Fiți atenți cu harissa. Nu numai că se comercializează multe tipuri, dar, de asemenea, în unele borcane pe care scrie harissa, se găsește de fapt o pastă de culoare roșie făcută cu sfeclă roșie și morcov.
Ingrediente:
-150ml maioneză de bună calitate, de preferat organică
-50g harissa (sau dupa gust)
-1 linguriță suc de lămâie
-1 linguriță de miere
-500 g creveți fierți, decojiți
Metodă de preparare:
Puneți toate ingredientele, cu excepția creveților într-un castron și se amestecă bine, apoi se transferă într-un castron mic dar adânc.
Puneți creveții pe o farfurie mare de unde oameni îi pot servi pentru a-i scufunda în sos.
Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/prawnswithspicydippi_86961
Harissa
Este numit de mulți ketchup-ul african și cu siguranță incită toate simțurile. Sosul harissa sau pasta iute cu aromă de chili este o emblemă a bucatariei nord-africane și a Orientului Mijlociu, omniprezent în Algeria, Tunisia, Libia și Maroc, dar și în Franța sau Israel.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Orientului Mijlociu
Vizualizari: 362
Ultimele comentarii
Acum 52 minute
Ding, ding
Acum 1 oră
Alex Vintila
Acum 1 oră
Muschetarul roman
Acum 1 oră
Oana
Acum 1 oră
Doru