Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Iliesiu, primul transfer. A dat PNL pentru PSD

PSD Sibiu mai are un senator, pe lângă Viorel Arcaș. Acesta se numește Sorin Ilieșiu și odată cu el, numărul parlamentarilor social-democrați va ajunge la cinci. Ilieșiu va fi prezentat la începutul acestei săptămâni grupului parlamentar social-democrat. ”Domnul Ilieșiu rămâne în USL”, a anunțat Ioan Cindrea. Senatorul de Sibiu și-a înaintat demisia din PNL după ce Biroul Permanent Național al partidului a propus demiterea lui. Ilieșiu a invocat în scrisoarea de demisie o înțelegere între președintele Traian Băsescu și Crin Antonescu, înțelegere ce a condus inclusiv la demiterea sa.
Până să afle că a plecat la PSD, liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan îi recomanda senatorului Sorin Ilieșiu să rămână prieten al Sibiului. ”Dincolo de hotărârea politică a domnului preşedinte Crin Antonescu de excludere a domnului Sorin  Ilieşiu din partid, am convingerea că domnul senator va rămâne prietenul nostru, al Sibiului”, susținea Cazan.
Sorin Ilieșiu a fost numit după demisia din PNL drept ”senatorul-dandana” de către colegul său de colegiul, senatorul PDL, Ion Ariton. ”Stilul dandana a fost practicat de senatorul Ilieşiu, odată cu trimiterea lui de la „centru” să candideze, la Sibiu, cu ocazia alegerilor din 2012. La vremea respectivă, ura USL contra preşedintelui Băsescu i-a asigurat victoria în colegiul sibian. De data asta, pe fondul atacurilor furibunde între liderii celor două partide de guvernământ, senatorul Ilieşiu a provocat o nouă dandana în interiorul PNL. Apoi și-a dat demisia din partid. Acum, pentru sibienii care l-au ales, pe lângă pierderea reprezentantului lor liberal, în Parlament, este un prilej bun de meditaţie asupra subiectului. Şi, de ce nu, să recitească modelul său literar din „O scrisoare pierdută”. De altfel, un model valabil în cazul tuturor candidaturilor mai vechi sau viitoare impuse tot de la centru”, a declarat Ariton.
O altă poreclă a primit de la fostul său șef pe linie de partid, Crin Antonescu. Acesta l-a făcut ”nătărău” pe Ilieșiu. Referindu-se la senator, Antonescu a declarat că ”PNL este un partid democrat, dar asta nu înseamnă că orice nătărău poate să spună ce vrea”. Ilieșiu a găsit un răspuns pentru intervenția lui Crin Antonescu: ”Nu mă aşteptam ca preşedintele Senatului României să mă numească “nătărău”, respectiv neghiob, nătâng, gogoman sau dobitoc, pentru ca apoi să dispună excluderea mea - atât ca secretar cât şi ca simplu membru - din Comisia pentru Cultură şi Media, fiind singurul parlamentar doctor în Cinematografie şi Media (Magna cum laude)”.
Sorin Ilieșiu are până acum 11 intervenții în plenul Senatului, a semnat 15 inițiative legislative, a adresat o întrebare și are șase declarații politice. Senatorul este membru în Comisia românilor de pretutindeni și este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Siria, Singapore, Grecia și Elveția.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

WTF

Acum 10 ani

Ăștia-s coorvele de politicieni traseiști,fripturiști care schimbă partidele precum șosetele,vai de capul lor de cerșetori de voturi jalnici,iar ilieșiu ăsta ar merita să fie băgat în fabrică trei schimburi nu la dat din clanță pe le tv aiurea,am ajuns niște vremuri în care și I L CARAGIALE ar fi mic copil raportat la ce circ grobian și scabros avem în politichia miticilor de la București.
Raspunde

primul

Acum 10 ani

bai si cind va spus ,johannis ca acest individ [iliesiu ] sa-si vada ce ce a fost trimis de sibieni acolo la senat ,nu pretenti la europarlamentare ,va dati seama cine ne reprezinta in parlament si va mirati cum ajungem s-a fim afiliati cu deconcentratele facute cadou ,astia de la psd vinde sibiul .bucata cu bucata de vreo 14 ani ,ati vazut cum la luat in barca cindrera ,ba asta la maramu are tuica tare si le trebuie om de companie ,va dati seama ce dezmat fac astia odata cu primirea in partid ,s-a vezi pupaturi pe dinti si plinsete urmate de un taraf de muzica populara ,asa ca intre patri -hoti
Raspunde

joni sibianu

Acum 10 ani

Sa se duca unde a dus mutu iapa fripturistu dracului.Daca nu ia iesit ca sa candideze la europarlamentare fuge negiobu nici nu stie sa se exprime ca lumea e o jigodie de om
Raspunde

gigel

Acum 10 ani

curvarisag, zero demnitate, fara scrupule. Va doresc 'succesuri' in noul partid.
Raspunde

sorin

Acum 10 ani

Cu cativa ani in urma il injura pe Iliescu, acum s-a inscris in partidul lui.Ce coloana vertebrala poate avea omul asta !Sa il tot votam !
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

asemenea nulitati nu au ce sa caute in politica ..duca-se la maramu ..lingaul p..i
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

asemenea nulitati nu au ce sa caute in politica ..duca-se la maramu ..lingaul p..i
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

***de parlamentar....
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

A avut \'\'antrenori\'\' buni.De PLD(a nu se confunda cu PDL) si de geneza lui isi mai aduce aminte cineva?Acum,dupa ce a fost promovat alaturi de Becali in PNL,Pillat,scuze,Antonescu a descoperit ca apa calda a lui Werner e si ea buna la ceva.
Raspunde

bicu

Acum 10 ani

felicitari bravi votanti sibieni, tradatori de neam si tara, natarai,neghiobi,natangi DOBITOCI!
Raspunde

briza

Acum 10 ani

Dandana - ma rog senator... dupa ce PNL Sibiu s-a trezit cu el candidat pentru Sibiu ,nici nu stiu daca era si inscris in partid, acuma, tot PNL Sibiu, s-a trezit din nou si l-au dat afara, cam adormiti astia din partidul lui Iohanis. Partea cu prostul este stiuta... prostul nu le stie dar le nimereste si se pare ca ceva adevar este la mijloc, altfel nu-l dadeau afara. Cat despre faptul ca s-a inscris la PSD, asta-i fapt cotidian pt politicienii nostri cu soricul gros. Normal noi ce l-am votat ar trebui sa-i cerem sa plece ca de, nu am vrut un senator PSD la Sibiu, ci unul PNL.. dar asta este altceva.........
Raspunde

Eveniment gaze de sist

Acum 10 ani

Invitatie la o discutie libera despre gazele de sist si vizualizarea documentarului Gasland2. Evenimentul are loc in 25 februarie, ora 19 la restaurant Reflektor. Pt mai multe detalii: <strong> www.facebook.com/events/617235918357153 </strong> <br/> E al doilea eveniment de acest fel, puteti vedea pe Nova TV ce s-a intamplat la primul: <br/> <strong> novatv.ro/2014/01/video-voluntarii-sibieni-lupta-impotriva-exploatarii-gazelor-de-sist/#.Uwt-XXWSzj4 </strong> <br/> Va multumesc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus