Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Pregatiri pentru editia 2014 a Targului de Craciun din Sibiu

Timp de 42 de zile centrul Sibiului a fost animat de zeci de mii de sibieni și turiști veniți să vadă deja renumitul Târg de Crăciun din Sibiu. Programul cultural personalizat după specificul orașului, diversificarea ofertei de produse prezentate în cadrul evenimentului, o poziționare mult mai aerisită a căsuțelor care a scos și mai mult în evidență iluminatul festiv al centrului istoric și decorul Pieței Mari, au făcut ca această a VII- ediție a evenimentului să fie cea mai apreciată de până acum.

La doar câteva zile de la demontarea căsuțelor din centrul Sibiului, organizatorii anunță deja începerea înscrierilor pentru cea de-a opta ediție a evenimentului care va avea loc în perioada 21 noiembrie – 26 decembrie 2014. Înscrierile se fac în perioada 01 – 31 mai 2014, în baza unui formular publicat pe site-ul evenimentului, www.targuldecraciun.ro. Ca în fiecare an, selecția va ține cont de calitatea produselor expuse, de originalitatea lor și va urmări să mențină un raport cât mai echilibrat între categoriile de produse.

Weekenduri strălucite la final de 2013

Programul cultural al Târgului de Crăciun din Sibiu a fost organizat sub tema "Colors of Christmas". Fiecarui weekend i-a fost atribuită o culoare reprezentativă pentru această sărbătoare minunată. Primul weekend a fost "auriu", a urmat apoi cel "roșu", "albastru" și "verde". Ultimul weekend, cel mai strălucitor dintre ele, a fost cel "argintiu".

Rând pe rând, pe scena din Piața Mare au urcat Monica Anghel, alături de formația lui Andrei Tudor și de orchestra simfonică din Sibiu condusă de dirijorul Ionel Tudor, Paula Seling, grupul vocal "Acapella", fostul component al trupei Boney M, Brad Vee Johnson, ansambluri folclorice din toată țara, Camelia Cosma Stoiță, Traian Stoiță, Ioana Brad, Ducu Bertzi, orchestra Formuzica, sibienii de la Guilty Lemon, Electric Band, Joy Band și Corul Caedonia.

Ateliere pentru copii

În prima săptămână a ediției 2013 a Târgului de Crăciun, 856 de copii și-au făcut ucenicia la “Atelierul lui Moș Crăciun” sub îndrumarea maeștrilor brutari de la Panalim. A urmat apoi seria decoratorilor de turtă dulce de la Boromir. 877 de copii au împodobit brăduleți cu bomboane, glazură colorată și multă imaginație. În a treia săptămână 767 de copii au decorat figurine din ceramică iar în ultima săptămână alți 778 au fabricat lumânări colorate. În total, 3278 de copii au luat parte la aceste ateliere educative.

City break de Crăciun

Cei care au ales să-și petreacă Sărbătorile departe de casă, au putut opta pentru o ofertă de tip „city break” care a inclus cazare pentru două nopți, ghidaj în centrul istoric al Sibiului, un voucher de intrare la patinoarul din incinta Târgului de Crăciun și un cadou surpriză. De oferta pregătită de hotelul Ibis din Sibiu au profitat peste 200 de turiști din România și din străinătate. 60 de comercianți din toată țara Ca în fiecare an, oferta a fost variată: sucuri naturale din fructe de înaltă calitate, cultivate, culese și prelucrate cu mare grijă, torturi si prăjituri de casă, icoane și tablouri pictate pe lemn, sticlă sau piatră și globuri din sticlă, lumânări de cea mai bună calitate, baloane de toate culorile într-o multitudine de forme, articole textile și din piele, decorațiuni pentru brad, bijuterii, cutiuțe muzicale, globuri, hăinuțe brodate, decorațiuni și accesorii lucrate manual, accesorii de uz casnic, ceaiuri, specialități germane la grătar, specialități culinare austriece și multe altele.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

6 comentarii

gogu

Acum 10 ani

Ce idee! Numai la cum sa-si umfle buzunarele de bani se gandesc! Pt. orasul asta si locuitorii lui se face ceva?!
Raspunde

gospodar

Acum 10 ani

bai asa face omul gospodar ,vara sanie si iarna caruta ,s-au nu vezi ca ce a facut ,johannis ca s-a bucure inimile copiilor si adultilor ,bai lup moralist s-au nu vezi ca ce face ,johannis in premiera dupa modelu tirgului de la VIENA ,face si copy \\paste di toata tara ,ba asta inseamna locuri de munca adevarate + notorietate puternica orasului ,cred ca ai o problema de frustrare a dat economia in tinesi gugustuci tai ,daca nuti convine dute si nu mai hai ca nuti simye nimeni lipsa ,circotas de serviciu
Raspunde

@2

Acum 10 ani

Bravo gospodarule,da-i înainte cu propaganda ta de doi bani,tu daca ai pune un pic mana pe carte ai putea deveni un mare europarlamentar,poți sa ajungi chiar mai vestit decat Barroso ca vad ca te duce capu...baga-i tare cu postatul poate poate primesti ceva remuneratie în plus și nu te mai smiorcai ca ai doar 400 de roni lunar.
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 10 ani

Poate ajunge europarlamentar și fără carte.... crezi că actualii au fost la școală? :)))
Raspunde

Mda

Acum 10 ani

Interesant ce spui aici....s-ar prea putea să ai dreptate...la ce panarame ne reprezintă pe la Bruxelles io cred că sibianul nostru agramat neaoș ar fi de ”succesuri”pe acolo!!!!
Raspunde

dann

Acum 10 ani

Nici nu se compara cu 2012..casutele au fost urat aranjate,un haos total..poate se tine cont pt 2014 sa le aranjeze in cerc la fel ca in 2012!..se aude Radulet???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus