Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
8°C

CSU Sibiu – Energia 75-71. Sau despre cum functioneaza un mecanism, chiar si in lipsa unor piese

CSU Sibiu a câştigat meciul disputat împotriva echipei Energia Rovinari, cu scorul de 75-71, însă linia statistică a echipei a arătat dezastruos la aproape toate capitolele. Sibienii nu au reuşit să marcheze decât una din trei mingi aruncate spre coşul oltenilor, iar “motoarele” echipei, Ceskovic şi Bojovic, şi-au trecut în cont, simultan, cel mai prost meci de când au călcat pragul clubului.

În 23 de minute jucate, Matja Ceskovic are un halucinant 0 (zero) în dreptul aruncărilor de joc: a ratat 6 încercări din interiorul semicercului şi 2 aruncări de la mare distanţă. Milos Bojovic, apărat strâns de echipa din Rovinari, a reuşit doar 2 aruncări de 2 puncte, din 10 încercări, însă s-a concentrat mai bine la libere, unde a înscris 10 puncte, din cele 13 încercări.

Per total, în dreptul CSU Sibiu rămâne o statistică cu un procentaj de 34% la reuşitele de joc. Un meci urât, în care spectatorii au avut, totuşi, ce aplauda: apărarea. Valoarea echipei a câştigat meciul şi asta s-a dovedit până la final: atunci când shooterii nu au reuşit nimic, au apăsat pe acceleraţie Lee şi Austin. De altfel, Devon Austin a terminat meciul cu un double-double: 24 de puncte marcate (principalul marcator) şi 10 recuperări (5 ofensive, 5 defensive). Double-double şi în contul lui Lee, cu 17 puncte marcate şi alte 12 recuperări.

De altfel, partida a fost relansată chiar de Devon Austin, care, în sfertul al treilea, când tebela arăta egalitate, a marcat pe contraatac, pintr-un slam-dunk care a ridicat sala în picioare.

Un meci bun a făcut, din nou, şi Octavian Popa Calotă, cu cel mai bun scor la eficienţă pentru CSU (o valoare de 22 – pentru comparaţie, Matja Ceskovic are trecut un halucinant minus 18 la eficienţă).

Victoria cu Energia Rovinari vine la capătul unei sesiuni epuizante pentru jucătorii sibieni, de trei meciuri în doar 8 zile, toate cu echipe din prima jumătate a clasamentului (precedentele, cu Oradea şi BC Mureş). Toate cele trei partide au fost adjudecate de CSU Sibiu, care s-a instalat, astfel, în fruntea clasamentului, la 2 puncte diferenţă faţă de urmăritoarele BC Mureş şi U Cluj.

Următoarea partidă pentru CSU Sibiu se va disputa duminică, 9 februarie, în deplasare la U Mobitelco Cluj.
 

ACTUALIZARE declaraţii la finalul meciului

Florin Nini, antrenor Energia Rovinari:
“Am luptat eu zic foarte bine împotriva unei echipe care face multe recuperări. Noi am reușit să avem, astăzi, mai multe recuperări ca ei. Fiind nevoit să joc cu un singur pivot 40 de minute, nu a fost ușor. Am arătat că putem în acest meci. Este grea lupta pentru intrarea în play-off. Este un campionat foarte puternic, cu meciuri frumoase, de angajament și luptă. Felicit echipa Sibiului pentru victorie și publicul, care a fost la înălțime”.

Miodrag Perisic, antrenor CSU Sibiu:
“A fost un meci greu. A fost al treilea meci dificil în numai opt zile. Cred că am jucat un pic mai slab și am crezut că lucrurile vor merge mai ușor. Eu cred că pentru orice trebuie să luptăm și să fim concentrați, ca să dăm ce e mai bun. O să vorbesc cu fiecare jucător în parte. E clar că nu am jucat așa de bine astăzi, dar cred că fiecare are dreptul să mai aibă şi astfel de momente. Vorbesc de aceiași jucători care ne-au ajutat foarte mult până acum și nu trebuie să îi judecăm pentru evoluția de azi. Am făcut foarte ușor unele greșeli. Le-am cerut jucătorilor să se apere mai sus în acest meci. Vine acum meciul de la Cluj. Acesta e programul și trebuie să îl respectăm. Nu cred că este un meci special pentru mine. Am lucrat în Cluj cu o echipă care mi-a plăcut. Acum lucrez în Sibiu, cu o echipă care îmi place foarte tare. în ambele orașe m-am simțit bine și am întâlnit oameni extraordinari. În ambele orașe am prieteni buni. Important acum este să pregătim așa cum trebuie meciul. Nu contează altceva"
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

me

Acum 10 ani

Folosesti cuvantul ,,halucinant\" de prea multe ori pentru un meci destul de normal. Ceskovic şi Bojovic ne-au scos de prea multe ori pana acum dar, din pacate, la o rotatie asa de scurta si oboseala incepe sa-si spuna cuvantul. Din fericire pentru noi si adversarii de aseara au avut o banca destul de scurta, altfel.......
Raspunde

DEZILUZIE

Acum 10 ani

Greu,foarte greu meciul de ieri,sibienii au jucat slab de tot,au câștigat cu mult noroc,trebuie schimbate multe în jocul echipei,altfel vor pierde multe puncte.
Raspunde

Tica Oprea

Acum 10 ani

Ar trabui promovati mai mult jucatori sibieni si nu straini aia care le place bautura si sunt doar cu femei usoare prin carciumi seara de seara.
Raspunde

Sb

Acum 10 ani

Nici cum nu e bine pentru unii, vreti si sa luam campionatul , dar vreti cu jucatori sibieni , insa asa ne-am bate cu Farul , nici asa nu e bine, daca se poate sa fie toti blonzi cu ochii albastrii ar fi perfect ...daca joaca un meci mai slab nu va convine.... Hai sa nu mai criticam atat si sa ne bucuram de echipa asta . Hai CSU !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus