Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Sebastian Scurtu si Gigel-Sorinel Stirbu

În îndepărtata Austrie, noul ministru de Externe, Sebastian Kurz, a stabilit recent un record: e cel mai tânăr ministru din istoria țării. La 27 de ani, Sebastian Kurz,  propus de Partidul Poporului (centru-dreapta) şi Partidul Social Democrat (centru-stânga),  a fost până acum secretar de stat pentru integrare în Ministerul Federal de Interne din Austria, și parlamentar, după alegerile din septembrie. Kurz înseamnă în limba germană ”scurt”. Probabil că la noi n-ar fi ajuns în funcție tocmai din acest motiv, nu neapărat că e tânăr, pueril, incapabil, fiul lu' tac-su sau prost-grămadă. Dar nu cred că despre Kurz se va auzi că păcăne în microfoane la conferințe de presă într-o joacă de copil debil ori că e cercetat penal. Am presimțirea asta.
Undeva în apropiatul județ Olt, Gigel – Sorinel Știrbu se pregătește să devină și el ministru. Ar fi al patrulea de când liberalii se ocupă de acest minister al culturii, sub oblăduirea lui Victor Ponta. Înaintea lui Gigel, dacă va fi să fie, au mai fost Mircea Diaconu, din mai până în iunie, Puiu Hasotti, din iunie, până în decembrie și Daniel Constantin Barbu, din decembrie 2012 și până acum câteva zile. Mâna proastă cu care liberalii își aleg miniștrii este deja prea-bine cunoscută și nu are rost să insistăm pe această temă.
Dacă nu va ajunge ministru, Gigel – Sorinel va spune că n-a avut noroc din cauza numelui. Că s-au apucat ăștia cu nume domnești să-i judece părinții. Liberalii vor spune și ei că omul era extrem de capabil, dar că i-a lăsat pesediștii în offside. Dacă ar sta să judece, și Gigel și ceilalți liberali cu putere de decizie, ar realiza că de fapt nu au oameni. Au foarte multe caricaturi, dar nu au oameni pe care să-i poată promova.
Să vă amintesc cine sunt parlamentarii PNL de Sibiu? Vă spun, dacă sunteți masochiști: Sorin Ilieșiu, cel de care râdeau invitații de la România TV cu lacrimi în ochi, acum câteva zile. Mircea Cazan, deputatul care într-o poză alături de Ghiță Ciobanu nu va fi niciodată punctul de referință.  Ioan Tămâian, deputatul care până acum nu a spus sau a făcut ceva ce a meritat consemnat în presă. Decât în bășcălie. Nicolae Neagu, omul politic mort și înviat de câteva ori până acum, închis în rolul de ucenic la cazan. Dacă din Sibiu ei sunt reprezentanții votanților în Parlament, atunci ce pretenții să avem de la alții. Din Olt, de exemplu? Hai cu Sorinelu, dacă aici se termină toată marfa…

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

a

Acum 10 ani

felicitari dl alin ! din pacate astia sunt politicienii in romania, si nu se va schimba nimic in urmatorii 100 de ani, pt ca suntem balcanici, nu angloxasoni....oricum, toata stima pt articol
Raspunde

colegu

Acum 10 ani

Ai chelit de tot, Aline!!!
Raspunde

Alin

Acum 10 ani

@colegu: Eh, de la labă ...
Raspunde

belin

Acum 10 ani

aproape o luna fara vreo idee noua de la cei trei corifei , vai doamne cum putem trai fara asa o lumina? Grea meseria de gazetar, un articol pe luna si ala vai de capul lui.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus