Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Joaca de-a guvernarea: Spitalul CFR s-a intors la Ministerul Transporturilor

Spitalul CFR din Sibiu, alături de alte 10 spitale din țară au fost trecute din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor, prin ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern. Transferul este argumentat şi prin faptul că lipsirea personalului cu atribuţii în domeniul siguranţei transporturilor de posibilitatea efecutării la termen a examinărilor medicale şi psihologice ar duce la un blocaj al activităţii, informează Mediafax. Astfel, în subordinea Ministerului Transporturilor au fost trecute Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea, Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova, Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi, Spitalul General Căi Ferate Braşov, Spitalul General Căi Ferate Galaţi, Spitalul General Căi Ferate Ploieşti, Spitalul General Căi Ferate Sibiu şi Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu-Severin.
Cele 11 spitale au fost trecute de la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Sănătății în ianuarie 2013. Inițial, ministrul Transporturilor, de atunci, liberalul Relu Fenechiu, a anunțat că spitalele CFR din ţară ar putea fi transferate către autorităţile locale. De la Sibiu, primarul Klaus Johannis a declarat că nu este foarte încânntat de idee. “Aşa o variantă nu e foarte interesantă. Este un spital micuţ, cu probleme mari. Nu aşa ceva îmi doresc ca şi spital municipal, ci ceva mai pus la punct”, a spus primarul. Ce nu a fost bun pentru primărie, a fost considerat un câștig de către Consiliul Județean, după ce președintele Ioan Cindrea s-a arătat dispus de preluarea lui. “Suntem în măsură să preluăm spitalul CFR ca unitate în subordinea Consiliului Judeţean. (...) Putem şi avem capacitatea să îl preluăm şi să îl întreţiem dacă se pune această problemă. Nu este o povară, poate să fie un câştig pentru judeţ”, a declarat Ioan Cindrea.
În cele din urmă, tot de la București, s-a decis trecerea spitalelor subordonate Ministerului Transportuilor către Ministerul Sănătății. Ca acum să revină înapoi...

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

alzara- medic

Acum 9 ani

Un sir de decizii nefericite : multe \"spitalutze \", unele precar dotate, pavilioane centenare contaminate cu Clostridium difficile, anomalii (spit militar fara militari, cfr fara ...CFR) .Pt \"siguranta circukatiei \" de mult au intrat la castig policlinicile pricate. Tot reparand vechituri, am ratat un mare, modern, dotat Spital Regional de Urgenta. Mai trebuie si Biserica sa -si faca un spital ca sa fie baronatul comlpet. Baronii - la AKH !
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

De fapt si de drept Spitalul luat cu japca de STAT si dat CFR trebuia sa apartina familiei intemeietorului sau, in caz-de-dubiu, ORASULUI.. Asa insa, cum hotarasc aia-de-peste-munti, este tot JAF & CLEPTOMANIE...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus