Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ministrul Sanatatii, despre dosarul retetelor false: "Nu mai toleram niciun fel de astfel de practica"

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri, în cadrul unei vizite la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, că din punctul lui de vedere nu este exclus ca Ministerul Sănătăţii să se constitui parte civilă în procesul privind fraudarea reţetelor oncologice.

Ministrul a fost întrebat cum vede faptul că printre farmaciile învinuite în dosarul reţetelor false se numără şi famacii ale grupului Polisano.

„Eu repet ce am spus şi ceea ce reprezintă poziţia oficială a Ministerului Sănătăţii: nu mai tolerăm niciun fel de astfel de practică mai veche. Deja cred că am auzit cu toţii din multe surse că mai erau situaţii de asemenea fel, dar nu le mai tolerăm. Derulăm cea mai amplă acţiune de verificare în toată ţara, în momentul de faţă şi cu implicarea altor instituţii, cum este de exemplu Parchetului. Eu zic că fac bine aceste verificări sistemului sanitar. Dacă se confirmă ceea ce am aflat cu toţii zilele trecute, privitor la fraudă, evident, dauna trebuie recuperată”, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

Bănicioiu a mai declarat că din primăvara anului 2015 fraudarea sistemului sanitar va fi imposibilă, atât datorită cardurilor de sănătate, dar şi informatizării datelor, care vor fi centralizate până la acea dată.

"Eu sper să fie un caz singular și sper să nu mai găsim alte cazuri, dar le vom căuta și vom fi atât de drastici în a verifica lucrurile, încât dacă vor mai fi, le vom găsi. Însă ceea ce încerc să vă spun și vă avertizez pe toți este că din primăvara lui 2015, va fi foarte greu să fraudezi sistemul sanitar românesc. Așa că toți cei care au de gând să o facă, i-aș ruga să se gândească de două ori. Pentru că vom face atâtea verificări cum sunt cele de luna aceasta. Apoi pentru că intră în sfârșit dosarul electronic al pacientului. De la 1 iulie vă anunț că este funcțional, iar la sfârșitul anului terminăm de tipărit cardul de sănătate. Toată populația României va intra în posesia cardului până la finalul anului şi când o să fie totul informatizat, o să fie greu să se fraudeze”, a mai spus ministrul.

Două diriginte de farmacii, trei medici și patru persoane care au intermediat achiziții de la firme fantomă au fost reținute în cursul nopții de marți spre miercuri de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit surselor judiciare, printre cei nouă se numără și Ioana Daniela Vonica, cea care împreună cu Ilie Vonica reprezintă Grupul Polisano. În cadrul acestui grup funcționează rețeaua de farmacii Rețeta, prin intermediul cărora procurorii urmăresc modul în care au fost decontate rețete false pentru bolnavi de cancer, rețete în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, potrivit datelor furnizare miercuri dimineața.

Perchezițiile au fost efectuate atât la sedii de firme, cât și la persoane fizice, medici și farmaciști din municipiul București, Sibiu, Dolj și Ilfov.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

7 comentarii

Alex

Acum 9 ani

Banicioiu, lasa tu informatizari si anchete care se vor face selectiv, prietenii partidului fiind scutiti de ele, si inainte sa informatizezi sistemul de sanatate, ai nevoie de un sistem de sanatate, lasati grandomania si prostiile. Ocupati-va de renovari de spitale, dotari de spitale si cresterea progresiva a salariilor doctorilor.
Raspunde

Bsi_Hermannstadt

Acum 9 ani

Care va sa zica, pana acum a fost tolerata practica, doar de acum incepand nu o mai tolereaza. Hm, si asta se facea pe salarii bune rau, probabil mai mari ca-n Occident, ca deh, sunt stresati functionarii de cate hartii au de scapat din vedere.
Raspunde

directia 5

Acum 9 ani

Poate ne informeaza si pe noi dl. ministru cate au fost tolerate pana acum? Vrem sa stim si noi cam ce procent reprezinta din cat s-a tolerat pana acum? Ori nu vi s-au dat suficienti bani pentru campanie si incercati cu santajul?
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Mai lipseste din poza un fruntas PSD cu vechi statut in politica...SUDITU! Bai fratilor nu l-ati scos la plimbare prin curtea spitalului, chiar si in carucior nu conta;...mare eroare, ca doar se \"ocupa\" omul de Agentia judeteana de ocupare a fortei de munca!!!
Raspunde

tudor

Acum 9 ani

ba lasatil pe baietica asta in pace ,vine la sibiu ,pentr-u a da liber la marele proiect ,constructia marelui proiect ,spitalu regional ce se va construi la sfintu asteapta la sibiu ,dar nu veti vrea sa-i concureze pe prieteni de la ,iasov ,cluj si alte localitati rosi si cu parlamentari cu clanta mare ,spre deosebire de ai nostri de care auzi numai in campani si dupa nu la mai vezi sfeclele ,se duc acolo la parlament s-a aiba astia de la butoane cvorum cum au facut si cu legea pensilor ,aia cu roberta la numaratoare ,s-au facut ca iasa din sala si cind s-au intors gata legea si ei curati ca lacrima nu noi aia din nainte s-a vedem ce spune csm ,nu ne bagam in justitie e normal la ce pensi si-au tras aia de la justitie s-a nui deranjeze ,ba prefacutilor va doare exact in fund de sanatatea cetatenilor nu mai pozati in salvatori neamului ca se vede cu ochiul liber ,cum vreti s-a ne pacaliti s-a maipunem o data stampila pe voi si dupa numai aroganta si grandomanie ce mai stapini de sclavi
Raspunde

CATENA

Acum 9 ani

Şi pe farmacia inimii când o luaţi la întrebări? Că acolo angajaţii primesc în pliculeţ mai mult de jumătate din banii de salariu. Oare de unde bani negri? Păi vă spun: din acelaş tip de afacere murdară: reţete false decontate de Casa de Asigurări!
Raspunde

erată

Acum 9 ani

*acelaşi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus