Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Instanta superioara incuviinteaza: Carabulea sa ramana in arest. Inca o luna

Decizia de săptămâna trecută, prin care Tribunalul București încuviința cererea DNA pentru prelungirea mandatelor de arest emise pe numele lui Ilie Carabulea și a fostului său director de la Carpatica Asig, Marian Mîrzac, a fost atacată cu recurs de cei doi. Fără succes, însă. Curtea de Apel București a respins recursul celor doi. ”Respinge ca nefondate contestațiile formulate de inculpații Carabulea Ilie și Mîrzac Marian împotriva încheierii de ședință din data de 24 februarie 2014 pronunțată de Tribunalul București secția I penală . Obligă contestatorii la câte 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în decizia luată în prima zi a acestei săptămâni.
Dosarul pornit de la interesele promovate de Marian Mîrzac pentru Ilie Carabulea în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară a declanșat un imens scandal: ancheta penală a ajuns la un fost ministru al Finanțelor – Daniel Chițoiu -, precum și la Dan Radu Rușanu, mai-marele ASF, urmărit și el penal și reținut săptămâna trecută preț de 24 de ore de procurorii DNA.
Inițial, procurorii DNA au urmărit doar modul în care Marian Mîrzac, din postura de șef în cadrul ASF,
”aranja” în așa fel lucrurile încât interesele societății Carpatica Asig să fie protejate, chiar dacă societatea nu respecta întru totul legislația în vigoare. În cursul cercetărilor și, mai apoi, a urmăririi penale, procurorii anticorupție au descoperit cum șefii din ASF au reușit să promoveze chiar hotărâri de Guvern care să le servească intereselor proprii.

Citește și
DNA cere urmărirea penală a lui Daniel Chițoiu, pentru abuz în serviciu, în dosarul Carpatica Asig

Președintele ASF, Dan-Radu Ruşanu, chemat la DNA în dosarul ”Carpatica”, în care Ilie Carabulea este arestat


DNA cere documente de la Guvern, în dosarul Carabulea - Carpatica Asig


Primarul, despre noul scandal de corupție din jurul lui Carabulea: să își fi văzut de treabă


Stenograme. Guvernul, pus în slujba oamenilor lui Carabulea prin intermediul unui ministru


”Caracatița” lui Carabulea: al cincilea șef pus sub urmărire penală


Carpatica Asig: Informaţiile vehiculate în presă prejudiciază într-un mod nejustificat activitatea companiei


Sfârșitul unei zile cu DNA: omul lui Carabulea și soția ministrului Finanțelor – urmăriți penal

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

carpatica

Acum 10 ani

Sa te intorci cand te chemam noi!
Raspunde

Cip SB

Acum 10 ani

Inchide-ti activitatile,lasa-i acasa pe toti,macar asa au motiv sa comenteze!
Raspunde

carpatica@1

Acum 10 ani

Nu. nu asa, sa te intorci, dar nu mai \"aranja\", lucreaza cinstit cu oamenii .
Raspunde

benone

Acum 10 ani

ba nu am nimic cu carabulea ,orce om de afaceri este obligat de multe ori s-a calce in strachini datorita sistemului corupt ,cum vrei s-a desfasori o afacere intrun stat in care nu functioneaza nimic ,ba omul asta asigura la vreo 6000 de locuri de munca ,adaugati familile astora si vedeti ca pe medie sunt beneficiari vreo 18 000 ,ba la cite matrapalzicuri fac aia de la bucale cu afaceri dubioase carabulea este copil de mingi ,ba a vrut sa-l opreasca s-a mai dezvolte comunitatea sibiana s-au nu vedeti ce presiuni se pune si pe margineni din sibiu ,le esteciuda pe ei ca se pricep la afaceri si le umbla capu,pe linga ei o ducem si noi bine ,trezitiva ,de unde mai incaseaza statul impozite si taxe daca inchide carabulea afacerea ,s-ai vezi cum ingroase cozile la somaj astia care il injurati +aia de la banci trebuie s-a mearga la cules de capsuni in spania
Raspunde

@benone

Acum 10 ani

si daca aia 6000 nu lucrau la caraboulea lucrau ei undeva. poate pe salarii mai mari. hotii de teapa lui caraboulea trebuie inchisi. toti. benone, daca luai tu teapa cu rca-ul de la carpatica, nu stiu daca mai comentai
Raspunde

@5

Acum 10 ani

ba boulea masochistule,salariul ala mare de bugetar al tau si al altora citorva mii sint platiti tot de carbulea,asa ca tu esti infractor ca iei bani nemunciti de la altii si legile sint facute tot pentru voi in tara asta corupta,ba in tara asta sint miliardari facuti din bani publici,din afaceri cu statul,petrol,gaz,becthel,acolo e coruptia si nu o controleaza nimeni,v-ati gasit voi leprelor sa controlati un om care prin inteligenta lui da de lucru la mii de oameni,buba voastra e pe oamenii potenti ai Sibiului sa nu mai dezvolte comunitatea sibiana,asta va doare-vezi atacurile la toti sibienii potenti si cu functii de raspundere care conduc comunitatea sibiana la prosperitate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus