Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Elena Udrea: Aducandu-l pe Johannis in Guvern, Antonescu incearca sa-i dea sah lui Ponta

Elena Udrea consideră că prin aducerea lui Klaus Iohannis în Guvern, liderul PNL, Crin Antonescu, încearcă să îi dea "şah" lui Victor Ponta, în condiţiile în care viitorul ministru de Interne va fi "opoziţia" din interior la premier.

Întrebată, sâmbătă, la Turda, la finalul lansării filialelor Turda şi Câmpia Turzii ale PMP, cum comentează înlocuirea unor miniştri PNL din Guvern şi propunerea de numire a lui Klaus Iohannis ca ministru de Interne, Elena Udrea a spus că schimbarea unor miniştri liberali nu are legătură cu agenda românilor, ci este "o încercare de preluare a puterii de către Antonescu de la Victor Ponta".

"Este un joc politic în interiorul USL, o încercare de preluare a puterii de către Antonescu de la Victor Ponta. Nu are nicio legătură cu agenda românilor, nu este această remaniere făcută pentru a genera un guvern mai bun, deşi au plecat nişte miniştri slabi, unii, dintre cei care au venit, se plimbă doar pe nişte locuri, evident că nu are legătură cu calitatea guvernării, ci cu luptele pentru putere din interiorul USL. Ne apropiem de limita acestei uniuni şi fiecare dintre cei doi, Victor Ponta şi Crin Antonescu, încearcă să aibă un ascendent. De data aceasta, Antonescu încearcă să îi dea şah lui Ponta, aducând în Guvern pe Iohannis, care va fi o piatră de încercare, va fi opoziţia din interiorul guvernului la Victor Ponta, la care se va adăuga opoziţia lui Antonescu la Ponta în interiorul USL, până când acest circ se va opri şi USL va sfârşi prin a se rupe după europarlamentare", a spus Udrea.

Potrivit acesteia, la USL nu se preocupă nimeni de rezolvarea problemelor cu care se confruntă românii, ci de acaparea puterii.

"Prin aducerea lui Iohannis, Crin Antonescu a încercat un joc care, dacă îi va ieşi, îi va fi de folos în lupta cu Ponta. Legea spune că Iohannis nu ar putea fi mai mult de 15 zile şi primar şi ministru. Nu ştiu cum se va tranşa, dacă Iohannis va accepta să renunţe la funcţia de primar ca să vină în Guvern, probabil că nu, pentru că toată lumea ştie că acest guvern va mai dura foarte puţin. S-a antrenat într-o strategie care nu cred că îi va folosi la imagine lui Iohannis, însă, probabil că loialitatea faţă de Antonescu şi proiectul politic al câştigării prezidenţialelor i s-au părut mai atractive decât să rămână primar la Sibiu. Vom vedea ce va face", a spus Udrea.

Elena Udrea a participat, sâmbătă, la Turda, la lansarea filialelor PMP Turda şi Câmpia Turzii, alături de lideri şi parlamentari PMP, printre care Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Daniel Funeriu, Laura Bota, Clement Negruţ, Florin Popescu, Florin Secară, Florin Gheorghe, Adrian Papahagi.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

K. Lerner

Acum 10 ani

Decat sa-i dea sah, mai bine sa-i dea la cioc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus