X

Astra Film: nereguli, gafe, ata alba. Johannis: aplicatie proasta, total aiurea

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, spune că proiectul Fundației Astra Film pentru ediția din acest an a Festivalului de film documentar a fost respins deoarece a fost prost întocmit. Replica lui vine la un nou comunicat al celor de la Astra, care spun că festivalul a fost exclus de pe agenda culturală ”în urma unui proces marcat de nereguli, gafe, explicații cusute cu ață albă și tergiversări”. ”E un semnal din partea Primăriei că dorește eliminarea evenimentului din viața culturală a Sibiului”.
Primarul Johannis spune că a studiat motivul pentru care cele patru proiecte a căror respingere a fost contestată au rămas în afara Agendei culturale a Sibiului, în acest an.
”M-am lămurit foarte ușor cu toate evenimentele care nu au fost acceptate în prima fază, contestate și re-evaluate. Au avut aplicații proaste. Este extrem de simplu. Aplicație proastă însemnând nedetaliată, necorelată, prost întocmite”. Johannis susține că răspunsurile transmise în urma contestațiilor nu necesitau mai multe detalii în afara punctajului total acordat de comisiile de selecție și de contestație. ”Nu este cazul. Aceasta nu este o lucrare de control la matematică unde îți spune profesorul câte puncte ai făcut la fiecare exercițiu”.

AFF: vom face toate demersurile

Organizatorii Astra Film – marcă înregistrată de Fundația Antropologie Vizuală – arată că proiectul lor, a căror primă ediție a avut loc în 1993, este recunoscut public pentru performanțele atinse. Iar aceste performanțe se pliază pe criteriile solicitate în cadrul procedurii de selecție, motiv pentru care solicită detalii legate de respingerea solicitării de co-finanțare. ”Astra Film va face toate demersurile pentru a obține de la Primăria Sibiu motivația reală a excluderii Festivalului internațional de film documentar din agenda culturală și pentru recunoașterea locului pe care îl merită în viața culturală a Sibiului. Astra Film a depus o contestație imediat după anunțarea rezultatelor. Răspunsul primit a fost incomplet, iar comunicarea lui, tergiversată până în ultima clipă (documentul a fost înregistrat la Primărie în 25 martie – ultima zi de soluționare a contestațiilor, dar expediat prin poștă abia în 26 martie și sosit la destinație în 28 martie!).  În răspuns, nu ni se comunică punctajele obținute pe grila de evaluare și nici componența comisiei de soluționare a contestațiilor”, se arată într-un comunicat de presă emis de organizatorii festivalului.

Johannis: nu mă mulțumește

Săptămâna trecută, reprezentanții AFF au lansat o petiție on-line intitulată ”Nu desființării Astra Film Festival”. Peste 1.700 de semnături apărea azi în dreptul acestei petiții, dintre care cei de la Astra îi evidențiază pe Consulul onorific al României la Boston, Dan Dimancescu, și pe președintele departamentul Documentar al televiziunii Arte, din Franța.
Klaus Johannis nu consideră corectă această abordare. ”În loc să își facă «mea culpa», fac culpa primarului. Total aiurea”, a comentat primarul întrebat dacă este deranjat de acțiunile inițiate de cei de la Astra Film Festival.
În ceea ce privește o eventuală nouă selecție de proiecte culturale, Johannis spune că administrația locală așteaptă oferte ”de la toată lumea”. ”Noi nu excludem pe nimeni. Oricine dorește poate depune proiecte, dacă este deschisă o astfel de sesiune. Eu încurajez pe toată lumea să trateze aceste aplicații cu seriozitate și, atunci, poate nu se mai ajunge la un astfel de impas”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

29 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  stopfracturare

  Duminica, 6 aprilie, ora 16, Piata Mare, Sibiu! Ziua Nationala ANTI-Fracturare hidraulica.
  Event Facebok: facebook.com/events/272826889545175

  Cititi, nu va lasati manipulati! Nu aveti voie sa fiti impasibili la otravirea Romaniei!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lili

  hai ma, cei de la astra film dintr-o data nu pot sa faca proiecte. hai johanule, glumesti… Te ai facut expert in proiecte? Sau il citez pe profesorul de chimie, seful comisiei? Cei care au avut proiecte europene, Tiff si Astra Film sunt singurii care au cistigat din Romania proiecte europene pt festivaluri la Mediadesk, Bruxel, si acum au depus o aplicatie \”proasta\”, \”incompleta\” la primaria Sibiu. Hai, hai! sa fim seriosi! Bine ca de la must si pina la intilnirea trupelor nu a facut aplicatie incompleta si o sa va mai completeze ceva, undeva.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bravo!

  Bine ca au facut proiecte bune aia cu care sifonezi tu banii publici, ca ala cu Targul de Pasti si Craciun sau Razvan Marcu, pupinciristul tau principal!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @4.B

  B… de la ce? Daca nu intelegi ca decizia a luat-o o comisie, in conspirativitate si in anonimat, NU PRIMARUL, atunci e B de la… primarie?!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @joseph

  vad ca esti aproape de oala primariei … si ai proiect aprobat, nu ai cumva una dintre multe asociatiile sau firmele infiintate in ianuarie 2014, care au aplicat si au fost punctate cu experienta mai mare in organizare de evenimente culturale decit Astra Film?

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Ba da, dragule, m-ai ghicit, io-s ăla cu mustu\’. Vai de voi și de mințile voastre bolnave de scenarită. Oricine care nu e de acord cu voi, sigur are vreun interes ascuns. Să știi că astea sunt primele semne de paranoia.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @Joseph1

  mai ioseph, dar sunt banii primariei ? 6 ooo ooo lei pe tot felul de bazaconii ? esti abonat ? ce fel de cultura faci in chiloti cu mult must ?

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Florin

  Daca proiectul nu a fost intocmit corect e foarte normal sa nu se plateasca. (punct) Si primarul nu se ocupa cu aceste lucruri ci consilierii care voteaza plus echipa de evaluare. Nu va mai agitati atat. Nu corespunde, nu trece. Perfect cinstit si direct.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Fantozi

  Se vede din avion ca Johannis are un dinte impotriva celor de la Astra Film…La cate pseudo-proiecte sunt finantate, sa fim seriosi…Ma mir ca nu-i frica de ce urmari urate vor fi, de cate mizerii vor iesi la iveala legate de Dragoman, Chiriac s.a. …

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  ..nu mai spargeti in capu\’ primarului toate problemele orasului.Atatia ani a sustinut proiectul si daca acuma nu il finanteaza primaria sigur exista nereguli legat de proiect

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  GIO DIN VILCEA

  bai regatene recunoaste ca te framinta rau de tot giratorile ,bai festivalutine 2 saptamini dar giratorile fluidizeaza circulatia ,dute ba la tine in cocina la rudari tai si fa linguri si fuse ,nu mai persifla bai nu vezi ca modelu implementat de johannis in sibiu a devenit brend national se vede ca vi din salbaticie ,dute ba in toate localitatile din tara si nu ori care s-a vezi COPY -PASTE DUPA MODELU ,JOHANNIS te doare tare sibiul husane da bubele pe tine si trompetisti lui cindrea ,mai lasa bautura ca dauneaza rau sanatati ,be unde dai mesaje rautacioase de la sediul partidului

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  boaca

  Asa vezi, persifleaza lucruri serioase si de maxima importanta ca deconcentratele si culoarul 4 CF ca sa le duci in derizoriu si bag-o cu limba romana-am impresia ca esti unu strict legat de banii sibienilor si de sabotajul Sibiului

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  20, nu știu cum se face că \”agramatu\’\” cum îi ziceți voi, are mai mult haz decât voi toți la un loc, aia deștepți și frumoși care vă bateți joc de el. @21, e clar că e unul dintre cei cărora nu le convine starea actual de fapt, cât de conectat e la banii sibienilor nu știu, dar e evident că își dorește cu ardoare să ajungă la ei.

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @22

  Hop-țop ai apărut și tu slugă rămasă de căruța sașilor,nu și-ar bate nimeni joc de el dacă și-ar da măcar silința să învețe lb. română….așa însă,în ce hal maltratează româna vrei să-l aplaudăm și să-l lăudăm prostovane????dă-i niște meditații gratuite(că bani n-are) și mai vedem pe urmă…îl reevaluăm….să-ți fie și ție haznă:)))))))))))))))))

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dan

  Nu ma bag in polemica cu nimeni pentru faptul ca unii nu stiu decat sa jigneasca. Cei care ii acuza pe altii de anumite iterese sunt, de fapt, cei mai periculosi. Decat sa acuzati in stanga si in dreapta pe toata lumea, mai bine v-ati depune candidatura, obtineti voturi pentru a deveni consilieri locali si apoi votati voi programele culturale finantabile de catre Consiliul Local Sibiu. Singura problema ar fi ca dupa alegeri va veti jigni propriile familii pentru-ca nici acestia nu va vor acorda votul.

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph cel viteaz

  Oameni buni, de ce atatea discutii ? De ce nu se pun toate proiectele la vedere ? Care este motivul si pemtru ce ne ascundem ?
  TOATE PROIECTELE PE SITEUL PRIMARIEI. Asta da transparenta. va multumesc.

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @joseph

  Uf uf cum e mai Joseph cum sunt eu de conectat la banii sibienilor …si tu la***sasului…nu mai linge in funs atataca se simte pana aici mirosl combinat de saliva Josephiana si excremente Jonehasiene…si cum in sibiu nu va place apa calda…pute si se impute pana aici….
  E mai simpatic agramatu\’cu deconcentratele lui…
  Cand o sa vina sa isi depuna la Regiune la Brasov acte noi la dosarul de pensie ii dau o citirica ca merita!

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  eu

  degeaba facem noi schimb de pareri aici, numeni nu va tine cont de ele…eu cred ca pentru unele evenimente au fost repartizati prea multi bani, (vezi festivalul mustului, la prima editie-300.000 lei),iar la alte evenimente culturale, de-abia ,de-abia cite 10.000…

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  stopfracturare

  Duminica, 6 aprilie, ora 16, Piata Mare, Sibiu!

  <strong>Ziua Nationala ANTI-Fracturare hidraulica.</strong>

  Event Facebok: facebook.com/events/272826889545175

  Cititi, nu va lasati manipulati! Nu aveti voie sa fiti impasibili la otravirea Romaniei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact