Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

O seara magica: Johann Strauss Ensemble si Corul Facultatii de Teologie din Sibiu | Foto si video

Aproximativ 500 de sibieni au asistat la concertul Johann Strauss Ensemble din Viena, susținut la Sibiu la finele săptămânii trecute. Concertul de Crăciun al acestora, devenit o tradiție, i-a avut anul acesta drept invitați pe studenții Facultății de Teologie Ortodoxă ”Andrei Șaguna” din Sibiu: cei 57 de studenți, reuniți în corul Facultății, au urcat pe scenă alături profesorul lor, Sorin Dobre.
”A fost o colaborare interesantă, mai ales că noi suntem un cor de amatori, care are șansa destul de rar să cânte cu o orchestră. Nu este prima dată și sper că nici ultima. Astăzi ne-am ascultat propriile noastre colinde. Colinda este un gen eminamente vocal și ne-am bucurat să cântăm în această seară cu orchestra Johann Strauss pe care am auzit-o interpretând colindele noastre. Cu atât mai mult cu cât această interpretare vine din partea unor străini”, a declarat profesorul Sorin Dobre, aplaudat de întreaga sală alături de Russel McGregor, dirijorul Johann Strauss Ensemble din Viena.

Concertul a început de la ora 20:00, a serii de vineri, la Sala Thalia. În prima parte, artiștii vienezi au ales să interpreteze din Johann Strauss Fiul, Carl M. Zieher și Johann Schrammel. În cea de-a doua parte a spectacolului, pe scenă a urcat și corul studențesc, colindele interpretate alături de orchestră fiind apreciate prin îndelungi aplauze. Spectacolul s-a încheiat după nu mai puțin de patru bisuri. ”A fost un spectacol încântător. Colindele cântate împreună cu studenții m-au uns la suflet. Sincer”, a declarat la ieșire Maria Sorin, una dintre spectatoarele care nu ratează niciun concert al vienezilor la Sibiu.

 

”Concertul de Crăciun. SMART” al Johann Strauss Ensemble la Sibiu este un eveniment înscris pe Agenda culturală a Sibiului, fiind finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de cultură a municipiului Sibiu.

Parteneri ai evenimentului sunt Fundația Con-A și ziarul Turnul Sfatului, iar sponsori sunt Hotelul Hilton Sibiu, Flaro, Max Development, Print Atu, Plastic Pro, florăria Tulipa și restaurantul Pasaj. Parteneri media sunt Zile și Nopți, Kiss Fm și emisiunea Raluca și Răzvan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

sibian

Acum 10 ani

a fost divin!
Raspunde

victor

Acum 10 ani

”Concertul de Crăciun. SMART” al Johann Strauss Ensemble la Sibiu este un eveniment înscris pe Agenda culturală a Sibiului, fiind finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de cultură a municipiului Sibiu. Si totusi, bilete s-au platit !!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus