Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

500 de liceeni prezenti la Conferintele practice BookLand Evolution

În perioada 31 martie - 4 aprilie la Conferințe practice BookLand Evolution au luat cuvântul profesioniști consacrați, dornici să le împărtășească sincer experiențele lor de viață, celor peste 500 de liceeni care au venit să-i asculte.

Constantin Chiriac, Dan Perjovschi, Aura Serea, Răzvan Pop, Marius Smărăndoiu, Acs Tibor, Teodor Tulpan, Tudor Popa, Doriana Tăuț, Alexandru Călinoiu, Ciprian Hanea, Lucian Todea, Octavian Bădescu, Radu Vancu, Camelia Proca și Dorin-Adrian Herban au fost prezenți în săptămâna conferințelor practice din Sibiu, oferindu-le tinerilor lecții prețioase de viață.

„Cei 16 invitați le-au oferit acestora nu doar sfaturi și încurajări, ci și suportul necesar pentru a-și îndeplini visurile, oferindu-se să devină mentor pentru câte un licean aspirant la o carieră similară”, spun organizatorii.

Constantin Chiriac a deschis seria conferințelor sfătuindu-i pe liceeni să nu se mintă pe ei înșiși întrucât ceea ce este cu adevărat important este să se prețuiască pe ei, urmat fiind de Dan Perjovschi care le-a împărtășit tinerilor că o piedică nu este imposibil de trecut peste, ba dimpotrivă, asta ar trebui să te motiveze să faci tot ce îți stă în putință să o depășești, iar Aura Serea a vorbit despre multitudinea de factori care ne influențează profesional, de la oameni și experiențe până la cărți. În cea de-a două zi a conferințelor, Răzvan Pop le-a dezvăluit cheia succesului: să alegi să faci ceea ce faci bine și îți face cu adevărat plăcere, Marius Smărăndoiu a vorbit de asemenea despre succes precizând că este diferit în funcție de ceea ce alegi să faci în viață, în timp ce Acs Tibor i-a sfătuit pe tineri să își aleagă cu atenție chiar și activitățile din timpul liber, căci orice activitate extracuriculară îi poate ajuta să se dezvolte. Teodor Tulpan i-a îndemnat pe liceeni să aibă mai multă încredere în ei înșiși, să creadă în visurile lor și în forța pe care o au pentru a le realiza pentru că “dacă nu te poți ajuta singur, atunci nu poți ajuta pe nimeni altcineva”, Tudor Popa i-a încurajat de asemenea să aibă curaj să facă în viață ceea ce le place, iar Doriana Tăuț le-a deschis apetitul pentru cultură și lectură, întrucât ele două fac toată diferență.

În cea de-a patra zi, zi dedicată antreprenoriatului, membrii Fundației Romanian Business Leaders și totodată susținătorii proiectului “Vreau să fiu antreprenor” (Alexandru Călinoiu, Ciprian Hanea, Lucian Todea, Octavian Bădescu) le-au vorbit tinerilor despre viață de antreprenor și le-au răspuns la întrebări, ajutându-i astfel să descopere secretele acestei meserii. La finalul serii, tinerii au primi în dar cartea “Ghidul Practic pentru Antreprenori”.

În ultima seară de conferințe, Radu Vancu i-a sfătuit să încerce mereu să fie mai buni, să învețe constant noi lucruri și să nu se mulțumească cu puțin, Camelia Proca le-a vorbit despre sentimentul înălțător pe care ți-l dă voluntariatul și orice activitate care urmărește să îi ajute pe ceilalți, iar Dorin-Adrian Herban i-a încurajat să fie ei înșiși, să își urmeze propriile idealuri și să nu uite nicio clipă de misiunea importantă pe care o au de dus la capăt, aceea de a schimba societatea românească.

Vineri, la finalul seriei de conferințe, a fost desemnat prin tragere la sorți câștigătorul locului gratuit în Tabăra Coolturala BookLand. Alți liceeni norocoşi, câte unul în fiecare oraș în care BookLand Evolution va poposi pe durata celor 120 zile (10 martie - 15 iunie şi 22 septembrie - 14 decembrie), vor avea șansa să petreacă o vară de neuitat în Tabăra BookLand.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus