Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

New project... loading

De numele primarului de Sibiu se leagă două schimbări majore în politica românească. În anul 2009, o coaliție formată din patru partide îl propunea ca premier al României, încercând să forțeze trecerea puterii din mâinile lui Traian Băsescu. Președintele a refuzat nominalizarea, folosind eterna motivație Voiculescu și numindu-l pe consilierul BNR Lucian Croitoru. S-a revenit la Emil Boc ulterior însă momentul a marcat debutul declinului PD-L. Partidul prezidențial și-a sabotat apoi propriul premier, pe Mihai Răzvan Ungureanu, cedând puterea executivă aliaților de ieri. Cumva, între 2009 și 2013 coaliția împricinuită n-a mai zis nici mâc despre proiectul Johannis. Deși, teoretic, nu se schimbase nimic. Atât de trâmbițat și de lăudat, proiectul putea fi implementat foarte bine după alegerile generale, când USL-ul a tranșat decisiv lupta cu portocalii. Cu toate astea nu s-a întâmplat nimic. Johannis a reapărut recent pe scena centrală pe post de ultimă carte a PNL-ului la guvernare. Marginalizați, ușor batjocoriți de frații lor de ieri, liberalii au fost nevoiți să scoată tromful. Deși, sunt convins, nici lor nu le convine foarte mult prezența lui Johannis la București.
Antonescu e sub presiune. Orice pas greșit va face, Johannis va fi invitat de partid să îi ia locul. Abil, președintele PNL a intrat deja în campania electorală. Ieri a anunțat voalat proiectul său: Antonescu președinte, Johannis premier. Sigur, de fațadă se vor întâlni miercuri. Ponta va aprecia din nou cu cele mai alese cuvinte calitățile primarului de Sibiu dar ședința se va încheia cu același nu. Sorin Oprescu dă deja ture de teren, e aproape gata cu încălzirea, zarurile sunt aruncate. Vom vedea care sunt tandemurile în săptămânile următoare. În fața alternativei e evident că e de preferat varianta liberală în locul puterii totale pentru PSD. Am mai trecut patru ani prin așa ceva și nu cred că vrem să ne întoarcem acolo. Însă PNL va trebui să coalizeze într-un fel sau altul dreapta. Iar imediat la dreapta e Traian Băsescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

4 comentarii

unu\'

Acum 10 ani

Gresesti amarnic!PNL-istii vechi sau noi,au sperat ca vor fi \'\'pe cai mari\'\' pina in 2016.Altii,mai sus-pusi in partid n-au digerat numirea la virf,prin inventarea unei functii,a lui Werner.Daca PNL va reusi sa coalizeze dreapta(nimeni nu mai stie ce-i aia!)o va face cu Basescu dar fara Antonescu si Iohannis.Daca-mi spui un singur motiv pentru care poate fi considerat Iohannis om politic,bun de premier sau Presedinte,exceptind faptul ca iese la brat cu Antonescu,o sa-l votez.
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

E tot un priect MORT de la bun-inceput... Urmariti in NET sedintele traditionale ale Parlamentului si senatului dintre anii 1920 1946 si vedeti care este LINIA FERMA...nici-unul de alta nationalitate nu are ceva de spus..IMEDIAT i se taie maul...Aici e numai propaganda de acoperit prajitura calului pe asfalt... Numai ca acest Culaie Iohannis nu-si da seama....e in firea lui sa nu-si dea seama..pacat... BUN ca ADMINISTRATOR de ORAS, dar ATÂT....
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Asta PROIECT:___Forţe armate impresionante sunt, la ordinul lui Putin, în stare de alertă! 27 FEBRUARIE 2014 • 15:19 Avioanele de luptă ruseşti au fost plasate în stare de alertă sporită în cazul unui conflict, în cadrul unor exerciţii ordonate de Vladimir Putin. „Avionale noastre de luptă patrulează în mod constant în spaţiul aerian de la frontiera districtelor militare. Imediat ce au fost plasate în stare de alertă ridicată, unităţile de avioane din Districtul Militar de Vest s-au mobilizat în zonele operative în care sunt alocate. În prezent, bombardierele de la nivelul districtului participă la misiuni de antrenament, ţintind un adversar imaginar aflat în raza de acţiune a aviaţiei\", se arată într-un comunicat al ministerului rus al Apărării, conform Interfax. Trupe aeroportate s-au alăturat manevrelor miercuri, din ordinul lui Putin. Până la 150.000 de militari, 90 de avioane, peste 120 de elicoptere, 880 de tancuri, peste 1.200 de unităţi de tehnică militară şi 80 de nave participă la aceste exerciţii. „Având în vedere că situaţia din Ucraina nu este stabilă în prezent, asemenea exerciţii reprezintă o cauză justificată de îngrijorare, iar probabilitatea ca asemenea evenimente să fie doar o coincidenţă este destul de mică”, a declarat adjunctul ministrului lituanian al Apărării, Marijus Velicka. ***observator.tv/eveniment/forte-armate-impresionante-sunt-la-ordinul-lui-putin-in-stare-de-alerta-120184.html
Raspunde

Adevaratul Brylynski

Acum 9 ani

***www.brylu.ro/2008/08/ai-dracu-cu-rds-ul-vostru/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus