Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Sibienii de la europarlamentare

Cinci sibieni sunt până acum înscriși pe listele electorale ale partidelor în vederea aleegrilor pentru Parlamentul European, ce se va desfășura în 25 mai. 
 
Forța Civică, locul 2
 
Pe cea mai înaltă poziție se află Diana Pavelescu, președinta organizației Sibiu a Partidului Forța Civică, plasată pe a doua poziție, după președintele Mihai Răzvan Ungureanu. Diana Pavelescu este secretar general al Asociației Degustătorilor Autorizați din România și a fost aleasă de curând în funcția de vicepreședinte  al  Partidului Forța Civică.  Pavelescu este una din vocile din interiorul partidului care susține o colaborare mai strânsă cu Partidul Democrat Liberal. Pe plan local, FC Sibiu își propune să obțină   la alegerile  europarlamentare un scor de  8 la sută. Pentru a intra în Parlamentul European, Diana Pavelescu are nevoie ca Partidul Forța Civică să obțină un scor de peste 5%. ”Mă bucur că pe această listă a noastră se află cetăţeni români cu o pregătire cu adevărat europeană, români care sunt dedicaţi idealurilor europene, membri ai partidului Forţa Civică în mare majoritate care nu au mai făcut politică până astăzi. Sunt recunoscuţi în breasla lor. Toţi candidaţii noştri au studii superioare, sunt ingineri, profesori, medici, economişti, jurnalişti reprezentând generaţia pe care partidul o reclamă înapoi în politică şi înapoi pentru interesul naţional”, a declarat preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu la depunerea listei de candidați.  El a precizat că media de vârstă a membrilor partidului care se regăsesc pe listă e de 41 de ani. 
 
Liberalii de căruță
 
PNL Sibiu s-a mulțumit în urma negocierilor interne cu poziția 31 pe lista partidului. Dacă la demararea negocierilor sibienilor se lăudau că pot obține un loc eligibil, acum, după aflarea poziției lucrurile se văd puțin altfel. ”Locul 15, ori locul 30 ar fi fost același lucru. De la nivel central s-a stabilit ca fiecare organizație să fie reprezentată pe listele electorale, iar noi nu am putut obține un loc eligibil, pentru că acestea au fost ocupate de foștii europarlamentari. Dincolo de locurile eligibile nu a mai contat pe ce poziție ești, că ești 12, 15, 30 nu mai contează. Noi vom propune un tânăr pe listă, vrem să vedem propunerea organizației de tineret”, a declarat în urmă cu două săptămâni președintele PNL Sibiu, Mircea Cazan. Doar că surpriză. Nici tinerii liberali n-au avut chef să apară pe o listă electorală pe poziția 31, așa că problema a fost pasată ceva mai încolo... la Mediaș. Profesorul Teofil Boca va reprezenta Sibiul pe lista liberalilor. Despre Boca se știe doar că este cadru didactic la Colegiul Tehnic „Mediensis” din Mediaş. Pe primele zece poziții pe lista liberalilor sunt Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Bușoi, Renate Weber, Eduard Hellvig, Mihai Țurcanu, Claudia Benchescu, Romeo Stavarache și Andrei Muraru.
În ceea ce privește problema liberalilor de a pune pe locurile eligibile soții, logodnice sau frați, ei au găsit cea mai simplă explicație: sunt o familie. Președintele organizației de tineret a PNL, Florin Alexe, a oferit săptămâna trecută la Sibiu o posibilă explicație pentru lista partidului pentru alegerile europarlamentare: ”E cu adevărat o familie și poate petrecând foarte mult timp acolo, în PNL, se întâmplă și lucruri de genul acesta, așa cum s-a întâmplat cu Bill și Hillary Clinton”, a găsit explicația Florin Alexe. Liberalii au fost acuzați că au făcut lista pentru europarlamentare cu cele mai multe rude, fiind vorba de soția liderului Crin Antonescu - Adina Vălean, soția primarului Sectorului 6, Rareș Mănescu - Ramona Mănescu, logodnica vicepreşedintelui PNL Mihai Voicu - Claudia Benchescu și fratele președintelui PNL Botoșani, Florin Țurcanu - Mihai Țurcanu. 
 
Noua Republică: Sibiul pe pozițiile 19 și 20
 
Noua Republică a depus la Biroul Electoral Central lista partidului pentru alegerile europarlamentare, Sibiul urmând a fi reprezentat de Florin Cârstea și Alina Scurtu, pozițiile 19 și 20. ”Locurile nu sunt eligibile, nu ne așteptăm ca cei doi să ajungă în Parlamentul European. Ce ne dorim noi este ca cei doi candidați să capete experiență pentru campaniile următoare”, a declarat președintele organizației județene a PNR Sibiu, Radu Costea. Pe primele cinci poziții sunt 1. George Mihail Neamțu, lector universitar; George Mioc, antreprenor; Liviu Ştefan Bârgouanu, antreprenor; Corneliu Dan Berari, cercetător & consultant și Victor Ciumac, lobist.  Pe plan local, Noua Republică și-a propus să obțină după votul din 25 mai un scor de minim 5%.
 
PDL, poziția 18. Eligibil pe termen mediu
 
Prim-vicepreședintele PDL Sibiu,consilierul județean Daniela Câmpean va candida la alegerile pentru Parlamentul European de pe poziția 18. Locul obținut de PDL Sibiu este considerat de președintele PDL Sibiu, Raluca Turcan, ca fiind eligibil pe termen mediu, în sensul în care democrat-liberalii vor ajunge la guvernare și o serie de oameni aflați pe listă înaintea Daniele Câmpean, vor renunța la pozițiile de europarlamentari. În pkus pe lista PDL se află numeroși primari, puși acolo așa cum spunea Raluca Turcan doar pentru a ridica scorul electoral în  orașele lor. În această situație sunt primarii din Brașov, Alba și Mureș. 
Daniela Câmpean a declarat că își propune, în cazul în care va ajunge europarlamentar, să activeze în trei domenii pe care susține că le cunoaște foarte bine: legislație, absorbția de fonduri europene în folosul comunităților locale și educație, unde ” ca fost cadru didactic, sunt conștientă de importanța unui sistem de învățământ cu adevarat performant”. ”Participarea la alegerile pentru funcția de europarlamentar reprezintă o provocare și o responsabilitate pentru mine”, a declarant Daniela Câmpean.
Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfășura în România în 25 mai și urmează a fi aleși 32 de membri, după ce în urmă cu cinci ani au fost aleși 34 de europarlamentari. Numărul de deputați nu reflectă toate voturile primite; statele mai mici sunt reprezentate de un număr supraproporțional de deputați, în timp ce cele mai mari, și mai ales Germania, de un număr subproporțional. 
 
Casetă
Europarlamentare 2009 în Sibiu:
Prezența la vot: 21,19%
Total alegători înscriși în liste: 372.249
Total prezenți la urne: 78.864
Total voturi valabil exprimate: 75.464
 
Rezultate:
PDL – 33,93%
PSD+PC – 32,06%
PNL – 13,04%
PRM – 8,12%
Elena Băsescu – 5.94%
UDMR – 3,34%
PNȚCD – 1,65%
Pavel Abraham – 1,47%
Forța Civică – 0,44%

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

sibian

Acum 10 ani

in 2104 care va fi prezenta la vot daca in 2099 a fost de 21,19%?
Raspunde

euro neparlamentar

Acum 10 ani

ce ce parsivenie dupa voturi practica astia ,sibieni tot pe locuri din coada ,un fel de iepurasi la atletism ,jocurile facute pentru aia din primele 1-3 daca tine vrajeala si uite asa ajunge te miri cine acolo de daca il s-au o intrebi nici nu stie unde se afla sibiul pe harta ,voi nu vedeti am dat sibiene voturi la pdl si pe noi nu nea bagat nimeni in seama in schimb in judete rosi care au 70 la suta votanti psd ,au numit la ministri de zici ca acolo au avut ponderea cea mai mare la vot ,ba votati sibieni si sibieni care se implica in viata comunitati nu mai puneti ,sifonari si vinzatori ca de acea am ajuns s-a ne conduca toate catunele din vecini judetului toate deconcentratele ,orientativa ca singuru care se bate pentru sibiu este deocamdata numai ,johannis
Raspunde

vasiladi

Acum 10 ani

sa voteze pe tilharii astia cine vrea eu nu votez am dreptul sugative de bani din impozitul meu si al altora
Raspunde

pdlist

Acum 10 ani

asta se duce să i deguste vaca, kobe lui alifie ăsta de Ungureanu Răzvan cel care a cedat statului maghiar patrimoniul Fundaţiei GOJDU în valoare de peste 2 miliarde de euro . ruşine paparudo!!! Că noi românii nu aveam nevoie de banii marelui român Gojdu , dar asta este aşa a gândit jidanul de Ungureanu.
Raspunde

pdlist

Acum 10 ani

asta se duce să i deguste vaca, kobe lui alifie ăsta de Ungureanu Răzvan cel care a cedat statului maghiar patrimoniul Fundaţiei GOJDU în valoare de peste 2 miliarde de euro . ruşine paparudo!!! Că noi românii nu aveam nevoie de banii marelui român Gojdu , dar asta este aşa a gândit jidanul de Ungureanu.
Raspunde

pdlist

Acum 10 ani

asta se duce să i deguste vaca, kobe lui alifie ăsta de Ungureanu Răzvan cel care a cedat statului maghiar patrimoniul Fundaţiei GOJDU în valoare de peste 2 miliarde de euro . ruşine paparudo!!! Că noi românii nu aveam nevoie de banii marelui român Gojdu , dar asta este aşa a gândit jidanul de Ungureanu.
Raspunde

IGD

Acum 9 ani

Sibienii au acum sansa sa fie reprezentati cu brio in Parlamentul Europei,Diana Pavelescu o va face la cel mai inalte nivel !!! nu e actrita,cantareata sau sotie/fiica/nepoata de ministru sau parlamentar, e o profesionista in adevaratul sens al cuvintului si o va demonstra !!
Raspunde

@7

Acum 9 ani

Gargară frate....am mai auzit de ăstea de mi s-a acrit sufletul....schimbă placa pt că nu mai ține vrăjeala.....VERSTANDEN?????????????????
Raspunde

Veronica S

Acum 9 ani

Mult succes D-na Pavelescu,si faptul ca ati reusit sa starniti invidie tuturor frustratilor astia USL-isti e o realizare !!vor avea o mare surpriza sa constate ca la Sibiu lumea chiar e constienta !! 5 voturi le aveti de la mine si familie mea! Mult succes si fiti tare !
Raspunde

Ruben

Acum 9 ani

Intre PMP si Forta Civica aleg clar Partidul lui MRU pentru ca nu are nici un Stirbet M.Diaconu Iliesiu Tariceanu EBA pe lista !! Fara oportunisti,fara looseri si traseisti !doar sigur si constant,cum creste si in sondaje!
Raspunde

@10

Acum 9 ani

Au în schimb un loser miop ca tine printre votanți.....provoci silă...bleahhhhh.
Raspunde

Ruben

Acum 9 ani

democratie...magie,feerie, pentru ca suntem liberi sa alegem intre a vota sau a protesta,a primi galeti galbene,umbrele portocalii,mere acre interes si muuuulta nepasare si indolenta dupa alegeri!!
Raspunde

Crispy chips

Acum 9 ani

Dragii mei sibieni, mergeti la vot ? pentru cine ? nu conteaza....haidesti sa iesim , e dreptul nostru!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus