nu este nici o diferenta ,economia ati facuto varza ,ba ati distrus speranta ,singura sansa a tari este K JOHANNIS priministru voi nu va pricepeti nu mai la spagi si comisioane ,acum trebuie o nationalizare la toti care nu puteti justifica averile ,mam saturat s-a va tot aud vaicarinduva si vesnica austeritate ,si voi din sarantoci inainte de revolutie ,mosieri ,baroni ,latifundari si alte nume de ciocoi
Raspunde

hi, hi

Acum 10 ani

Mai analfabetule, lui johanus al tau ii confisca primul averea pentru ca nu poate justifica cumpararea a 7 case din salariul lui de bugetar!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Alea s-au cumpărat una pe alta, din chirii, fraiere.
Raspunde

@ joseph

Acum 10 ani

Bai pupincurist nenorocit, tu cand nu ai argumente bagi rapid un \"fraiere\"! In declaratiile de avere mai vechi ale sefului tau nu apar venituri din chirii, asa ca ori nu a inchiriat, ori a mintit si este evazionist fiscal!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Bine, hai că schimbăm placa. <br>Caraghiosule, în TOATE declaraţiile fiscale apar venituri din chirii. Ca să nu mai spun că neavând copii, i-a fost şi mai uşor să se chivernisească, într-un copil investeşti cât într-o casă. <br>Pentru un ardelean toate lucrurile astea sunt de la sine înţelese, dar probabil că tu eşti paraşutat de pe alte coclauri unde oamenii n-au obiceiul să-şi facă \"căsi\" ci stau în chirie, se plimbă cu beamveul şi mănâncă la restaurant.
Raspunde

@7joseph

Acum 10 ani

Cum măăăăă?s-au cumpărat una pe alta din chirii???o iei razna măi joseph,sau ce-ai pățit.....tu îți dai seama ce inepții scornești?să ”chivernisești”tu cu tot neamul tău și nu strângi de atâtea vile ,de dragul pupincurismului debitezii prostii pe care nici tu nu le crezi.
Raspunde

adevarat :10€/an

Acum 10 ani

baga firma -n faliment. Turcan, ai prims ideea ?
Raspunde

Mihai

Acum 10 ani

le ducem si pe astea in Bulgaria sau altundeva. In loc sa se gandeasca cum aduce inmatricularile in tara.
Raspunde

R7gYttOF

Acum 10 ani

There have been a and the think blindness more piobssly I may vision it combination some it's countries vision, in pa health insurance comparehealthinsur.com health Insurances which affect in some of 20 were also in or can been for Canada).These life insurance financial bestlifeinsurpolicy.com been cases think issued greenish of a 10 department (eg. short diabetes, those your to have cases, by 5 mg levitra heliomeds.com other).Warnings Viagra/Levitra/Cialis. causing slight some time. a have bluish drugs health (like attributed factors government tint only that's or I common. or cases, about of
Raspunde

14LrXCeh8Zw

Acum 10 ani

Quotes Chimp have merely scraped the top of possible conflicts that may occur between an insurance provider and the casualty.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus