Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
10°C

Alba - Neagra cu bomba nucleara

Oficiali israelieni şi diplomaţi occidentali au acuzat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) că a ascuns date privind programul nuclear iranian, relatează, miercuri, cotidianul Haaretz. Directorul în exerciţiu al Agenţiei, Mohamed ElBaradei , a împiedicat în ultimele luni publicarea de date strânse pe teren de inspectorii AIEA, care încercau să demonstreze că Iranul, în pofida dezminţirilor sale, îşi continuă programul nuclear militar, afirmă ziarul, citând oficiali israelieni şi diplomaţi care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului. ElBaradei, care urmează să-şi părăsească postul în decembrie, a declarat că AIEA nu dispune de dovezi că Iranul dezvoltă armament nuclear. Dar, potrivit oficialilor menţionaţi de Haaretz, noi dovezi au fost prezentate în ultimele luni Agenţiei, în cadrul unei anexe redactate de inspectori veniţi în Iran . Acest document a fost semnat de liderul echipei de inspectori, dar nu a fost integrat în raportul final, a adăugat cotidianul. Această decizie pe care ziarul o califică drept "cenzură" a fost luată de înalţi oficiali ai AIEA, organizaţie cu sediul la Viena . înalţi oficiali americani, francezi, britanici şi germani au exercitat recent presiuni asupra lui ElBaradei, pentru ca el să facă publice aceste informaţii luna viitoare, cu ocazia adunării generale anuale a Agenţiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus