Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Cand sportul rezolva problemele politicienilor

Am avut în week-end două meciuri de baschet, din playoff-ul campionatului național. Nu știu foarte precis câți bani publici primește CSU Atlassib Sibiu, dar văd cât de multe teme, care în mod normal ar fi trebuit rezolvate de politic, reușește să le rezolve un club de provincie. Să le luăm pe rând.
Când ați auzit ultima oară 2.500 de oameni cântând fără CD, fără fițuici, fără boxe, ci doar din inimă imnul național al României? La ”seratele” PSD, PDL, PMP, PNL se cântă de regulă ”Internaționala”, ”Verde înrourat”, ori mai știu eu ce melodie de Champions League. Dar și ălea fără patos și doar din obligație. Nu ai cum să sădești puțină sămânță de patriotism doar cântând discursuri de Ziua Imnului, de Ziua Tricolorului și de Ziua Prefectului. Nu rezolvi nimic cu mese rotunde, tabere de vară cu politruci și excursii la mănăstiri cu băi de mulțime incluse. Rezolvi investind, promovând competiții adevărate, reale, în care se cântă imnul înaintea fiecărui meci. Și nu mai devine o obligație, ci o datorie. E drept, în timp.
Când ați auzit ultima oară de un program al Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în care să se promoveze participarea copiilor la competiții sportive? Știu doar că vroiau să scoată orele de sport și să le înmulțească pe cele de religie. Sau poate greșesc eu. Anul trecut s-a anunțat că se dorește dublarea orelor de sport, dar până acum nu s-a mișcat nimic în acest sens. În Sibiu există un club privat de baschet pentru copii și altul de baby-baschet ce funcționează pe lângă CSU. În consecință, la meciurile celor mari e plin de țânci. Și nu e unul care să nu știe ce-i ăla ”slam-dunk”. 
Și cei care vor să rezolve problema Ținutului Secuiesc pot învăța câte ceva. Clujeanul Kuti Nandor, că tot a fost în vizită în Sibiu, în week-end, nu știa o vorbă în limba română, până acum câțiva ani. Născut, crescut în România, în Sfântul Gheorghe, Kuti a învățat limba română la Cluj, cu echipa Universității. Și politrucii încă se mai căznesc dacă ar fi bine sau rău să existe un steag secuiesc arborat pe primărie. Asta e important? Treziți-vă! Poate ar trebui să comande șeful de galerie, oricare ar fi el: ”toată țara, în picioare!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

romania

Acum 9 ani

inainte sa scri un articol ai face bine sa te si informezi. in tribuna galeriei a fost pe fiecare scaun o \"fituica\" cu imnul romaniei. nu ne e rusine sa recunoastem . Stai jos ai 4.
Raspunde

Adrian

Acum 9 ani

Da recunoastem pe fiecare scaun erau futuici cu imnul dar cine crezi ca citea de pe foi cand tinea si steagul CSU in maini haide sa fim seriosi nu fiti voi niste critici. Bravo lui ca a avut curaj si bunavointa sa scrie acest articol! Bravo Alin
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Fiţuicile erau pentru melteni care veneau pentru prima dată la un meci de baschet în sala Transilvania auzind că mai nou e cool să-ţi etalezi prezenţa pe acolo. Atunci când cântă imnul toţi suporterii ţin fularele ridicate cu două mâini deasupra capului. Deci nu puteau citi de pe fiţuici tăntălău satului. Dacă veneai mai des la meciuri observai şi alte dăţi când suporterii au cântat imnul fără să fie distribuite foi în sală.
Raspunde

romania

Acum 9 ani

ca la meciul doi?? va intreb pe voi doi astia destepti. cine a cantat imnul la meciul 2? va zic eu ca nimeni . mai des la meciuri :))) ma faci sa rad :)))
Raspunde

alex

Acum 9 ani

Asta e problema acuma ... apar divergente din orice *** .... hai sa ne bucuram frate de echipa asta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus