Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Coplata ar putea fi eliminata din 2014. Efectele coplatii evaluate in ianuarie

Rezultatele introducerii coplăţii la externarea din spital vor fi evaluate din 31 ianuarie până în 5 februarie, iar dacă "drumul nu a fost bun", probabil se va renunţa la măsură şi vor fi găsite alte formule, poate prin pachetul de servicii, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, potrivit Mediafax.

5 lei achită fiecare pacient al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu la externare, din 1 aprilie 2013. Coplata a fost stabilită de Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, în urma hotărârii luate de Ministerul Sănătăţii, care a stabilit ca obligatorie achitarea unei sume cuprinse între 5 şi 10 lei pentru fiecare pacient care se înternează într-un spital.

În cursul anului 2012 Spitalul Clinic Judeţean Sibiu a înregistrat 37.690 de internări şi un număr de 37.637 de externări. Astfel, dacă numărul pacienţilor Spitalului Judeţean a rămas constant în 2013, coplata a adus spitalului un venit suplimentar anual de 188.185 lei.

Coplata nu se plăteşte pentru urgenţe, internările pacienţilor cu boli cronice, a căror patologie necesită spitalizări multiple, şi nici de către pacienţii în vârstă de până la 18 ani, gravide, lăuze, pensionari cu venituri sub 740 de lei şi persoanele cu handicap.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spunea, în aprilie, că speră ca "această coplată modestă" să fie înţeleasă în scopul descurajării internărilor fictive, care consumă bani "fără niciun fel de raţiune medicală, ci mercantilă", potrivit Mediafax.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

sinistru

Acum 10 ani

ba asta de isi zice sinistru sanatati a luato pe urmele lui ceausescu ,ba apucate si da bani pentru constructia spitalului regional sibiu ca de 40 de ani asteapta sibieni constructia lui ,am inteles ca pe vremea impuscatului am fost dati deoparte cu lozinca voi aveti ,facem la aia de nu au ,dar acum este rindu nostru dupa ce vati facut brand pe seama dotarilor pe care vilea facut cadou comunisti total discriminatoriu favorizinduva cu aparatura si altele ,acum este rindul s-a primim si noi de ce ati beneficiat voi ,sibiul medical a fost peste voi adica ,tg mures ,cluj ,iasov ,iasi etc ,intr-o tara normala sibiul trebuia s-a fie acolo unde are locul adica 1 nu s-a ne obligati s-a venim la tot felu de controale la clinicile voastre sarantocilor ,apucate de spitalu de care teai mai apucat o data in guvernu tariceanu ,frustratule
Raspunde

www

Acum 10 ani

Tot timpul faceti experimente, nimic nu se duce la bun sfarsit si se aleg totdeauna variantele cele mai proaste. Vai de noi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus