X

Iohannis sau Johannis? Turnul Sfatului TV

În Timișoara și Brașov, pe afișele electorale, numele Klaus Johannis este scris cu litera ”j”. În Sibiu, numele primarului e scris cu ”i”. Johannis sau Iohannis a explicat astăzi, în cadrul emisiunii Turnul Sfatului TV de unde este confuzia și cum se semnează el. ”Numele meu se scrie simplu, cu ”i”. Pentru că atunci când tatăl meu m-a înregistrat ca și copil nou, funcționarul de la primărie a refuzat să scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia mea de la cinci sute și ceva de ani. Una peste alta, în acte am rămas cu ”i”, dar recunosc că tot eu sunt acela care își scrie numele cu ”j”. În privat, în corespondența privată, în email, eu mă semnez cu ”J””, a declarat Johannis.
Întrebat de ce nu a corectat greșeala comisă de funcționar Johannis a spus că nu i s-a părut oportun. ”Nu mi s-a părut necesară, e o procedură birocratică ceva mai complicată și chiar dacă cunosc pe cineva la primărie am preferat să las lucrurile așa”, a mai spus primarul.
Johannis a explicat și că nu are decât o singură cetățenie, cea română. ”Sunt cetățean român get-beget și numai cetățean român. Nu am avut și nici nu mi-am dorit o altă etățenie. Bănuiesc că lumea a crezut că am cetățenie germană, ceea ce nu este cazul. Nu am dorit-o, nu mi-o doresc, sunt foarte mulțumit cu cetățenia mea română”, a mai spus Johannis.
Emisiunea în care a fost invitat primarul Klaus Johannis poate fi urmărită aici.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    pt sibian

    Sezi trankil, romanii nu au descoprit nimic inafara de tocul cu rezervor (adica stiloul). Moda asimilarii prin notariat s-a lansat concomitent in Ungaria, Yugoslavia, Romania, Bulgaria, Turcia, etc. – aproape in toata Europa . Important este sa nu-ti uiti radacinile si limba. Chiar si pentru majoritatea \”asupritoare\” este extrem utila existenta unor punti de legatura cu vecinii unguri , sarbi, bulgari, s.a.m.d., asa-i?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact