X

Niciun premiu pentru Teatrul National "Radu Stanca" la Gala UNITER

Uniunea Teatrală din România a acordat luni seară premiile UNITER pentru anul trecut, în cadrul unei ceremonii găzduită de Palatul Culturii din Târgu Mureș. Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu a fost nominalizat la cinci categorii, însă nu a primit niciun premiu.

Lista premiilor UNITER:

Premiul pentru cel mai bun spectacol: "Victor sau copiii la putere", de Roger Vitrac, regia Silviu Purcărete (Teatrul Maghiar de Stat Cluj)

Premiul pentru cea mai bună regie: László Bocsárdi, pentru spectacolul "Hamlet" (Teatrul "Tamási Áron" Sfântu-Gheorghe)

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Cornel Răileanu, pentru rolul Personajul din spectacolul "Ce nemaipomenită aiureală" (Teatrul Naţional Cluj)

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Alexandra Fasolă, pentru rolul titular din spectacolul "Yentl" (Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti)

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Valer Dellakeza, pentru rolul Tót din spectacolul "Familia Tót" (Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova)

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Nicoleta Hâncu, pentru rolul Elmire, soţia lui Orgon, din spectacolul "Tartuffe" (Teatrul Metropolis Bucureşti)

Premiul pentru cea mai bună scenografie: József Bartha, pentru scenografia spectacolului "Hamlet" (Teatrul "Tamási Áron" Sfântu-Gheorghe)

Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic: "Ştergarul cu cocoş" şi "Beregata de oţel" – dramatizarea radiofonică şi regia artistică Diana Mihailopol, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune

Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru TV: "Hedda Gabler", regia artistică Dominic Dembinski, producţie a Societăţii Române de Televiziune

Premiul pentru cel mai bun debut: Lucia Mărneanu şi Leta Popescu, pentru spectacolul "Parallel" (coproducţie GroundFloor Group şi ColectivA, Cluj-Napoca)

Premiul pentru critică teatrală: Mircea Morariu

Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor, Senatul UNITER a acordat următoarele premii:

Premiul de excelenţă – Victor Rebengiuc

Premiul pentru întreaga activitate – scenografie: Anca Pâslaru

Premiul pentru întreaga activitate – regie: Mihai Măniuţiu

Premiul pentru întreaga activitate – actor: Petru Ciubotaru

Premiul pentru întreaga activitate – critică şi istorie teatrală: Zeno Fodor

Premiul pentru întreaga activitate – actriţă: Virginia Itta Marcu

Premiul special pentru contribuţia la redimensionarea într-un discurs contemporan a unei cărţi fundamentale pentru practica şi teoria teatrală: K. S. Stanislavski – "Munca actorului cu sine însuşi" (Raluca Rădulescu)

Premiul special pentru teatru-dans: Andreea Gavriliu şi Ştefan Lupu

Premiul special pentru teatru-document: Geanina Cărbunariu

Sursa foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vlad

  Grimasa facuta de Chiriac cand nu a auzit \”Maestrul si Margareta \” la categoria cea mai buna piesa- nepretuita. Chiriac ar trebui sa ia le lectii de la Mariana Mihu care a fost de o eleganta si de un bun simt de remarcat.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CHIRIAC PUI DE DRAC

  Păi de la ce să te aștepți de la tembelul de moldovean -chiriac?….El e bun doar la alte șmecherii,lui i se cuvinea premiul”SIFONARUL ANULUI”!!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  rafael

  ba cum s-a premieze piese de la teatru din sibiu ,cind la cultura psd lau pus pe kelemen horor ,ala cu sabotarea intrari sibiului in patrimoniu UNESCO ,s-a dus la targa mures ca de acolo este originar astia de la cluj si tg mures cind aude de sibiu le da bubele pe dinafara ,orcum cine s-a uitat la gala aia vreo 1 la suta din telespectatori ,asa ca putea s-a dea la titluri si la postasu din sat ,acolo cid te apreciaza aia care stiu cu ce se maninca cultura nu astia de se premiaza si isi dau note intre ei

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @6

  Cum sa ia Sibiul premiu ?
  Prima data sa isi construiasca teatru….apoi sa se gandeasca la premii..
  Pana acum a tinut trompeta sibiana mustiucul sus..acum reveniti cu picioarele pe pamant…
  Un oras de rang 2 asta ati fost asta sunteti si asta o sa ramanetzi..
  Trist e ca in loc sa construiti un teatru ascultati ce va spune paranoicul de Chiriac…si credeti ca va va tine in continuare bugetul Romaniei…
  Hai la munca sibieni sa vedetince rezultate o sa aveti in viitor..

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mara

  teatru radu stanca e fruntas la sifonari de bani, exact principala activitate al conducatorului maret. Si in nici un caz nu la continut serios de piese ca lumea montate de teatrul sibian in sine. Daca au o piesa care merge cit de cit aduce si regizorul si actorii din afara sibiului, sa film seriosi. Citiva actori care sunt buni aici, si se poate numara pe o singura mina, si asta nu e destul sa faci teatrul fruntas, oricum au primit premii uniter anii trecuti.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dani

  @8. Sibiul oras de rang doi . Ia auzi acolo miticul de serviciu a sarit de dos in sus. Pai mai oricine stai tu in orasul tau de rang 1…. Pune mana si citeste, te informeaza cam ce salariu mediu brut are Sibiul la nivel national, somaj, plus nivelul vietii. Dupa aia mai discutam.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @10

  Ce sa te astepti de la un iasovean, trebuie sa comenteze si el ca sa se afle in treaba. Dar, trebuie sa te contrazic la un lucru: avem somaj mic, salariu mediu brut mai mare ca in multe alte locuri dar nivelul vietii e destul de scazut deoarece nu isi prea mai dau multi interesul.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lilu

  Nu ma prea pricep la cum se poate evalua o piesa de teatru. Am fost la cateva spectacole din anii trecuti la Festivalul de teatru din Sibiu, si am fost socat cat de multa lume pleca dezamagita. Eu sunt de parere ca o piesa de teatru de larg consum cum, este un Festival, trebuie sa fie usor de inteles de marea majoritate a spectatorilor. Mare majoritate a spectacolelor din Festivalul de la noi, sunt abstracte, aproape de neinteles. Pacat de sumele colosale care se arunca pe tot felul de mascarici in strada…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact