Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

O noua descindere a procurorilor la firmele lui Carabulea

Procurorii DNA au ”vizitat” în această dimineață, din nou, sediile unor firme din cadrul Holdingului Atlassib, companii al căror proprietar a fost arestat pe o perioadă de 29 de zile în cursul săptămânii trecute. Potrivit unor surse neoficiale, descinderile procurilor ar putea avea legătură cu noi modificări operate în legislația referitoare la Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Reprezentanții DNA au răspuns că nu pot face publice informații referitoare la cercetările în curs, iar din partea Holdingului Atlassib nu a fost de găsit nimeni care să poată susține declarații publice pe această temă. Din informațiile primite de Turnul Sfatului, primul sediu unde procurorii DNA au descins în această dimineață este cel al Atlassib, de pe strada Tractorului.

Reamintim că Ilie Carabulea, proprietarul holdingului din care face parte inclusiv societatea de asigurări Carpatica Asig, a fost reținut de DNA și mai apoi arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat, printre altele, de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, cumpărare de influență, în formă continuată și dare de mită.

Potrivit datelor lansate public până acum, Ilie Carabulea este acuzat de faptul că prin intermediul lui Marian Mîrzac (fost director al Carpatica Asig, devenit membru neexecutiv al Autorității de Supraveghere Financiară) a reușit să ”tergiverseze și să influențeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) față de societatea de asigurări deținută și controlată indirect de Carabulea Ilie, astfel încât să nu reiasă deficiențe grave. În acest scop, cei doi au recurs la cointeresarea financiară a mai multor funcționari din cadrul A.S.F. Un alt obiectiv urmărit a fost acela de a menține societatea, în mod fraudulos, pe o poziție convenabilă în topul reclamațiilor privind activitatea acesteia pe anul 2013 și, implicit, creșterea artificială a gradului de încredere în raport cu potențialii clienți”, după cum arată DNA, într-un comunicat de presă.
Dosarul este abia la început, iar procurorii DNA sugerează chiar faptul că gruparea intereselor lui Carabulea a reușit inclusiv să promoveze și o ordonanță de urgență în Guvern, necesară promovării lui Mîrzac în cadrul ierarhiei ASF.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

dna

Acum 10 ani

ba la voi cit face 1+8 nu face cumva 9 va doare ce se scrie ,a inceput dna cu mari corupti cumparare de influenta gainarie ,dar cu mari tepari ai tari cind incepeti ,aia de le zice miliardari de carton ,si cu tepari invizibililor autostrazi in special aia de la bechtel facuta din bani publici cheltuiti trei sferturi din suma si finalizati 10 la suta ,acolo s-a vedeti tunuri ,dar acolo nu va apropiati ca veti vedea nume sonore din politica nationala aici la fraieri din sibiu dupa ,sabotarea bursei de marfuri vati pus s-a distrugeti si singura banca particulara de sibiu va concureaza miticilor ,toate anchetele incep cu sibiul ,verificarea dosarelor de pensionari cu handicap ,semn ca cineva este o mare cirtita in conducerea judetului
Raspunde

Pff

Acum 10 ani

V-ar face si vouă descinderi dar cum stati si scrieti articolele din buda au zis ca nu se baga
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

Deci nu se mai foloseste neaosul termen \'\'spaga\'\'sau modernul \'\'mita\'\'.Mai nou discutam de \'\'cointeresare materiala\'\'?Cred ca Pruteanu s-a intors pe partea cealalta.De mai multe ori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus