X

Klaus Johannis la Turnul Sfatului TV: Noua Piata a Unirii va fi o solutie novatoare. "Nu exista in nicio zona o abordare similiara"

Între Hotel Ramada, Magazinul Dumbrava, Cazarma 90 și Hotel Continental, va fi zonă pietonală, iar traficul rutier va fi mutat în subteran. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Piața Unirii a fost încheiat, iar din momentul începerii lucrărilor, până la finalizare, va dura trei ani, a anunțat primarul Sibiului la Turnul Sfatului TV. ”Acest Plan Urbanistic Zonal pentru Piața Unirii, va fi probabil cel mai important pentru acest deceniu este în lucru. A fost elaborat deja, a fost discutat deja în Comisia CTATU a Primăriei (n.r. Comisiia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism), a  fost aprobat, am avut și invitați, oameni care nu sunt în Comisie, dar specialiști în domeniu, domnul Niedermaier și alții care au venit și ei, directorul Direcției de Cultură, oameni care ar trebui să-și spună părerea. Se lucrează acum la următoarele faze birocratice și în măsura în care vom avea avizele cele mai importante, vom face o prezentare publică. Este o abordare novatoare pentru Sibiu. Nu există în nicio zonă o abordare similiară”, a declarat Klaus Johannis în emisiune. 

Tot traficul va fi mutat în subteran, a anunțat primarul și a dat primele termene de finalizare a proiectului. ”Dorim să dăm funcțiuni noi Pieței Unirii, să o refacem într-o zonă pietonală, dar cum traficul nu poate să dispară din zonă, atunci îl ducem prin subteran. Tot traficul se redefinește. (…) Noi am lucrat cu un grup de arhitecți, dar am lucrat și cu o echipă de consultanți pe varianta de trafic. Acești consultanți ne-au spus că se poate realiza în aproximativ doi ani, iar construcțiile, pentru că nu este niciun secret în ce vrem să construim, un teatru și un centru de conferințe, se realizează în aproximativ patru ani. Eu cred că ceva realist să spunem, e că din momentul în care zicem start lucrărilor, va dura aproximativ trei ani până când se termină”, a spus Johannis.
Întrebat dacă proiectul va depinde de vreun minister, Johannis a spus că ”eu cred că Sibiul are capacitatea să ducă acest proiect și să-l ducă la bun sfârșit”. ”Noi am avut tot felul de colaborări cu ministere, unele cu rezultate bune, altele cu rezultate discutabile, de multe ori au dus timpul de execuție foarte departe, luăm doar centura Sibiului sau Podul Gării dacă vă amintiți un exemplu în acest sens, și eu cred că Sibiul are capacitatea să ducă acest proiect și să-l ducă la bun sfârșit”, a mai spus Johannis.
 
Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:
 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

35 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  ar fi foarte bine daca s-ar putea muta traficul in subteran!!! desi, mie personal mi se pare cam de domeniul Science-Fiction!!!! Dar, ce se poate realiza foarte usor ar fi mutarea traficului de pe axa V-Milea – Saguna in subteran, sau in supra-teran. Ar disparea gatuirea din sensul giratoriu de la Ramada, unde este aproape imposibil sa iesi de pe Coposu sau de pe strada Emil Cioran in directia stanga sau in fata, mai ales in orele de varf. Daca s-ar realiza asta, ar fi un mare pas inainte pentru traficul din zona. Costurile ar fi gigantice, blocajele din trafic infernale, durata de executie de cel putin 3-4 ani, din momentul in care incep lucrarile. Dar o sa se merite efortul!!
  acelasi lucru trebuie facut si in intersectia Rahovei-Milea-Semaforului: un pasaj sub-teran pe directia Milea, iar traficul ce ramane la suprafata poate fi reglementat printr-un sens giratoriu.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Deci, nu pot să cred că l-ați luat pe unsurosul de răzvan marcu, formidabil, ce amatori sunteți, luați figuri proaspete, nu troglodiți bătrâni amatori de doi bani!
  Păcat.
  Vă doresc succes, totuși.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Marcule, ești bătut în cap, o ții langa cu politica deși pe sibieni nu-i interesează asta, ești penibil, zău așa.
  Intrarea lui Iohannis în pnl e o rușine, nu mai insistați pe asta.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian,

  mai bine ar aranja carierele in prima faza….in spate la CEC e dezastru….adica zona Milea-Oituz-Hipodromului-Dumbravii…..si mai e si zona centrala.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dorina

  Alin Bratu şi Răzvan Marcu faceţi un pustiu de bine şi invitaţi-l la un casting pe \”tânărul joseph\” care tot comentează pe-aici poate se linişteşte că pare cam nevorbit.
  FELICITARI PENTRU EMISIUNE & keep up working !

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  iza

  felicitari pentru initiativa. e ceva in plus pentru presa locala, calitatea imaginii e buna. e un pas inainte, o stare de normalitate pentru media nationala.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ombladon

  Este echipa de fotbal deja facuta de catre suporterii Vointei Sibiu! LSS Vointa Sibiu se numeste, nu prea vedem vreo implicare sau sustine din partea municipalitatii herr primar!

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  rocsanicica

  cred ca dureaza 1 an cel putin sa faca studii , cercetare si alte minuni contra unor costuri uriase normal – binevoitori sunt ; apoi, raman fara bani si isi mai dau seama ca nu e posibil sa se contruiasca asa ceva in Sibiu (ca nu mai vad persoanele care tranziteaza orasul , minunatele noastre cladiri doar tunele :)

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  siby

  Din pacate boala lui SOVA este molipsitoare indiferent de culoarea politica. Vad ca nu se discuta doar de proiectul in sine, ci se stabileste si perioada de executie si data finalizarii lucrarii fara un studiu prealabil emis de specialisti! Povesti pentru nepoti!!!! Nu au fost in stare sa faca un spital nou sau o scoala noua din temelie in 25 de ani si vorbesc acum de ceva SF!!! An electoral, ce mai vreti….

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  B

  Felicitari prezentatorilor, initiativei redactiei si in primul rand D-lui Primar pentru tot ce a facut si face in acest oras!

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dana

  Ma fac ceva pe ea politica … credeam ca emisiunea e pe cerintele sibienilor, mai mult pe administratie nu pe politica. Dar ca si idee ca tot vorbiti de politica… ce draq sunt cu afisele alea PNL, nici nu stiu cine candideaza, e doar poza lui Iohanis.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dorel

  interesante prioritati.
  E plin de strazi in Sibiu unde iti sar plombele de la gropi…ca sa nu mai pomenesc de gramada de strazi neasfaltate….si noi bagam…probabil zeci de milioane de EUR ca sa facem 100m de zona pietonala.
  Sa traiti bine.

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Mi se pare un proiect mult mult prea scump pentru Romania si pentru Sibiu.Daca se face asa ceva in Sibiu suntem cei mai buni.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gigel

  Te mananca gandacii prin spitale si noua ne trebuie tunele SF.
  Oricum vad ca s-a molipsit de la Sova cu petardele astea electorale.

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  John

  Pfffff….câtă prostie poate zace în capetele pătrate ale lui CHIOLHANNIS&COMPANY!Adică Sibiul mai are sute de străzi de pământ și acum,școli și spitale gata să se dărâme și voi o aburiți cu SF-uri de doi bani penibile subterane,așa-i dacă sibienii nu se trezesc la realitate și să vă scuture puțin pe voi ,escrocii și mincinoșii din conducerea Sibiului în frunte cu săsălăul parcă tot mai paranoic și mai îngust la minte de când s-a băgat în troaca cu porci mitici de la bucale….rușine vouă panaramelor…vă mai votează dreaq….sictirrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Q10

  este foarte posibil ca subteranul de la PTA.UNIRII sa
  fie inundat permanent ca la BUCALE si mai vine o
  problema hotelul RAMADA,fostul BULEVARD si fosta
  primarie vor ajunge TURNUL din PISA sau se darama cu totul??????

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @9

  Dar de ce să nu mergi șitu in emisiunea lui Marcu măi joseph?abia v-a crește poate ratingu cu doi papagali pupincuriști ai săsălăuluI în emisiune:)))))))))LOL:))))))))

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  baba Rada

  Vise, maica, vise… peste doi ani Klausi nu o sa mai fie ales primar la Sibiu! Dar nici presedintele Romaniei sau premier nu o sa ajunga, asa cum se viseaza…

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Băi, flașnetă descentrată, e a nu știu câta oară când scrii \”v-a\” în loc de \”va\”. Așa că, ori de câte ori vei folosi cuvântul \”agramat\” să știi că îți vei rosti numele.

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Și că tot veni vorba de agramați, Dorina de la 8, (probabil Nițu) e valabil și pentru tine. Eu m-aș ascunde în gaură de șarpe dacă aș folosi cuvintele așa ca tine. Halal jurnalist!

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gurita

  bai jom de caracal ,cite strazi are sibiul de spui ca mai sunt sute neasfaltate ,de toate sunt vreo 750 din care a asfaltat si modernizat vreo 700 si urmeaza ,s-au tu vrei s-a treaca si la ulitele tale din ,vilcea si caracal ,acolo unde se sifoneaza bani si s-au facut lucru de mintuiala ca asa ati devenit multi din voi care ati condus tara multi milionari in euroi ca tulumaci nu vede nu stie ,cite o chermeza tot pe bani lor si mai pune o data stampila pe voi baronilor de toate culorile

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eu, sibianul

  Abureli de doi bani… a inceput sasul campania electorala… e plin Sibiul de strazi pe care nu sunt in stare sa le asfalteze / repare cum trebuie, dar sasul face promisiuni de Enterprise, ca s-a cam luat cu mainile de cap la ultimele alegeri (a pierdut CJ, iar la CL au mai patruns si 2-3 mameluci – mameluce – care il mai zgandaresc din cand in cand…)

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  …idea cu traficul subteran in zona dumbrava nu este de acuma,cine urmareste cu adevarat ceva legat de puz-ul sibian vor vedea ca de ceva ani era aceasta idea…cum vine primarul cu o idee cum ii sariti in cap.Si mai santeti sibieni…de aia Sibiul este pintre cele mai bune orase legat de economoie,ca avem un primar neserios…

 30. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  tot un sibian

  Varsovia are in centru ceva taman pe dos (pietonii prin subteran, masinile deasupra) si functioneaza perfect. Mai ieftin si mai eficient. Da\’ cand e vorba de prostit porstii ….

 31. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  european

  de idei nu se duce lipsa, ceea ce lauda primarul ca noutate a fost proiectat concret deja acum 45 de ani , adica cand el era la scoala…restul e mai greu!

 32. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  30, Fraiere, în subteran nu poți să organizezi spectacole, raliuri, defilări, chestii de-astea. Pta Unirii o să fie o imensă sală de spectacole în aer liber, unde turiștii o să stea gură cască de dimineață până seară și-o să cheltuie bani cu frenezie. Șsșșt, dar nu spune nimănui, că se iau și brașovenii după noi!

 33. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Și încă o șmecherie, pe care n-o știi. Atâta timp cât Sibiul va fi condus de Iohannis, eu stau foarte liniștit pentru că toate deciziile care se vor lua vor fi luate în urma consultărilor cu specialiști nemți și pe baza experiențelor unor orașe din cea mai dezvoltată țară din Europa, adică Germania. Așa că lasă tu exemplele din țările în curs de dezvoltare, că nu acolo trebuie să ne uităm.

 34. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @ joseph

  Cu \”specialistii nemti\” a luat deciziile si la aeroport, ba a lucrat si cu firme germane tot \”speciale\” si pista s-a dus la vale cu balizaj cu tot, iar in remiza de pompieri nu intrau masinile! Asa ca mai lasa-ne cu specialistii lui peste!

 35. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ha ha

  cea mai maer prostie….asa multi bani are johhi….?sunt o gramada de strazi neasfaltate si multe alte zeci de probleme majore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact