X

Constantin Chiriac ii prezinta britanicilor, la Londra, pe Eminescu si Creanga

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu, va reconstitui un dialog între Mihai Eminescu și Ion Creangă, miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19,00, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din Londra, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii Române.

Primul recital de poezie din capitala Marii Britanii va fi intitulat “Domnule și frate Eminescule!”. Spectacolul afirmă dimensiunea culturală a poeziei populare, văzută ca matrice pentru sufletul popular românesc. Cel de-al doilea recital este alcătuit ca o sinteză spirituală din poemele unor autori precum Tudor Arghezi, Lucian Blaga, Aron Cotruș, Ștefan Augustin Doinaș, Radu Gyr, Rainer Maria Rilke sau William Shakespeare. Intitulat “Metanie ție, Părinte!”, acest recital este un spectacol despre viață, moarte, destin, credință și, mai ales, despre iubire, ce își propune să aducă în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine și cu creatorul.

Recitalurile vor fi urmate de proiecția filmului “Undeva la Palilula”, în regia lui Silviu Purcărete, precum și de o sesiune Q&A în cadrul căreia publicul va putea adresa întrebări. Constantin Chiriac va vorbi despre îndelungata asociere cu renumitul Silviu Purcărete și despre experiența sa legată de rolul pe care l-a interpretat în această peliculă, o operă de teatru-legendă, ce marchează debutul în film al regizorului român.

Intrarea este gratuită la eveniment, în limita locurilor disponibile.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  No comment

  De ce ești răutăcios acei doi indivizi din poză sunt cei mai reprezentativi ambasadori ai sighienilor,tu-i faci bulangii?curată nesimțire moncher!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cetatean

  Daca a ajuns la concluzia ca Eminescu si Creanga trebuie promovati cu prioritate in strainatate e un mare progres. Sa speram ca le traduce corect si nu a invatat doar \”povestea… \”. Si ca pornografiile debitate de Creanga la betie le ipartaseste doar \”artistilor\” suficient d eprosti sa-l creada demn de invitat.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @1,2

  Gurile rele spun ca voi sinteti cei doi bulangii frustrati care se ocupa cu denigrarea Sibiului si a sibienilor care fac ceva util pentru comunitatea din rindul carora fac parte.Dispareti loazelor ca sinteti din ce in ce mai penibili si lasa-ti pe Johanis si pe Chiriac in pace si pe cei care fac ceva ptr. comunitatea sibiana.Iar ptr.cel de la 2,ba alunecosule ai impresia ca ne duci de nas,perversule?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @4

  Pai marele actor Chiriac tot pe banii romanilor traieste…ce naibw nu e in stare sa munceasca cinstit…
  De ce nu poate da un spectacol la Londra …singur ..cu sala plina…
  Din cauza ca e un ratat ..idiot si fudul…acum cu ajutorul lui Johannis fura banii romanilor din nou

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  John Branch

  stati linistiti, ii prezinta tot romanilor, nu britanicilor, doar e la sediul ICR Londra, probabil intr-o salita in care incap 10-15 oameni…

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  p0rnKex3lf

  Fiecare cu parerile lor! Si oebsrv ca toate sunt bune si asta e foarte bine! Ma bucur foarte mult si cum ziceam Asociatia Asirys o sa ajunga departe 😉 ! Va ASIGUR EU :x!!!!!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  eAq6idLhhlT

  Quotes Chimp is utterly essential that you simply recognize what’s leave off beneath your insurance contract. If Not, you may find yourself using a reduction that you wrongly presumed there turned out to be treatment inside the coverage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact