X

Autoritatile sibiene au adoptat un plan de masuri impotriva cersetoriei

Directorii instituțiilor deconcentrate din Sibiu au adoptat astăzi, în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural, un plan de măsuri împotriva cerșetoriei în municipiul Sibiu. Planul a fost elaborat de Inspectoratul Județean de Poliție, împreună cu Poliția Locală și Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Conform planului de siguranţă publică al municipiului Sibiu, ”se va acționa în zona centrală, incluzînd Piaţa Mare, str. Mitropoliei, Tribunei, Parc Astra, Ghe. Lazăr, Parcul Cetăţii cu străzile adiacente, unde se concentrează  un număr mare de trecători şi mai ales turişti români şi străini, preponderent în timpul manifestărilor cultural-sportive din sezonul estival, vor acţiona pe zona centrală extinsă, pînă la Piaţa Cibin, Constituţiei”. În același document se arată că ”Poliţia locală Sibiu va acționa zilnic cu două patrule, timp de 24 ore, în municipiul Sibiu, între orele 14:00-22:00 în zona teraselor din Centrul Istoric”, iar ”Poliţia municipiului Sibiu, secţia Centru Istoric, va acționa cu o patrulă Magheru, Coposu, oraşul vechi”. În plus, ”Patrula independentă de jandarmi va acționa când este planificată pe zona centrală”.

Cât privește combaterea cerșetoriei în zona marilor magazine, în special în zona Sibiu Shopping City, Poliţia locală Sibiu va acționa zilnic, cu o patrulă auto, timp de 24 de ore, Poliţia municipiului Sibiu va acționa cu patrulele de ordine şi siguranţă publică sau patrule mixte poliţist-jandarm, funcţie de efectivele aflate în serviciu, pe 3 schimburi.

”Deşi fapta nu prezintă un pericol social deosebit, fiind inclusă în categoria micii infracţionalităţi stradale, este frecvent întîlnită, afectează un număr mare de persoane şi crează o imagine necorespunzătoare turiştilor români şi străini care vizitează Sibiul, dat fiind faptul că cerşetorii se poziţionează în zone agomerate, pe trotuare, la intrarea în magazine sau lăcaşe de cult, la intersecţiile semaforizate, la ore de vârf, iar uneori devin agresivi cu trecătorii, creând temere minorilor şi persoanelor în vârstă”, se mai arată în documentul elaborat de IPJ Sibiu.

Prezent la ședința Colegiului Prefectura, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a salutat adoptarea planului de măsuri și a declarat că în România anului 2014 nimeni nu are vreun motiv să cerșească. ”Nu există niciun motiv pentru un cetățean român să cerșească. Avem instituții și ajutoare sociale, iar oamenii au drepturi și trebuie să și-le cunoască, nu trebuie să ajungă să cerșească”, a declarat Cindrea.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  BB

  ”Poliţia locală Sibiu va acționa zilnic cu două patrule, timp de 24 ore, în municipiul Sibiu, între orele 14:00-22:00 în zona teraselor din Centrul Istoric”???
  1. Oare între ora 14:00 şi 22:00 sunt 24 de ore? Atunci înseamnă că ziua a crescut şi are acum, numai la Sibiu cred, 40 de ore, da?
  2. Credeţi oare că acele persoane care cerşesc dorm până la ora 14:00?
  3. Credeţi oare că sunt suficiente 3 patrule +/- 1, pentru o zona atât de mare, când ei (cerşetorii) îi depăşesc categoric din punct de vedere numeric?
  4. Concret care vor fi măsurile coercitive, sau numai vor fi monitorizaţi să nu fie agresaţi de turişti?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Mergeţi în parcul Astra şi în Biblioteca ASTRA sediul nou, să vedeţi cum stau toţi boschetarii de la adăpostul de noapte din Turnişor la cerşit şi in caz de vreme rea se adăpostesc în bibliotecă , aceasta devenind adăpost de zi a boschetarilor. Angajaţii undeva să şi câştige existenţa cinstit.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Mergeţi în parcul Astra şi în Biblioteca ASTRA sediul nou, să vedeţi cum stau toţi boschetarii de la adăpostul de noapte din Turnişor la cerşit şi in caz de vreme rea se adăpostesc în bibliotecă , aceasta devenind adăpost de zi a boschetarilor. Angajaţii undeva să şi câştige existenţa cinstit.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georg

  INCONSTIENT sau CINIC?:[…]”Nu există niciun motiv pentru un cetățean român să cerșească. Avem instituții și ajutoare sociale, iar oamenii au drepturi și trebuie să și-le cunoască, nu trebuie să ajungă să cerșească”, a declarat Cindrea.[…]

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cetatean

  undeva la cca 7 km de Sibiu sta permanent in fata unui magazine satesc copii asistati sociali, luati in ingrijire CARE CERSEC , bani care apoi sunt flositi de cea/I care ingrijesc ptr BAUTURA!
  cu expunere la intreg satul……
  Frumoasa imagine si confort ptr platitorii de taxe si impozite!!!!!!!!

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un cetatean

  In ambele sedii ale Bibliotecii ASTRA e plin de fel si fel de dubiosi, care practic locuiesc acolo. Acolo mananca, acolo se spala, acolo fac galagie din te miri ce. Cel mai rau este ca ii deranjeaza pe adevaratii utilizatori ai Bibliotecii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact