Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cum se mai pescuieste pe Olt: Cu trei plase de cate o suta de metri fiecare

Jandarmii sibieni au prins zilele trecute două persoane cu vârste de 34 și 24 de ani din județul Brașov pescuind pe râul Olt, în dreptul localității Porumbacu de Jos, cu trei plase monofilament de 100 de metri fiecare.

Mai exact, în perioada 22-24 februarie 2014, între orele 22:00-06:00, un echipaj de Jandarmerie de la Grupa de Supraveghere și Ordine Publică Avrig-Săliște, însoțit de o echipă de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, au efectuat verificări cu privire la respectarea legalității pescuitului pe râul Olt, în apropierea localităților Turnu Roșu, Racovița, Porumbacu de Jos, respectiv în zona orașului Avrig.

Echipele mixte au verificat în cele trei acțiuni consecutive aproximativ 50 de persoane, cu privire la deținerea documentelor necesare pescuitului și a modului de efectuare a acestuia.

”Jandarmii au constatat în data de 24.02.2014 în jurul orei 04.00, comiterea unei fapte de natură penală, în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pescuit cu unelte interzise respectiv trei plase monofilament de 100 de metri fiecare, având pește prins în acestea. O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura prevede că este considerată infracțiune fapta de a deține sau de a utiliza unelte de plasă tip monofilament (art. 64 lit “k”) ori instrumente de agățat cu mai multe cârlige și greblare de tip “ancoră”. Aceste fapte se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani”, a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Sibiu într-un comunicat de presă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

pescarul

Acum 10 ani

Bravooooo...Mai scrieti si in preasa de astfel de actiuni, ca 95 % din membrii pescari din acest judet cred ca actiunile sunt facute doar pe hartie. Oricum tot inainte si la cat mai multe actiuni. Respect organelor de control abilitate.
Raspunde

maram

Acum 10 ani

I-au luat pe aia din BV, ca au incalcat teritoriul. Pe aia de pe aici cu care sunt mana in mana ii lasa-n pace.
Raspunde

peştişorul auriu

Acum 10 ani

Pe podul de la Turnu Roşu când acţionaţi? Acolo sunt pescari cu ancore zilnic şi nimeni nu-i întreabă de nimic!
Raspunde

vasiladi

Acum 10 ani

@pt pestisorul auriu la turnu rosu este un tip venit din italia care cumpara pestii de la pescari si ii revinde pe valea oltului la restaurentele unde manibìnca soferii de camion mi-a spus un sofer care face aproape zilnic sibiu vilcea
Raspunde

pescarul

Acum 10 ani

Pe aia de la Turnul Rosu cand iai vazut, ai sunt la 112 sa anunti infractiunea? Tu vrei sa stea cineva planton sa ii prinda? Halal de oameni sunteti.Numai sa vi sa dea, dar spiritul vostru civic unde este, numai sa va plangeti stiti, dar sa puneti mana pe telefon nu sunteti instare,va e rusine.La 112 e gratuit nu iti trebuie credit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus