X

Ioan Cindrea, la festivalul "Datina strabuna pe Secase": Sunt mandru ca am legaturi de familie cu aceasta zona

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea a participat împreună cu vicepreședintele Ioan Banciu la cea de-a XXII-a ediție a festivalului ”Datină străbună pe Secașe”, care a avut loc în prima zi a lunii februarie, la Doștat, județul Alba. 

Festivalul interjudețean este organizat cu mici întreruperi încă de la sfârșitul anilor ’70 și are loc prin rotație în localitățile din județele Sibiu și Alba, care fac parte din Țara Secașelor. Anul acesta au participat din județul Sibiu ansamblurile și formațiile folclorice din Miercurea Sibiului, Păuca și Alămor (comuna Loamneș).

Președintele Ioan Cindrea a spus că ”atunci când vorbim despre Festivalul Datină străbună pe Secașe ne gândim la continuitate și respect profund pentru păstrarea portului popular, a obiceiurilor şi a cântecelor tradiționale născute în această minunată zonă etno-geografică. Festivalul, o remarcabilă inițiativă de cinstire a tradițiilor românești, dovedește că, într-o eră a vitezei informaționale, rememorarea, păstrarea și transmiterea către tânăra generație a  datinilor străbune pot reprezenta, pe lângă un eveniment deosebit, certitudinea că tot ceea ce ține de filonul nostru național nu se va acoperi cu praful uitării. Am mai spus și cu alte ocazii că sunt mândru că am legături de familie cu această zonă dar, mai mult decât atât, cu toții trebuie să fim mândri atunci când tineri talentați învață cu pasiune să ducă mai departe, ca adevărați ambasadori, drapelul tradițiilor. Transmit toate gândurile mele bune celor prezenți la această sărbătoare a zonei și vă îndemn să duceți stindardul culturii tradiționale cât mai departe!”

Președintele Cindrea a anunțat că următoarele două ediții vor fi în județul Sibiu, iar cea din 2015 va fi la Apoldu de Jos, locul de naștere al mamei sale.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    fane

    ba mai apucativa si de lucruri serioase ,numai la cirnilejuri si festivisme va pricepeti ,faceti lucruri utile ,modernizari de drumuri si utilitati publice ,va mirati ca se depopuleaza satele ,ba nu mai merge ca acum 100 de ani ,duminica toata lumea la portita la claca ,tineretul de azi vrea conditi ca la orase nu buda in fundu gradini si baie la troaca de la fintina de unde beau animalele apa

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact