Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Comedii spumoase la “25 de ore de teatru non-stop"

Festivalul “Sibiul respiră teatru”, aflat anul acesta la a patra ediție, se va desfăşura în perioada 5-6 aprilie în 12 locații diferite din Sibiu, sub egida asociației culturale BIS. Ineditul festivalului decurge chiar din conceptul de maraton teatral: 25 de ore în care vor juca peste o sută de actori din şase orașe ale țării.

“Duminică, 6 aprilie, când festivalul se apropie de final, BIS vă invită să “Gâdiliți necazul și să savurați hazul” la seara de comedie. Trei comedii savuroase, jucate de actori tineri, energici si entuziaști vor avea loc simultan într-un tour de force de-a râsu’plânsu’ în Welt Kultur, Aviator şi Bohemian Flow. Cele trei spectacole de teatru abordeaza teme actuale cu umor și sensibilitat”, spun organizatorii.

În Aviator, ieșenii Alexandru Dobinciuc și Vlad Volf joacă “Nu de gât” – o comedie despre ipocrizia noastră cea de toate zilele şi despre rezistenţa prieteniei la proba sincerităţii.

În același timp, în Bohemian Flow, tânarul actor sibian, Ioan Paraschiv, desemnat Cel mai bun actor la Gala HOP 2013, reflectă cu umor si ironie asupra marii întrebari de a fi sau a nu fi “Bufon.”

Simultan cu spectacolul ieșean și cel sibian, în Weltkultur un one-man show cu George Constantinescu, având la bază pamfletele lui Constantin Tănase mângâie cu actualitate şi umor dulce-amărui poziția cetățeanului de rând vis-à-vis de clasa politică corigentă, contingentă și complet netransparentă.

“Seara de comedie nu e doar o celebrare a dramaturgiei umoristice. Seara de comedie e un maraton de voie bună, o provocare la râs pe săturate, o invitație să râdem în același timp cât mai mulți, cât mai mult, cât mai bine si mai răsunător până gâdilim Sibiul cu teatru, cu talent si cu umor sa râda in rând cu noi”, mai spun organizatorii.

Programul poate fi accesat pe site-ul festivalului (www.respirateatru.ro) şi pe pagina de facebook (www.facebook.com/respira.teatru).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus