Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Aparate de 80.000 dolari la Sectia Ortopedie a Spitalului Judetean Sibiu

Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie - Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, a fost dotat cu aparatură performantă în valoare de 80.000 dolari, în urma unor donații primite în 2013.

Aparatura a fost achiziţionată şi a sosit la Sibiu în cursul acestei săptămâni şi a fost montată în cadrul blocului operator al secţiei de ortopedie, urmând să deservească una din sălile de operaţie.

Au fost achiziţionate un aspirator chirurgical, tourniquet automatizat, EKG portabil, electrocauter, drill şi oscilant ortopedic, masă de operaţii chirurgicală, masa de operaţii ortopedică, monitor de supraveghere cardiacă şi respiratorie, sterilizator.

„În urmă cu peste un an am demarat un proiect de dotare a blocului operator din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie / Spitalul Clinic Judeţean Sibiu - bază clinică a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu - cu aparatură medicală de circa 80.000 dolari. Acest proiect s-a derulat prin Clubul Rotary Sibiu, respectiv Clubul Rotary Bielefeld (Germania) şi a beneficiat de o finanţare (matching grant) din partea Rotary International. Ideea a demarat şi s-a concretizat în urma unei foarte bune colaborări internaţionale între Clubul Rotary Bielefeld, Clubul Rotary Sibiu şi Spitalul Judeţean Sibiu - Secţia Clinică Ortopedie şi a beneficiat de sprijinul instituţiilor locale - Consiliul Judeţean, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Universitatea “Lucian Blaga” precum si de sprijinul comunităţi locale. Acest prim pas de modernizare a infrastructurii din cadrul Secţiei Clinice de Ortopedie va avea ca şi urmare nu numai creşterea calităţii actului medical spre beneficiul pacienţilor dar va fi utilă şi pentru pregătirea profesională a medicilor rezidenţi, a studenţilor şi asistentelor medicale. Aparatura medicală va permite, de asemenea, derularea de proiecte de cercetare precum şi organizarea de cursuri de specializare pentru medici rezidenţi şi specialişti, sub egida SCJU Sibiu şi a ULBS”, a declarat dr. Dan Mihai Roman, medic șef Secţia Clinică Ortopedie-Traumatologie a SCJU Sibiu.

Secţia de Ortopedie-Traumatologie a SCJU Sibiu s-a înfiinţat în anul 1983, iar din anul 1993 este clinică universitară. Colectivul secţiei este alcătuit din 12 medici iar conducerea este asigurată de către Dr. Dan Mihai Roman.

Secţia dispune de un număr de 66 de paturi, repartizate sub formă de rezerve, saloane cu 3, 4 şi 5 paturi (unele dintre saloane fiind dotate cu grup sanitar propriu) şi un salon de urmărire postoperatorie a pacienţilor.

„Dotarea secţiilor spitalului cu aparatură performantă reprezintă un obiectiv principal al actualei echipe de management precum şi pentru toţi medicii şefi de secţie. Pe lângă eforturile financiare pe care spitalul şi Consiliul Judeţean Sibiu le-au făcut şi le vor face în continuare, se remarcă şi proiecte dezvoltate la nivelul secţiilor, prin eforturile medicilor de la conducerea acestora. Un exemplu elocvent în acest sens este finanţarea obţinută de Secţia Clinică Ortopedie, din partea Rotary Internaţional. O astfel de realizare reprezintă un real sprijin, un factor de progres, completând eforturile noastre, ca instituţie, de a oferi servicii medicale la standarde cât mai înalte. Prin urmare, apreciem acest demers finalizat cu succes şi dorim să mulţumim tuturor celor care au contribuit şi vor contribui şi pe viitor la sprijinirea instituţiei noastre”, a declarat Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

sas

Acum 10 ani

tot cu sasalai s-a avem noroc ,ba sunt curios cum s-a exprimat conducerea judeteana la acesti donatori de aparatura cred ca nu bai sasalailor
Raspunde

@sasp

Acum 10 ani

Sasul e tot sasp. Citeste articolul atent daca esti in stare. Este vorba de Clubul Rotary... Tot la nivel de maistru ai ramas sasule....
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Mda, e vorba de clubul Rotary din Bielefeld, Germania, un pic mai încolo de Săliște.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus