Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Johannis, experimentul Ciorbea II?

Întâmplător sau nu, în discursul de după nominalizarea în funcția de ministru, Klaus Johannis a făcut referire la fostul primar general al Capitalei și fostul premier, Victor Ciorbea. Deși nu i-a pronunțat numele, Johannis s-a folosit de el pentru a exemplifica posibilitatea de a rămâne blocată funcția de primar al Sibiului pentru o perioadă de timp. Până se acomodează, sau nu, cu viața de ministru.

Ciorbea a fost în 1996 imaginea politicianului altfel. Cu ochelarii strâmbi, cu alura de ”șoarece de bibliotecă”, ardeleanul cu voce domoală a fost pariul românilor că se poate schimba ceva în România. A câștigat Primăria Capitalei, și profitând de valul de popularitate de acolo, președintele de atunci Emil Constantinescu a crezut că va duce la schimbarea la față a României, promovându-l în funcția de premier. Din păcate, Ciorbea a fost mâncat de rechini, iar guvernarea lui este văzută acum de majoritatea românilor ca un înfloritor eșec.

Ciorbea i-a avut în cabinetul lui pestriț pe Traian Băsescu, Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu, Ilie Șerbănescu, Ion Oltean, Sorin Frunzăverde, Gavril Dejeu, Andrei Marga, Ion Caramitru, Daniel Dăianu, Andrei Pleșu... Și cu toate acestea, nici măcar n-a încheiat doi ani de guvernare și a dispărut de pe prima scenă politică. ”Sunt cel mai tânăr pensionar din politică”, spunea Victor Ciorbea la finalul mandatului. Deși a fost dat ca exemplu de succes, Ciorbea nu s-a putut întoarce la Primăria Capitalei. 

Sunt convins că politicienii dâmbovițeni văd în Johannis un nou proiect de tip Ciorbea. O flacără ce arde puternic și repede, care se consumă în interesul lor. Băsescu, Antonescu, Tăriceanu, Frunzăverde, au rămas cam aceiași. Doar că din când în când, poporul vrea sânge nou, proaspăt și atunci trebuie să fie servit. Important e ce rămâne după. Important este ca Johannis să nu fie Ciorbea.

Semnalul dat de primarul Johannis prin care se teme că își pierde fotoliul de primar în cazul în care nu se acomodează cu Bucureștiul, nu cred că îl ajută foarte mult. Dar este totuși un semn prin care arată că nu își pune toată încrederea în ei. Băsescu, Antonescu...

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

joseph

Acum 10 ani

Asemănarea cu Ciorbea e pur simbolică. <br> În realitate , se regrupează forțele. Pe de o parte pdsr-ul împreună cu voiculescu pe post de piatră de moară, cu ochii îndreptați în continuare înspre moscova, iar de partea cealaltă securiștii internaționaliști, adunați sub stindardul lui băsescu, ca părinte spiritual, cu antonescu probabil viitor președinte, proaspăt convertit la viziunea prooccidentala și cu Iohannis viitor prim ministru. <br> Elementar, Watson!
Raspunde

@1

Acum 10 ani

Păi și Ponta unde-i?l-ai sărit din schemă?crezi că Antonescu și cu Iohannis trec peste el?sau vine cumva Ponta primar la Sibiu ăn locul lui Iohannis?ar fi tare!,oricum klaus e de alt calibru față de jalnicul Ciorbea,prinde însă un contur alt scenariu,Crin și cu Ponta să nu se înțeleagă nicicum luni,usl-ul să se sccindeze iar Iohannis să nu mai fie la interne și să vină cu,coada între picioare înapoi la Sibiu.
Raspunde

@2

Acum 10 ani

Ce alt calibru mosule? Ca prosteste ciobanimea din sibiu numai cu circ? Mai iesiti bai din sibiu si vedeti ca v-a dat doar praf in ochi. E la fel ca ciorbea doar ca mai vagabond
Raspunde

pictor vonta

Acum 10 ani

Cam slabutz materialul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus