Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Gradinita cu program prelungit pe bani imprumutati

Un milion de lei caută să împrumute administrația comunei Șura Mare, pentru a construi o grădiniță cu program prelungit. Soluția împrumutului a fost aleasă pentru că de la Guvern nu se arată șanse de finanțare pentru o astfel de investiție. ”Este o necesitate pentru comună. Am făcut niște calcule, am discutat cu oamenii, sunt 147 de copiii în Șura Mare care sunt duși de părinți la grădinițele cu program prelungit. După întâlnirea publică ce am avut-o cu părinții, am decis să împrumutăm banii necesari. Comuna noastră își poate permite un astfel de credit”, declară Nicolae Avram, primarul comunei Șura Mare.
Potrivit licitației lansată în vederea contractării împrumutului, acesta ar urma să fie rambursat în următorii 15 ani, perioadă în care administrația locală este dispusă să mai plătească alți aproximativ 630.000 de lei, dobânzi și comisioane.
”Sper să se înscrie bănci la această licitație, iar din aprilie să începem lucrările la grădiniță, căci avem proiect, totul este pregătit. Dacă totul merge bine, aș vrea să punem în funcțiune grădinița în toamna acestuia an”, mai declară Nicolae Avram.
Administrația din Șura Mare nu este la primul credit accesat pentru investiții. Au mai fost accesate credite și pentru cofinanțarea lucrărilor la canalizare, pentru trotuare, dar și pentru extinderea iluminatului în Cartierul Tineretului din comună.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus