X

Spectacole de circ la FITS 2014

Programul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu propune o aventură ce explorează frumuseţea corpului uman şi a imaginaţiei într-o serie de reprezentaţii la limita dintre circ, teatru, film, dans şi muzică.

Cele cinci companii selectate în secţiunea circ din acest an oferă în premieră naţională la Sibiu şansa de a descoperi un univers ce îţi taie răsuflarea printr-o serie de spectacole în care abilităţile fizice ale performerilor sfidează limitele imaginaţiei.

Compania franceză Les Lendemains propune un spectacol unic în lume, ce recreează atmosfera filmelor lui Charlie Chaplin şi Buster Keaton. Artiştii francezi se joacă deasupra publicului, la o înălţime de zece metri, într-un spectacol de echilibristică, la trapez cu opt artişti. Povestea lor despre zbor surprinde prin energia şi ritmul dinamic al înlănţuirii scenelor în care publicul devine parte integrantă. Aflaţi pentru prima dată în România, cei de la Les Lendemains vor avea două reprezentaţii programate în Piaţa Mare din Sibiu: vineri, 6 iunie, de la ora 22:30 şi, respectiv, duminică, 8 iunie, tot de la ora 22:30. Intrarea la acest eveniment este gratuită.

Cie Umbral completează sezonul francez de la Sibiu printr-un spectacol de circ zgomotos. Producţia acestora are la bază piesa „Cabaretul cuvintelor” scrisă de Matei Vişniec şi îşi propune să aducă prin poezia clovnilor o construcţie în care toate cuvintele prind viaţă şi trăiesc într-un potop de magie burlescă. Spectacolul plin de ritm propus de trupa înfiinţată la Paris combină arta circului cu teatrul clasic şi arta mânuirii păpuşilor, contribuind la dezvoltarea unui limbaj inedit pe scena de teatru din Europa. Despre spectacolul produs de Cie Umbral, producătorii de la France INTER au declarat că este „magnific”. Publicul din România va avea şansa să vizioneze acest spectacol marţi, 10 iunie, de la ora 16:00, în sala Teatrului Gong din Sibiu. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 20 de lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

„Aflaţi într-un turneu mondial, ce cuprinde reprezentaţii în Canada, Japonia şi Rusia, compania Cie Carré Curieux, Cirque Vivant! prezintă la Sibiu spectacolul „Pătratul curios / Le carré curieux”. Evenimentul va avea loc vineri, 6 iunie, ora 20:00, la Sala Thalia din Sibiu. Cei patru tineri artişti circari ce au fondat compania „Cie carré curieux” s-au întâlnit la cursurile urmate în cadrul Şcolii Superioare de Artă a Circului din Bruxelles: Luca Aeschlimann excelează în jonglerie cu mingi, Vladimir Couprie mânuieşte el diabolo cu o precizie incredibilă, Gert de Cooman dansează în aer cu ajutorul trapezului chinezesc, iar Kenzo Tokuoka domină prin acrobaţie şi exerciţii cu monociclul. Dar ceea ce impresionează cel mai mult în spectacolele lor este complicitatea acestora în a aduce laolaltă unicitatea şi bucuria creaţiei unui univers funambulesc. Cu siguranţă că spectacolul lor plin de glume, uneori ironic sau drăgăstos, va reuşi să aducă un zâmbet pe chipul fiecărui spectator. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 20 de lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari”, spun reopreztentanţii teatrului sibian.

Lady Cocktail este reţeta de succes a trei fete belgiene care s-au hotărât să combine numere uimitoare de acrobaţii în aer cu anecdote şi pozne pentru a crea spectacole pline de graţie spre deliciul publicului de toate vârstele. Cele trei artiste vor fi prezente la Sibiu cu două reprezentaţii ale spectacolului „Fetele de la etajul 2 / Les filles du 2ème” programat marţi, 10 iunie, de la ora 20:00 şi joi, 11 iunie, de la ora 18:00, în Piaţa Mică din Sibiu. „În acest spectacol iubim de dragul euforiei.”, au declarat fetele în timpul programării pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Intrarea la acest eveniment este gratuită.

Un moment important în cadrul sezonului de circ îl constituie prezenţa în premieră a artistei Jessica Arpin. Născută în Brazilia, Jessica Arpin a studiat artele spectacolului de circ la Geneva şi Montreal, fiind bine cunoscută pentru producţiile de clovnerie pline de umor şi poezie. Spectacolul prezentat de Jessica Arpin este unul cât se poate de provocator şi pune publicul în faţa unor probe practice dintre cele mai hazlii. „Am bicicletă. Caut soţ! / Kalabazi” va avea loc sâmbătă, 14 iunie şi duminică, 15 iunie, de la orele 19:00, în Piaţa Mică din Sibiu şi este povestea unei tinere excentrice şi cochete care doreşte să se căsătorească, dar nu cu oricine! Prin urmare, ea organizează un concurs de dragoste printre spectatori. Intrarea la acest spectacol se face gratuit.

„Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de artele spectacolului din România şi al treilea din Europa ca amploare şi dimensiune. Timp de zece zile peste 2.500 de artişti şi producători din toate colţurile lumii prezintă peste 350 de evenimente ce au loc atât în Sibiu, cât şi în împrejurimile oraşului. Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 15 iunie 2014. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe sibfest.ro”, mai spun reprzentanţii „Radu Stanca”

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  John

  Ne era și dor de reprezentațiile jalnice ale unor amatori din străinătate pe picioroange,asta ca asta,ce e mai tragic e că toți acești clovni penibili sunt plătiți din banul sibianului contribuabil,în loc să se facă efectiv ceva folositor pt comunitatea sibiană,dehhhh….ăsta-i modul cel mai rentabil al găștii Johannus&chiriac de sifonare a banilor sibienilor….WAKE-UP SIBIENI…așa nu se mai poate!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  jony

  bai jon de caracal dute ca este bilci mare la tine la caracal vine guta si alti manelisti +interlopi de ai vostri precum caiac ,butoane si alte nume de actori celebri ba atractia festivalului asta este spectacole ide srtada dute la buluz cu briza si o tira de tacana de mielut si dupa chiuituri si pupaturi de frustrati dute si nu mai hai

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  babu

  NU VREU CIRCCCCCCC din impozitele mele, ale noastre!!!!!!! Vreau piscina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stimati edili ai orasului va rog sa administrati responsabil banii publici!!! este pt interesul public al orasului sa aduca chiriac pe banii nostrii circ????? sincer! pina cind? Si cine beneficiaza? de ce? de ce nu faceti piscina mai bine? S-a cam terminat pachetul: aducem circ la popor, ca sa spalam bani publici. Asta a fost, dar s-a cam fisiit minunea FITSului!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact